Sponsor

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

recent

Οι διαιτητές, κριτές πλήρωσαν την κρίση με παραδείγματα!!! (δεν θα πληρώσουν και τον κορονοϊό...)

Τον τελευταίο καιρό πολύς λόγος γίνεται για τις μειώσεις που σκέφτονται οι παράγοντες των ομάδων και των Ενώσεων, σχετικά με τον χώρο της διαιτησίας.

Οι μειώσεις στα οδοιπορικά

Αν εξαιρέσουμε τις ομάδες της  Α1 που, ίσως, να μπορούσαμε να δεχθούμε τη λογική μιας μικρής - ελάχιστης μείωσης, στις ήδη μειωμένες αποδοχές, αφού δεν θα υπάρχουν έσοδα από εισιτήρια ενώ και τα ποσά από τους χορηγούς θα είναι μειωμένα, δεν μας είναι εύκολο να αντιληφθούμε άλλες περαιτέρω μειώσεις που μπορεί να υπάρξουν στις εθνικές κατηγορίες. 


Διότι, εκεί οι αμοιβές είναι ήδη πολύ χαμηλές και τα εισιτήρια που έκοβαν οι ομάδες μέχρι σήμερα ελάχιστα, πολύ δε περισσότερο στα τοπικά Πρωταθλήματα.



Ο χώρος της διαιτησίας ήταν ο πρώτος που πλήρωσε το τίμημα και το πλήρωσε  και ακριβά και αγόγγυστα!!! 


Δεν πρόκειται να υπερασπιστούμε τον κλάδο της διαιτησίας, αλλά αυτό που θέλουμε είναι να αποτυπώσουμε κάποιες σκέψεις που ενδεχομένως να αποσαφηνίσουν λίγο την υπάρχουσα κατάσταση και να αποδώσουμε τα του Καίσαρος.

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα δύσκολα χρόνια των μνημονίων ο χώρος της διαιτησίας ήταν ο πρώτος που πλήρωσε το τίμημα και το πλήρωσε  και ακριβά και αγόγγυστα!!! Με την πλήρη συναίνεση όλων των φορέων της διαιτησίας υπήρξαν γενναίες μειώσεις σε όλα τα επίπεδα οι οποίες ισχύουν μέχρι και σήμερα. 


Αξίζει ενδεικτικά να αναφέρουμε τα χρήματα που θα πρέπει να βγάλει από την τσέπη του ένας διαιτητής, κριτής ή κομισάριος, για να βρεθεί σε ένα από τα γήπεδα τοπικής Ένωσης είναι αρκετά. 


Τα παραδείγματα της Παλλήνης και Πεντέλης!!!

Η Παλλήνη είναι, ας πούμε, μια περιοχή κοντά στην Αθήνα. 40 χιλιόμετρα με επιστροφή από το κέντρο της. Οι διαιτητές παίρνουν 12 ευρώ τον αγώνα και οι κριτές 8 ευρώ  Από αυτά  δίνουν 5.50 ευρώ για βενζίνη και τους μένουν 6.50 και 2.50 ευρώ αντίστοιχα από κάθε αγώνα. Ενώ ο χρόνος που αφιερώνουν για την μετακίνησή τους είναι περίπου μια ώρα . Αν εδώ προσθέσουμε 20 λεπτά πριν ότι πρέπει να είναι στο γήπεδο, συν την ώρα του αγώνα  θα διαπιστώσουμε ότι για 3 ώρες περίπου αποζημιώνονται με 6.50 και 2.50 ευρώ αντίστοιχα!!!

Με τη λογική αυτή μπορείτε να δείτε αντίστοιχα ποσά στην Πεντέλη, 32 χιλιόμετρα από το κέντρο, ο ίδιος χρόνος, η βενζίνη 5,00 ευρώ και το κέρδος τους 8 και 3 ευρώ αντίστοιχα!!!

Η διαιτησία δεν είναι για ...Δροσιά

Αν τώρα θελήσουμε να πάμε στη Δροσιά ή στο Διόνυσο, εδώ έχουμε 50 χιλιόμετρα, περισσότερο χρόνο μετακίνησης, περισσότερη βενζίνη 6.50 ευρώ και εδώ οι διαιτητές παίζουν για 5.50 ευρώ και η κριτές για 1,50 ευρώ.

Αν επιλέξουμε Πικέρμι, Λούτσα και Καπανδρίτι, εδώ έχουμε 70-74 χιλιόμετρα, ακόμα περισσότερο χρόνο, 8 ευρώ η βενζίνη και το κέρδος για τους διαιτητές 4 ευρώ και για τους κριτές 0 ευρώ.

Που λόγος για Λαύριο, Ωρωπό ,Ραφήνα, Μαραθώνα...

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να μιλήσουμε για Λαύριο, Ωρωπό ,Ραφήνα, Μαραθώνα-Καβαρνού που έχουμε από 100 χιλιόμετρα και άνω  με αρνητικό ποσό για όλους!!! Αν σε όλες αυτές τις μετακινήσεις,  χρησιμοποιήσουμε τα μέσα μαζικής μεταφοράς η οικονομική διαφορά είναι από 50 λεπτά έως 1 ευρώ κέρδος( όπου βέβαια υπάρχει κέρδος)  και ο χρόνος  που  αφιέρωσαν, 3πλάσιος!!

Καταλήγουμε λοιπόν ότι όλοι πρέπει να κερδίσουν αυτά που τους αναλογούν αφουγκραζόμενοι ο ένας τα προβλήματα του άλλου ώστε να μην υπάρχει κανείς που θα πρέπει να υποστεί, έστω και ελάχιστη, οικονομική ζημία για την παρουσία του στον αγώνα.

Δεν αξίζει σε κανέναν να γίνει Ιφιγένεια στον βωμό της οικονομικής κρίσης που δυστυχώς συνοδεύει την πανδημία.

Ο Αθλητισμός εξακολουθεί να είναι μεράκι και όσοι τον στηρίζουν πρέπει να το δείχνουν με πράξεις και ο χώρος της διαιτησίας  σε  ένα μεγάλο ποσοστό το έχει αποδείξει ποικιλοτρόπως. 
Οι διαιτητές, κριτές πλήρωσαν την κρίση με παραδείγματα!!! (δεν θα πληρώσουν και τον κορονοϊό...) Reviewed by THE REFEREES on 3:39 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Γκρίζοι Λύκοι © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.