Sponsor

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

recent

Οι θέσεις του Βαγγέλη Λιόλιου για τη διαιτησία!!! (ο αρχιδιαιτητής και το σώμα παρατηρητών...)

 


Ο Βαγγέλης Λιόλιος (ξανα)μίλησε για τη διαιτησία της επόμενης μέρας... Αναλυτικά να τι είπε στο Eurohoops:



”Πλήρης ανεξαρτησία του ΕΣΑΚΕ, αυτό είναι το πλάνο μου για την διαιτησία”


”Δεν υπάρχει ανεξάρτητος ΕΣΑΚΕ, όποιος το λέει αυτό, δεν έχει ζήσει ούτε τον ΕΣΑΚΕ ούτε την ΕΟΚ. Η ΕΟΚ κάνει κουμάντο στον ΕΣΑΚΕ. Σε ό,τι πάει να πάρει απόφαση ο ΕΣΑΚΕ, πρέπει να εγκρίνει η ΕΟΚ. Στο παραμικρό, ακόμα και για μία διαφήμιση σε μπλούζα. Εγώ τι λέω; Πλήρης ανεξαρτησία του ΕΣΑΚΕ. Ισότιμη σχέση. Είναι άλλο πράγματα οι ΚΑΕ, άλλο το επαγγελματικό μπάσκετ, άλλο το ερασιτεχνικό, το οποίο ετοιμάζει παίκτες για να παίξουν επαγγελματικά. Χρειάζεται σε μία ισότιμη σχέση πλήρης συνεργασία και σεβασμός του ενός προς τον άλλον. Τα σημεία που θα συνεργαζόμαστε κυρίως έχουν να κάνουν με το θέμα των αθλητών, με την προώθησή τους και στην έμφαση σε αυτούς ώστε να έχουμε στο μέλλον εθνικές ομάδες. Η αντιμετώπιση και η σχέση που έχουν οι αθλητές με την επαγγελματική λίγκα. Από κει και πέρα, όλα τα αλλά θα τα αποφασίζει η επαγγελματική λίγκα. Υπάρχουν νόμοι του κράτους που αποφασίζουν και τους ελέγχουν και βάσει αυτών θα προχωρήσουν. Έχουν την ικανότητα να έχουν το αυτοδιοίκητο. Αλλά σε θέμα σχέσεων με τις εθνικές ομάδες και σχέσεων με τους Έλληνες αθλητές, θα υπάρχει συνεργασία.


Όσον αφορά την διαιτησία, υπάρχουν πολλά όμορφα μοντέλα, που είναι επιτυχημένα και τα έχουμε ζήσει όλοι. Το Champions League λειτουργεί έτσι, η Ευρωλίγκα λειτουργεί έτσι, η VTB λειτουργεί έτσι. Υπάρχει ένας αρχιδιαιτητής, που έχεις εμπιστοσύνη σε αυτόν, ο οποίος ορίζει την ΚΕΔ που θα υπάρξει και στην οποία ούτως ή άλλως κι τώρα ένας στους πέντε είναι βάσει νόμου ο πρόεδρος. Εγώ λέω ότι θα είναι αρχιδιαιτητής -έτσι τον ονομάζω- και θα υπάρχει και το σώμα των παρατηρητών και φυσικά οι διαιτητές όλοι θα αξιολογούνται. Και με βάση αυτά, θα υπάρχουν τα θετικά-αρνητικά σχόλια και οι ποινές. Και γι᾽αυτά θα ενημερώνονται και οι ομάδες. Και αυτό δεν θα είναι μόνο στην Α1, αλλά και πιο κάτω και φυσικά στις τοπικές ενώσεις. Τα προβλήματα που βλέπει και βιώνει κανείς στον χώρο του δεν είναι μόνο στην Μπάσκετ λιγκ, αλλά και στις ενώσεις. Και αυτό που δεν θα επιτρέψω ποτέ θα είναι να αδικήσουν παιδιά. Και το έχουμε βιώσει όλοι μας αυτό. Λάθη θα επιτρέψω, γιατί όλοι κάνουμε. Αδικίες δεν θα επιτρέψω. Και αυτό θα είναι βασικό μέλημα του αρχιδιαιτητή. Πρέπει να είμαστε πιο ευαίσθητοι με τα παιδιά παρά με τους ενήλικες”.

Οι θέσεις του Βαγγέλη Λιόλιου για τη διαιτησία!!! (ο αρχιδιαιτητής και το σώμα παρατηρητών...) Reviewed by THE REFEREES on 9:55 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Γκρίζοι Λύκοι © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.