Sponsor

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

recent

Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια: Το σοβαρό θέμα παραπληροφόρησης από αμφιβόλου ποιότητας site!!!

 


Στην εποχή της πληροφορίας...

όπου η ταχύτητα μετάδοσης ειδήσεων έχει αγγίξει πρωτοφανή επίπεδα, τα ψευδή δημοσιεύματα αποτελούν ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης γενικότερα. 


Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα ψευδούς δημοσιεύματος είναι η "είδηση" περί "αποτυχίας" διεθνή διαιτητή στις γραπτές εξετάσεις. Η είδηση αυτή αποδείχθηκε σήμερα ψευδής και προσβλητική, αναδεικνύοντας τη φράση «το ψέμα έχει κοντά ποδάρια».


Οι Γκρίζοι Λύκοι είχαν αποκαλύψει το θέμα και είχαν γράψει Η απόλυτη στοχοποίηση διαιτητή και η απαξίωση της δημοσιογραφίας!!! (ο ανώνυμος που θα "τρέχει"...) Και στο κείμενο γράφαμε:


Ενώ ο ανώνυμος συντάκτης γνωρίζει τους δύο ρεφς, που ο πατέρας τους ήταν πρώην διαιτητές, στοχοποιούν έναν τρίτο, απλά επειδή τυγχάνει ο αδελφός του να μην είναι της ίδιας κομματικής παράταξης με τον ανώνυμο - επώνυμο που έγραψε το κείμενο.


Το ψευδές δημοσίευμα δημοσιεύθηκε σε αμφιβόλου αξιοπιστίας μπασκετική ιστοσελίδα, η οποία ...αποκάλυψε ότι ο συγκεκριμένος διαιτητής απέτυχε στις γραπτές εξετάσεις της ΟΔΚΕ. Ως συνέπεια ήταν να αφήσει υπαινιγμούς για την ικανότητά του.


Μόνο που σήμερα ανακοινώθηκε ότι ο εν λόγω διαιτητής θα σφυρίξει το σαββατοκύριακο και βέβαια, αποδείχθηκε ότι δεν ήταν μέσα στις λίστες των κομμένων. Το συγκεκριμένο περιστατικό φέρνει στο φως μια σειρά από προβληματισμούς σχετικά με τη δημοσιογραφική δεοντολογία και την ευθύνη των μέσων ενημέρωσης. Οι δημοσιογράφοι οφείλουν να διασταυρώνουν τις πληροφορίες τους πριν τις δημοσιεύσουν, ειδικά όταν πρόκειται για τόσο ευαίσθητα θέματα. 


Εν κατακλείδι, το ψευδές δημοσίευμα για την αποτυχία του διεθνή διαιτητή αποτελεί ένα παράδειγμα για το πώς η αλήθεια πάντα έρχεται στο φως, παρά τις προσπάθειες παραπληροφόρησης. Το περιστατικό αυτό πρέπει να μας υπενθυμίζει τη σημασία της αξιοπιστίας στην ενημέρωση και τη δύναμη της αλήθειας. Γι' αυτό και να προσέχετε τι διαβάζετε...

Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια: Το σοβαρό θέμα παραπληροφόρησης από αμφιβόλου ποιότητας site!!! Reviewed by THE REFEREES on 12:04 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Γκρίζοι Λύκοι © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.