Sponsor

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

recent

Τα 5 βασικά tips που πρέπει να έχει στο μυαλό του ο διαιτητής!!! (εξουσία, λάθη, εγωπάθεια και στόχοι...)

 


Στο μυαλό του κάθε διαιτητή πρέπει να υπάρχουν 5 βασικά σημεία, με το οποία πρέπει να πορεύεται στη συνέχεια της διαιτητικής του καριέρας...


Δείτε ποια είναι αυτά και για ποιο λόγο πρέπει να προσεχθούν...


1. Χρησιμοποιήστε έξυπνα και επιδέξια την εξουσία...


Ό,τι και να λέμε, η εξουσία είναι γλυκιά... Είτε πρόκειται για μια "καρέκλα", είτε πρόκειται για μια θέση στο παρκέ. Η εξουσία του ρεφ είναι σημαντική και αδιαμφισβήτητη. Γι' αυτό και η τάξη σε ένα παιχνίδι, η δικαιοσύνη και η ικανοποίηση είναι από τα βασικά σημεία. Γι' αυτό και πρέπει όσι σφυρίζουν να τη χρησιμοποιούν έξυπνα και επιδέξια, χωρίς να παρατηρείται κατάχρηση. 


2. Αντιμετωπίστε γρήγορα τα λάθη σας

Ουδείς αλάνθαστος. Πάντα οι διαιτητές θα κάνουν λάθη στα παρκέ, όπως οι προπονητές και οι παίκτες. Τα μεγάλα λάθη, όμως, "στοιχειώνουν" τους καλούς διαιτητές όχι, μόνο για εβδομάδες αλλά και για χρόνια. Τα λάθη είναι αυτά που θα μεταφέρουν σε υψηλότερο επίπεδο. Άρα πρέπει να τα ξεπερνάτε σύντομα, να τα διορθώνετε στο επόμενο ματς, να αναλαμβάμνατε τις ευθύνες σας, να αξιολογείτε πάντα και σε τακτά χρονικά διαστήματα τον εαυτό σας και να προχωράτε.

Δεν είναι ντροπή να παραδέχεστε τα λάθη σε παίκτες ή προπονητές, διότι οι τελευταίοι σε αποδέχονται καλύτερα. Η αξιολόγηση του σφάλματος πρέπει να γίνει άμεσα, χωρίς όμως να το διορθώσετε με νέο λάθος. Ψάξτε από που προκλήθηκε:


  • από λάθος οπτική γωνία;


  • από κόπωση;


  • από έλλειψη γνώσεων;


  • ως αποτέλεσμα συμπεριφοράς παίκτη; 



3. Να είστε ομαδικός "παίκτης"


Στην άκρη πρέπει να μπει ο εγωισμός και οι διαιτητές πρέπει να είναι ίσοι προς ίσον. 
Κάθε διαιτητής είναι μέρος μιας ομάδας, που μόνο αν διευθύνει το ματς ομαδικά θα υπάρχουν καλά αποτελέσματα. Το ανταγωνιστικό πνεύμα δημιουργεί προβλήματα. 


4. Αποβάλλεται την εγωπάθεια


Ο εγωκεντρισμός, η εγωπάθεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για τη διαιτησία. Είτε μιλάμε για διαιτητές, είτε για παράγοντες διαιτησίας. Μην υποτιμάται συναδέλφους, παίκτες, προπονητές κ.α. προκειμένου να επιβάλλετε την άποψη ότι η εφαρμογή των νόμων επιτεύχθηκε. Και δεν πρέπει να λαμβάνετε μόνο επαίνους... 


5. Αναπτύξτε τους στόχους παρά τις δυσκολίες


Πολλοί από εμάς έχουμε στεναχωρηθεί κατά το παρελθόν και σε διαιτητικό επίπεδο. Δεν υπάρχει η αναγνώριση που θα θέλαμε εντός των διαιτητικών "τειχών" και ιδιαίτερα εντός ΚΕΔ ή δεν μας πρότειναν για διεθνή ρεφ. Βάλτε στην άκρη τις στεναχώριες και βάλτε νέους στόχους. Ουσιαστικά βρείτε τον εαυτό σας και προσηλωθείτε σε νέους στόχους.

Υπάρχουν ρέφερις που δεν έγιναν διεθνείς για ένα μήνα ή μια σεζόν, αλλά που αποδεικνύουν κάθε εβδομάδα την αγωνιστική και ψυχολογική ετοιμότητα.  

Τα 5 βασικά tips που πρέπει να έχει στο μυαλό του ο διαιτητής!!! (εξουσία, λάθη, εγωπάθεια και στόχοι...) Reviewed by THE REFEREES on 10:38 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Γκρίζοι Λύκοι © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.