Sponsor

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

recent

Η επιστολή του Μπούσια στους συνδέσμους!!! (γιατί παραιτήθηκε και τι αποκόμισε...)

 


Έγγραφο απέστειλε ο Κώστας Μπούσιας στους συνδέσμους για τους λόγους αποχωρησης από την προεδρία...


Αγαπητοί Φίλες και Φίλοι                    

                       

Με την συγκεκριμένη επιστολή κλείνει ένας κύκλος  πολύ σημαντικός για Έμενα φεύγοντας από την Προεδρία  της ΟΔΚΕ αλλά και πρόθεση μου  από  το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας  μας (σε εύλογο χρονικό διάστημα ώστε να υπάρχει ομαλή μετάβαση), όπως ήδη το είχα προαναγγέλλει στο Ετήσιο Σεμινάριο Διαιτησίας και είχε προαποφασιστεί εδώ και μήνες  .    

                      Θεωρώ ότι στην ζωή όλοι οι κύκλοι πρέπει να κλείνουν την κατάλληλη στιγμή αφού έχουμε προσφέρει ότι μπορούμε και δίνοντας την ευκαιρία και δυνατότητα στους επόμενους να συνεχίσουν με μεγαλύτερες δυνάμεις και ζήλο.

                     Στα έξι χρόνια που μου κάνατε την τιμή να ηγούμαι της Ομοσπονδίας μας  θεωρώ ότι έγιναν σημαντικά βήματα με την βοήθεια και στήριξη όλων των Συνεργατών μου ώστε να δυναμώσουμε το προφίλ αυτής αλλά και να προχωρήσουμε στις ανάγκες των καιρών που απαιτούσαν ριζικές αλλαγές.

                     Σε αυτό το σημείο θα μου επιτρέψετε να κάνω μια αναδρομή στο τι έγινε αυτά τα έξι χρόνια και πως η Ομοσπονδία μας πορεύτηκε, μια πορεία που από τον πιο νέο Διαιτητή που αποφοίτησε από την Σχολή έως και τον παλιότερο βοήθησε και στήριξε:

Παραλαμβάνοντας ως Πρόεδρος πρώτο μέλημα ήταν η οικονομική αυτοτέλεια της Ομοσπονδίας αλλά και ο ορθολογισμός εσόδων εξόδων . Για διάφορους λόγους τους πρώτους  μήνες  της θητείας μας το ταμείο της ΟΔΚΕ είχε αρνητικό ισοζύγιο πάνω από 20.000 ευρώ ενώ σήμερα με σωστή διαχείριση και την βοήθεια Όλων Σας  το ταμείο να είναι με θετικό πρόσημο και βιώσιμο. 

Είμαστε η πρώτη Ομοσπονδία στην Ελλάδα που εισήλθαμε στην ψηφιακή εποχή δημιουργώντας από την πρώτη μέρα πλατφόρμα η οποία απλούστευσε όλες τις διαδικασίες καταργώντας γραφειοκρατίες ετών και προσφέροντας διαφάνεια σε αυτές, αλλά και την χρησιμοποιήσαμε για την εκπαίδευση όλων των Διαιτητών.

Από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε με συντονισμένες προσπάθειες καταφέραμε όπως οι Διαιτητές να πληρώνονται στο γήπεδο αλλά και να διεκδικήσουμε να χρωστούμενα ετών προς τους αξιολογημένους Διαιτητές. 

Έγινε πλήρης ανακατασκευή των γραφείων της Ο.Δ.Κ.Ε. που στηρίχτηκε τόσο σε προσωπική εργασία των Μελών της ΟΔΚΕ όσο και σε προσωπικές γνωριμίες για εξεύρεση χορηγών για τον σκοπό αυτό. Γραφεία πλέον κόσμημα  που  μπορούν να φιλοξενήσουν συσκέψεις επίπεδου. Μετά την ανακατασκευή των γραφείων έγινε τυποποίηση αρχειοθέτηση όλων των εγγράφων που υπήρχαν από την ίδρυση της Ο.Δ.Κ.Ε. ώστε σήμερα να μπορεί να έχει εύκολη πρόσβαση ο καθένας από Εσάς .  Η συγκεκριμένη ανακατασκευή στοίχισε 8.500 ευρώ.   

Δόθηκαν μπλούζες Διαιτησίας – μπουφάν – μπλούζες πόλο συνολικής αξίας πάνω από 30.000 ευρώ.      

Η εκπαίδευση ήταν το κύριο μέλημα της Διοίκησης αναβαθμίζοντας τα Ετήσια Σεμινάρια καθώς και μέσω του διαδικτύου με διάφορες πλατφόρμες πραγματοποιήθηκαν εκατοντάδες σεμινάρια είτε σε Συνδέσμους είτε σε Αξιολογημένους Διαιτητές.

