Sponsor

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

recent

Το ναπολεόντειο σύμπλεγμα των διαιτητών!!!


Το ναπολεόντειο σύνδρομο των διαιτητών είναι εμφανές ήδη από τα... πρώτα ημίχρονα των αγώνων.


Αυτό αναφέρει μια ομάδα Γερμανών ερευνητών, που διαπίστωσε πως οι διαιτητές αγώνων ποδοσφαίρου τιμωρούν αυστηρότερα τους πιο ψηλούς παίκτες. 


Παρ’ ότι όμως ένας διαιτητής δεν αποφασίζει πάντοτε μόνος του για τις επίμαχες φάσεις, ορισμένες αποφάσεις του φαίνονται ενίοτε αυθαίρετες. Και αυτό συμβαίνει επειδή ο κύριος διαιτητής ενός ποδοσφαιρικού αγώνα έχει συγκριτικά μεγάλα περιθώρια διακριτικής ευχέρειας.


Κάποιοι Γερμανοί ερευνητές έκαναν μία μελέτη ανάλυσης αναφορικά με το πώς επηρεάζονται οι αποφάσεις των διαιτητών από το… ύψος των ιδίων και των ποδοσφαιριστών. Σύμφωνα με τα πρώτα πορίσματά τους – τα οποία δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη από ειδικούς – οι πιο κοντοί διαιτητές τιμωρούν αυστηρότερα τους ψηλότερους ποδοσφαιριστές, προκειμένου να αντισταθμίσουν ασυνείδητα την περιορισμένη επιβλητικότητα του σώματός τους.


Οι επιστήμονες Χέντρικ Ζόναμπεντ και Τζούλιο Καλεγκάρο από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο του Χάγκεν σε συνεργασία και με τον Μάριο Λάκνερ από το Πανεπιστήμιο Johannes Kepler του Λιντς εξέτασαν δεδομένα 2.340 αγώνων για τη Μπουντεσλίγκα μεταξύ 2014 και 2021. Και διαπίστωσαν, όπως αναφέρεται και στην προδημοσίευση, πως ένας συγκριτικά πιο μικρόσωμος διαιτητής θα σφυρίξει ευκολότερα φάουλ ή θα βγάλει συχνότερα κίτρινη κάρτα σε έναν πιο μεγαλόσωμο ποδοσφαιριστή.

Πηγή: in.gr

Το ναπολεόντειο σύμπλεγμα των διαιτητών!!! Reviewed by THE REFEREES on 3:03 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Γκρίζοι Λύκοι © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.