Sponsor

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

recent

Δήλωση - σοκ του Άγγελου Παπανικολάου: "Αποποιούμαι κάθε αμοιβή ως προέδρου της ΕΟΚ - Όχι στους Golden boys και τις έμμισθες θέσεις!!!"

 


Ο υποψήφιος για την προεδρία της ΕΟΚ, Άγγελος Παπανικολάου, μίλησε στο... Zonepress.gr λίγες μέρες πριν την κρίσιμη ψηφοφορία για τις θέσεις του.


Ο κ. Παπανικολάου ξεδίπλωσε τις σκέψεις του σχετικά με τις θέσεις που υιοθετεί όσο αναφορά την επόμενη μέρα στην Ομοσπονδία, για το πως ο ίδιος οραματίζεται να αλλάξει “πρόσωπο” το ελληνικό μπάσκετ προς το καλύτερο.



  • Ποια η διαφορά στην Ελλάδα του επαγγελματία μπασκετμπολίστα  σε σχέση με τον ερασιτέχνη;


Μιλάμε για δύο διαφορετικές φιλοσοφίες. Πρέπει να διαχωρίσουμε το ερασιτεχνικό από το επαγγελματικό μπάσκετ, καθώς είναι άσχημο να τα συγχέουμε. Η ΕΟΚ αποτελείται από ερασιτέχνες παράγοντες, αθλητές και προπονητές, που βλέπουν το μπάσκετ ως διέξοδο από τα καθημερινά προβλήματα. Υπάρχει ανιδιοτέλεια και οι παράγοντες και γονείς είναι οι «αφανείς ήρωες». Τι σημαίνει αυτό; Ότι κάθε μήνα αγωνιούν για την όποια συνδρομή. Αλλά και περιμένουν μια ενδεχόμενη παραχώρηση ενός αθλητή, ώστε να βελτιώσουν τα οικονομικά τους. Οι επαγγελματίες παράγοντες, από την άλλη, είναι επιχειρηματίες, επενδυτές. Επενδύουν τα χρήματά τους στους συλλόγους για προσωπικούς ή επιχειρηματικούς λόγους, κατασκευάζουν γήπεδα τα οποία κατέχουν εταιρίες κι αν αποφασίσουν να αποχωρήσουν, τότε συνήθως αφήνουν χάος… Πρέπει να ξεχωρίσουμε την ήρα από το σιτάρι…


  • Άρα, θα διοικήσετε χωρίς ….golden boys και έμμισθες θέσεις;


Συμφωνώ απόλυτα και τάσσομαι ανεπιφύλακτα με την επισήμανση του προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Γιώργου Βασιλακόπουλου, ο οποίος ανέφερε ότι δεν δύναται να εργάζεται επ’ αμοιβή ο πρόεδρος και οι σύμβουλοι της ΕΟΚ. Δήλωσα ότι παραιτούμαι από τη συγκεκριμένη διάταξη, ενώ έχω αναφέρει ότι δεν πρόκειται να δημιουργηθούν έμμισθες θέσεις αφενός στη διοίκηση με τη συμμετοχή «golden boys» και αφετέρου στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας.


  • Μήπως όμως, η απουσία τεχνοκρατών δεν σας βοηθήσει στην περαιτέρω ανάπτυξη του μπάσκετ;


Δίπλα μας κάθε στιγμή έχουμε τους ερασιτέχνες παράγοντες, αλλά και τους ανθρώπους που αγωνιούν καθημερινά και συμβάλλουν στην ανάπτυξη του μπάσκετ. Γιατί να δημιουργηθούν έμμισθες θέσεις και να προσληφθούν «golden boys», τη στιγμή που αυτοί στηρίζουν την παραγωγική διαδικασία και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό; Γιατί χρειάζεται επαγγελματίες παράγοντες διαιτησίας να ορίζουν διαιτητές στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα; Δεν είναι καλύτερα αυτά τα χρήματα να διατεθούν για τις ανάγκες των συλλόγων;


  • Ποια είναι η άποψή σας για τις ηλεκτρονικές εκλογές;


Τάσσομαι υπέρ των νέων τεχνολογιών και της χρησιμοποίησης αυτών, αρκεί να γνωρίζουμε εκ προοιμίου και επ’ ακριβώς τους κανόνες του παιχνιδιού και όχι, εν μέσω της προεκλογικής περιόδου. Η διαμόρφωση των κανόνων του εκλογικού παιχνιδιού οριστικοποιείται πριν από την προκήρυξη.

Σίγουρα, πάντως, η διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας θα μας βοηθήσει σημαντικά κατά την επόμενη τετραετία, δεδομένου ότι πολλές αποφάσεις θα λαμβάνονται μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας. Δύο, τουλάχιστον, φορές το χρόνο θα υπάρχει τηλεδιάσκεψη με τους παράγοντες των συλλόγων, ενώ σημαντικά ζητήματα θα τίθενται σε διαβούλευση και σε ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Δήλωση - σοκ του Άγγελου Παπανικολάου: "Αποποιούμαι κάθε αμοιβή ως προέδρου της ΕΟΚ - Όχι στους Golden boys και τις έμμισθες θέσεις!!!" Reviewed by THE REFEREES on 2:15 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Γκρίζοι Λύκοι © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.