Sponsor

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

recent

Δεν θέλουν να ακούν στον ΕΣΑΚΕ για ασφάλεια διαιτητών!!! (την αποφεύγουν σαν ο διάολος το λιβάνι...)

 


Ερώτηση πρώτη: Ο διαιτητής που ορίζεται στους αγώνες 
έχει ασφάλεια... σε περίπτωση τραυματισμού εν ώρα σφυρίγματος;


Η ασφαλιστική αντιμετώπιση των αμοιβών που καταβάλλονται σε διαιτητές και παρατηρητές που συμμετέχουν σε επαγγελματικούς αγώνες, εξαρτάται από το είδος της σχέσης. 


Αν, δηλαδή, οι υπηρεσίες που παρέχουν δεν αφορούν εξαρτημένη εργασία - κάτι που δεν συμβαίνει στην Α1, αλλά εντάσσονται στο πλαίσιο της παροχής ανεξάρτητων υπηρεσιών και ταυτόχρονα αποτελούν για τους δικαιούχους της αμοιβής παρεπόμενη ή ευκαιριακή δραστηριότητα (Εγκ. ΕΦΚΑ 33/2022), δύναται να αμείβονται με τιμολόγιο για λήψη υπηρεσίας από ιδιώτη ή όπως συνηθέστερα λέγεται, με «τίτλο κτήσης». 

Τα ανωτέρω φορολογικά παραστατικά εκδίδονται από τον φορέα που λαμβάνει τις υπηρεσίες του ιδιώτη διαιτητή (παρ. 10, άρθρο 8, των ΕΛΠ βλ. και Πολ. 1003/2014).


Από φορολογικής πλευράς, οι αμοιβές αυτές φορολογούνται ως εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα για τις οποίες η οντότητα που καταβάλλει την αμοιβή προβαίνει σε παρακράτηση φόρου με συντελεστή 20% και χαρτοσήμου 3,6% επί της ακαθάριστης αμοιβής. Τα σχετικά ποσά αποδίδονται στο δημόσιο με την υποβολή μηνιαίου αρχείου (κωδ. 6) σύμφωνα με τις οδηγίες της Α. 1101/2019 (βλ. παράρτημα Β).


Αυτά είναι τα τυπικά κομμάτια Πρακτικά ο ΕΣΑΚΕ αρνείται πεισματικά να δώσει το συμπλήρωμα του ποσού που χάλασε ο Στέφανος Μαγκλογιάννης για τη θεραπευτική αγωγή. Δηλαδή, μόλις το 1/3 του συνολικού κόστους. 

Σε ένα επαγγελματικό πρωτάθλημα, που σκορπίζονται εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο, δεν υπάρχουν 4-5χιλ. ευρώ για ενδεχόμενο τραυματισμό διαιτητού!!! 

Όπως λέμε "φθηνοί στο αλεύρι και ακριβοί στα πίτουρα..."  
Δεν θέλουν να ακούν στον ΕΣΑΚΕ για ασφάλεια διαιτητών!!! (την αποφεύγουν σαν ο διάολος το λιβάνι...) Reviewed by THE REFEREES on 9:06 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Γκρίζοι Λύκοι © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.