Sponsor

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

recent

Η σωστή διαχείριση της κρίσης σε έναν αγώνα!!! (τα tips για να μην υπάρχουν παρατράγουδα...)

Η διαχείριση κρίσεων και συγκρούσεων είναι από τα πιο βασικά διαιτητικά κομμάτια και σίγουρα απαιτείται προσοχή. 

Πριν την έναρξη του αγώνα πρέπει να:


  • Ανέπνευσε βαθιά, διότι με τον τρόπο αυτό καθαρίζεται το μυαλό και προετοιμάζεσαι για  δράση.


  • Να χαιρετίσεις ευγενικά προπονητές και παίκτες. Σφίξε το χέρι τους, χαμογέλασε και πες λίγα λόγια. Η επικοινωνία είναι σημαντική και θα σου χρειαστεί κατά τη διάρκεια του αγώνα. Δείξε ότι μπορούν να βασιστούν πάνω σου, έχοντας εμπιστοσύνη στον εαυτό σας και τις διαιτητικές ικανότητες. 


Αξιοπρέπεια και σεβασμός


Ο βασικός τομέας είναι η αντιμετώπιση των συμμετεχόντων με αξιοπρέπεια και σεβασμό. Γι' αυτό και πρέπει να αφουγκράζεσαι και να "ακούς" με όλες τις αισθήσεις σου το ματς. Υπάρχουν πολλά πράγματα που συμβαίνουν στο παρκέ, στους πάγκους, στη γραμματεία αλλά και περιμετρικά του αγωνιστικού χώρου, τα οποία και πρέπει να αντιληφθείς. Βασικό είναι ο έλεγχος της συμπεριφοράς και των συναισθημάτων. 

Οι αισθήσεις

Η αίσθηση μπορεί να οφείλεται σε εξωτερικό ερέθισμα ή σε αυτοπαρατήρηση. Άρα, ενεργοποιήστε την κατά τη διάρκεια του αγώνα. Παράλληλα, δεν υπάρχει λόγος οι αντιδράσεις σας να είναι έντονες και κοφτές, αλλά αντιθέτως να εμπεριέχουν σεβασμό. Εξήγησε γιατί έδωσες το συγκεκριμένο σφύριγμα, εφόσον διαπιστώνεις ότι έντονες εκφράσεις από τον παίκτη ή τα μέλη του πάγκου. Ο διαιτητής είναι ένας ενεργός ακροατής. 

Η 2η ευκαιρία

Ένα άλλο σημαντικό κομμάτι είναι η δεύτερη ευκαιρία. Σε όλα τα αθλήματα υπάρχει το συναίσθημα, ενώ οι καρδιακοί παλμοί είναι υψηλοί. Άρα, δώστε στον παίκτη ή τον προπονητή μια δεύτερη ευκαιρία, αν ξεφύγει. Πρέπει να έχεις επίγνωση της κατάστασης αλλά και της συμπεριφοράς σας. 
Η σωστή διαχείριση της κρίσης σε έναν αγώνα!!! (τα tips για να μην υπάρχουν παρατράγουδα...) Reviewed by THE REFEREES on 11:39 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Γκρίζοι Λύκοι © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.