Η εξομάλυνση των Σχέσεων αλλά και η συνεργασία με τις Διοικήσεις της Ε.Ο.Κ. ήταν απόλυτα επιτυχής. Σε αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω και τους δύο Προέδρους που συνεργαστήκαμε αλλά και μας έδειξαν απεριόριστη εμπιστοσύνη  τόσο τον κ.κ. Βασιλακόπουλο Γεώργιο  όσο και τον τωρινό Πρόεδρο κκ, Λίολιο Ευάγγελο. Εδώ θέλω να τονίσω με ιδιαίτερη τιμή και ικανοποίηση την άποψη του τωρινού Προέδρου όταν στην πρώτη συνάντηση του παρουσιάσαμε το έργο της Ομοσπονδίας μας ότι πραγματικά είμαστε ένας θεσμός που λειτουργεί σε σωστές βάσεις και δουλεύει. Λόγια που δεν έμειναν μόνο λόγια αλλά προχώρησαν σε μια ειλικρινή συνεργασία ώστε με τους τελευταίους Εσωτερικούς κανονισμούς των δύο Ομοσπονδιών λύθηκαν προβλήματα δεκαετιών αποσαφηνίζοντας ξεκάθαρα τις αρμοδιότητες όλων των θεσμικών οργάνων, αλλά και την οικονομική στήριξη του προς την Ομοσπονδία μας.

  Στα έξι αυτά χρόνια έγιναν δεκάδες Σχολές Διαιτησίας με σημαντική ανανέωση του εμψύχου δυναμικού της Διαιτησίας . Συγκεκριμένα πάνω από 1.000 νέοι Διαιτητές αποφοίτησαν από τις Σχολές Διαιτησίας αλλά και από τα Προστάζ που πραγματοποιήθηκαν εισήρθαν στις Εθνικές Κατηγορίες 228 Διαιτητές από τους 295 που υπάρχουν τώρα .

Ως Διοίκηση βρισκόμασταν πάντα δίπλα τόσο στους Συνδέσμους αλλά και προσωπικά δίπλα στον κάθε Διαιτητή  προσπαθώντας να λύσουμε οποιαδήποτε πρόβλημα τους απασχολούσε.    


          Είχα την δυνατότητα και θα μπορούσα να γράψω δεκάδες άλλες δράσεις της Ομοσπονδία μας αλλά στάθηκα και τόνισα μόνο τα πιο σημαντικά. 

           Θέλω να πιστεύω ότι αυτά τα έξι χρόνια λειτούργησα δημοκρατικά χωρίς παρωπίδες χωρίς αποκλεισμούς χωρίς κατάλοιπα από προηγούμενες δύσκολές στιγμές, ίσος μεταξύ ίσων από τον νεότερο έως τον παλαιότερο, πάντα με θετική διάθεση και πάντα δίνοντας προτεραιότητα στην  ανθρώπινη υπόσταση, στα προβλήματα του τις ανησυχίες του καθενός ξεχωριστά  και μετά ως Διαιτητή, πάντα με ανοιχτό τηλέφωνο για όλους πάντα με χαμόγελο. 

          Αυτό που θα μου λείψει είναι οι ατέλειωτες ώρες δημιουργικών προβληματισμών για το πώς θα κάνουμε το καλύτερο, οι ατέλειωτες ώρες- μέρες που κοιμόμασταν στα γραφεία της Ομοσπονδίας ώστε να δουλεύουμε μη χάνοντας χρόνο αλλά και η μη ύπαρξης οικονομικών δυνατοτήτων. Θα μου λείψουν όλοι οι Συνεργάτες μου με όλες τις  διαφωνίες και  τσακωμούς μας αλλά με την αγάπη για αυτό που κάναμε και που πάντα κατέληγαν σε αμέτρητα γέλια και ενότητα . 

        Τελειώνοντας θα ήθελα να Ευχαριστήσω πέρα των Συνεργατών μου μερικούς ανθρώπους που στάθηκαν δίπλα μου ανιδιοτελώς προς την πορεία μου για την Ο.Δ.Κ.Ε. αλλά και κατά την διάρκεια της Προεδρίας μου, δεν θα αναφέρω ονόματα αλλά αυτοί γνωρίζουν. Γνωρίζουν τις ατελείωτες ώρες τηλεφωνικών επικοινωνιών μετά μεσονύκτιες ώρες ώστε να με εμψυχώσουν να κάνουμε την αλλαγή που όλοι ονειρευόμασταν.  

         Αν μου επιτρέπετε η έκφραση το τι κέρδισα από την Διαιτησία η απάντηση είναι μία :  Κέρδισα μια οικογένεια στο Κιλκίς  μια στην Μυτιλήνη μια στην Καλαμάτα μια στην Χίο, στην Ρόδο κ.ο.κ. 

        Κλείνοντας θέλω να ζητήσω Ειλικρινά Συγνώμη από Όσους στεναχώρησα ή αδίκησα ή τους έφερα σε δύσκολή θέση ή αντιπαρατέθηκα μαζί τους . Δεν διεκδικώ το αλάθητο αλλά αυτό πίστευα και αυτό έκανα.

         Εύχομαι σε Όλες και Όλους Σας να είστε Υγιείς Εσείς και οι Οικογένειες Σας . Να πραγματοποιήσετε τα όνειρα Σας και αν πάλι όχι να χαρείτε το ταξίδι που σας προσφέρει η Διαιτησία πάντα με χαμόγελο με θετική διάθεση για τον διπλανό  σας αλλά και τα προβλήματα σας.

Η επιστολή του Μπούσια στους συνδέσμους!!! (γιατί παραιτήθηκε και τι αποκόμισε...) Reviewed by THE REFEREES on 12:25 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Γκρίζοι Λύκοι © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.