Sponsor

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

recent

Όταν το στοίχημα μπαίνει στο χώρο της διαιτησίας...

Πολλοί απ' εμάς θα είδαμε τα πρώτα 6 επεισόδια του αφιερώματος στον Μάικλ Τζόρνταν, ο οποίος διαπιστώθηκε ότι είχε ροπή στο τζόγο. Τι γίνεται όμως με τους διαιτητές που έχουν την ίδια ροπή και καθόλου τα χρήματα του Τζόρνταν...

Ο Tim Donaghy ήταν διαιτητής στο ΝΒΑ από το 1994 έως και το 2007, δηλαδή, 13 συνεχόμενα χρόνια και η ιστορία του με τον τζόγο έφερε αναταραχή στο ΝΒΑ. 

Οι σχέσεις Tim Donaghy - James Battista

Ο Αμερικανός διαιτητής λάμβανε αρκετά χρήματα από το ΝΒΑ αλλά αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα εθισμού στο τζόγο. Το οποίο και του κατέστρεψε τη ζωή. Προκειμένου να μπορεί να αντιμετωπίσει τα ζητήματα αυτά μίλησε με τον παιδικό του φίλο και επίσης τζογαδόρο, James Battista.


Ο Battista θα πόνταρε ανάλογα με τα στοιχεία που του έδινε ο Donaghy

Ο τελευταίος του ζήτησε να του δίνει πληροφορίες για ομάδες αλλά και συναδέλφους του, ώστε να γνωρίζει τι συμβαίνει εκ των έσω. Σε αντάλλαγμα θα λάμβανε χρήματα. Στο ΝΒΑ, κάτι που δεν συμβαίνει σε τέτοιο βαθμό στην Ευρώπη, κάθε ρεφ έχει αγαπημένος αλλά και μισητούς παίκτες. Άρα, ο Battista θα πόνταρε ανάλογα με τα στοιχεία που του έδινε ο Donaghy.

Τότε και ο ίδιος μπήκε στο καζάνι του στοιχήματος, ποντάροντας μεγάλα ποσά στα ματς που σφύριζε!!! 


Παραμονή ματς και μετά το ξεμούδιασμα που έκανε, τον πλησίασε ένα βαν και ο οδηγός του συνέστησε να μπει μέσα σ' αυτό. Ήταν η μαφία... Για την οποία θα δούλευε στη συνέχεια...

Δέχθηκε επιθέσεις αλλά και μηνύσεις για δυσφήμιση από το ΝΒΑ


Το FBI, όμως εντόπισε τον διαιτητή σε έλεγχο που έκανε για το κύκλωμα παράνομου τζόγου και ο Tim Donaghy ολοκλήρωσε την καριέρα του στο ΝΒΑ και τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης 15 μηνών. Σε συνέντευξη που έδωσε ανέφερε ότι αρκετοί συνάδελφοί του συμμετείχαν σε παιχνίδια τζόγου νόμιμα ή παράνομα!!! Δέχθηκε επιθέσεις αλλά και μηνύσεις για δυσφήμιση από πλευράς του ΝΒΑ, αλλά ο ίδιος δεν είχε να χάσει τίποτα πίσω από τα σίδερα της φυλακής. 

Μπροστά στην κατακραυγή ο Ντέιβιντ Στερν άλλαξε τον τρόπο επιλογής διαιτητών, συγκροτώντας μια ανεξάρτητη επιτροπή, η οποία τυχαία θα επιλέγει και το διαιτητικό τρίο για κάθε αγώνα. Όμως, δεν ήταν παρά μόνο σπασμωδικές κινήσεις. 

Όταν το στοίχημα μπαίνει στο χώρο της διαιτησίας... Reviewed by THE REFEREES on 1:50 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Γκρίζοι Λύκοι © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.