Sponsor

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

recent

Αλλάζουν όλα στον αθλητισμό σε διακυβέρνηση Σύριζα!!! (οι 50+9 παρεμβάσεις...)


Ο αθλητισμός, ερασιτεχνικός και επαγγελματικός, αλλάζει άρδην σε ενδεχόμενη διακυβέρνηση του Σύριζα…

Ο Κώστας Αλεξίου, μέλος της ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και συντονιστής Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, κατηγορεί τον Λευτέρη Αυγενάκη ότι επέβαλε ένα βίαιο και αυταρχικό τρόπο στο μοντέλο του αθλητισμού. Παράλληλα, θεωρεί ότι με τις 50+9 παρεμβάσεις ο αθλητισμός θα αλλάξει πρόσωπο. Αναλυτικά: 

Η περίοδος διακυβέρνησης της ΝΔ 2019-2023 υπήρξε απολύτως καταστροφική για ότι υγιές υπήρχε στον αθλητισμό. Η κυβέρνηση, δια χειρός του Υφυπουργού της Λ. Αυγενάκη, με βίαιο και αυταρχικό τρόπο επέβαλε ένα σκληρό νεοφιλελεύθερο μοντέλο στον αθλητισμό, τον οποίο μετέτρεψε σε ένα ακριβό προϊόν, για το οποίο οι πολίτες προκειμένου να απολαύσουν, πρέπει να βάζουν βαθιά το χέρι στη τσέπη.


Το επαγγελματικό σκέλος του αθλητισμού συνεχίζει να είναι βυθισμένο στην αδιαφάνεια και τη διαπλοκή, με τη βία να ελλοχεύει παντού, το χάσμα μεταξύ των ομάδων είναι τεράστιο και η αξιοπιστία του να βρίσκεται στα τάρταρα.


Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός χρησιμοποιήθηκε ως εργαλείο ελέγχου των διοικήσεων των Ομοσπονδιών και δημιουργίας νεοδημοκρατικού κομματικού κράτους στον αθλητισμό, στενά συνδεδεμένο με συμφέροντα κολλητών και παρατρεχάμενων κομματικών φίλων του Μαξίμου.

Ο Αθλητισμός του λαού (Άθληση για Όλους,) έπαψε πλέον να χρηματοδοτείται από το κράτος και αν θέλει να υπάρχει, πρέπει να υλοποιείται ως παρεχόμενη υπηρεσία, την οποία οι πολίτες πρέπει να πληρώνουν. Οι ρυθμίσεις Αυγενάκη έστρωσαν το έδαφος για νέα επιχειρηματική δραστηριότητα στον «μαζικό» αθλητισμό.


Το Μητρώο αθλητικής αναγνώρισης, αποτέλεσε το εργαλείο εκβιασμών και πιέσεων προς τα σωματεία και τις Ομοσπονδίες καθώς και το μέσο χειραγώγησης και ‘’δωροδοκίας ‘’των διοικήσεων των σωματείων με αντάλλαγμα τη ψήφο τους στους εκλεκτούς του Αυγενάκη.


Οι αθλητικές εγκαταστάσεις καταρρέουν, οι περισσότερες είναι χωρίς πιστοποίηση καταλληλότητας και ασφάλειας, πάνω από 300 έργα συντήρησης απεντάχθηκαν από τη χρηματοδότηση του προγράμματος Φιλόδημος και η χρήση τους από αθλητικά σωματεία υπόκειται στην εκπλήρωση των απίθανων και άπιαστων κριτηρίων αθλητικής αναγνώρισης. Πάνω από 3000 σωματεία δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις αθλητικές εγκαταστάσεις επειδή δεν κατάφεραν να εγγραφούν στο Μητρώο του Αυγενάκη.


Η διοίκηση του αθλητισμού περιορίστηκε στο Γραφείο του Υφυπουργού και οι υπηρεσίες της ΓΓΑ έχουν αποψιλωθεί από προσωπικό.


Πλήθος φωτογραφικών διατάξεων, προσωπικών εξυπηρετήσεων, ικανοποίησης συντεχνιακών αιτημάτων, απευθείας αναθέσεις και πληθώρα έργων και επιχορηγήσεων στην εκλογική περιφέρεια του Αυγενάκη.


Στις 21 Μάη, η ανάδειξη προοδευτικής κυβέρνησης με την ψήφο των πολιτών, θα πρέπει να αποκαταστήσει σύντομα την κανονικότητα στον αθλητισμό, να αποδώσει δικαιοσύνη σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα και να αποκαταστήσει ότι πληγώθηκε στα 4 χρόνια της νεοδημοκρατικής λαίλαπας.


Για το σκοπό αυτό το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τον αθλητισμό προτάσσει 50+9 παρεμβάσεις που θα ανατάξουν το αθλητικό οικοδόμημα της χώρας.


Ας δούμε πιο αναλυτικά κάποιες από τις παρεμβάσεις του προγράμματος ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:


Διαβάστε στο edimos

Αλλάζουν όλα στον αθλητισμό σε διακυβέρνηση Σύριζα!!! (οι 50+9 παρεμβάσεις...) Reviewed by THE REFEREES on 9:21 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Γκρίζοι Λύκοι © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.