Sponsor

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

recent

Ποια ένωση δεν ενστερνίζεται την επιθυμία του Βαγγέλη Λιόλιου για ενότητα και διαφάνεια; (και πολεμάει διαιτητές, κριτές...)

 


Ενώ όλο το μπάσκετ έχει αλλάξει άρδην μετά τις εκλογές της ΕΟΚ, κάποια ένωση συνεχίζει να πολεμάει άνευ λόγου τους διαιτητές και τους κριτές...

Διαβάστε την ανακοίνωση για να καταλάβετε...



Αγαπητοί συνάδελφοι διαιτητές,

Θα ήθελα να σας ενημερώσω σχετικά με τη στάση που θα ακολουθήσουν τα μέλη του Συνδέσμου των Κριτών. 

Από σήμερα 2 Οκτωβρίου, στους αγώνες της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α. που θα υπάρχουν 2 κριτές (Παίδων, Εφήβων, Κορασίδων, Νεανίδων) στο τραπέζι της Γραμματείας, ο ένας (1) εξ αυτών θα εκτελεί χρέη σημειωτή με το φύλλο αγώνα που θα προσκομίζει το γηπεδούχο σωματείο. Ο 2ος κριτής θα προμηθεύεται από το γηπεδούχο σωματείο το ρολόι χειρός που προβλέπει ο κανονισμός της Fiba καθώς και την αυτόνομη κόρνα που από πέρυσι όφειλαν να έχουν προμηθευτεί όλα τα σωματεία. Με τη χρήση αυτού του ρολογιού θα κάνει ταυτόχρονα χρονομέτρηση τόσο των δεκαλέπτων όσο και των 24 δευτερολέπτων για τις επιθέσεις των ομάδων, ενώ με τη χρήση της κόρνας θα σηματοδοτεί τη λήξη των 24 δευτερολέπτων, τη λήξη των δεκαλέπτων, τις αλλαγές και τα time-out. 

ΟΛΑ ΤΑ ΤΑΜΠΛΟ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΑ 24 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΩΝ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ.

ΚΑΝΕΙΣ ΚΡΙΤΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΗ ΣΦΥΡΙΧΤΡΑ ΤΟΥ.

ΚΑΝΕΙΣ ΚΡΙΤΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΑΜΠΛΟ ΕΣΤΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟ HORN MANUAL ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΚΟΡΝΑ.

Στο χρονόμετρο των 24 δευτερολέπτων ο Κριτής θα φωνάζει όταν υπολείπονται 10 και 5 δευτερόλεπτα αντίστοιχα και ακολούθως στη λήξη θα χρησιμοποιεί την αυτόνομη κόρνα. Αν δεν υπάρχει κόρνα, τότε απλά θα κάνει το νόημα με το χέρι του πως έληξε το 24ρι και τίποτα περισσότερο. Αντίστοιχα και στη λήξη του δεκαλέπτου θα ενημερώνει στα τελευταία δευτερόλεπτα και ακολούθως αν δεν έχει κόρνα, δεν μπορεί να υπάρξει ο απαραίτητος ήχος. Σε περιπτώσεις αλλαγών και time-out απλά θα γίνεται το σχετικό νεύμα αλλά αν δεν υπάρχει κόρνα, θα βλέπετε μόνο το νεύμα και τίποτε άλλο.

Στην περίπτωση που η ομάδα προβάλει την αιτίαση πως δεν διαθέτει χρονόμετρο χειρός, βάσει κανονισμού το φύλλο αγώνα θα κλείνει 15 λεπτά μετά την προκαθορισμένη ώρα έναρξης του αγώνα με υπαιτιότητα της γηπεδούχου ομάδας (00 - 20 τελικό σκορ). 

Τα σωματεία είναι υποχρεωμένα σε μία τέτοια περίπτωση να καταβάλουν ολόκληρη την αμοιβή των Διαιτητών και των Κριτών.

Σας τα γράφω όλα αυτά για να καταστήσω σαφές πως θα κινηθούμε σαν Σύνδεσμος Κριτών και να είστε προετοιμασμένοι για τη σωστή διαχείριση της όλης κατάστασης από μέρους σας.

Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση.

Με εκτίμηση

Κριτής Καραγκιουλές Βασίλης

Ποια ένωση δεν ενστερνίζεται την επιθυμία του Βαγγέλη Λιόλιου για ενότητα και διαφάνεια; (και πολεμάει διαιτητές, κριτές...) Reviewed by THE REFEREES on 1:38 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Γκρίζοι Λύκοι © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.