Ο Καλοθελητής: Η οργή του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Προμηθέας... (τι τρέχει στην Πάτρα;)

 

Η υπομονή του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Προμηθέας φαίνεται πως εξαντλείται. Και όχι άδικα. Η αιφνιδιαστική απώλεια του κυλικείου στο κλειστό «Δημήτριος Τόφαλος» έπεσε σαν κεραυνός στο στρατόπεδο του Προμηθέα, προκαλώντας έντονη ενόχληση και ερωτήματα για το πώς λειτουργεί τελικά η σχέση ανάμεσα στον σύλλογο και το ΠΕΑΚ.


Ο Προμηθέας διατηρούσε σύμβαση χρήσης του κυλικείου έως τον Απρίλιο του 2025, όμως ένας αθόρυβος (για τους ανθρώπους της ΚΑΕ) διαγωνισμός για τα κυλικεία τόσο στο Τόφαλος όσο και στο «Κώστας Πετρόπουλος» φαίνεται πως άλλαξε το τοπίο. Κατατέθηκε μόνο μία προσφορά από επιχειρηματία της περιοχής, η οποία έγινε αποδεκτή, οδηγώντας στην αυτόματη παραχώρηση του κυλικείου.


Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η απρόσμενη εμφάνιση ανθρώπων του νέου επιχειρηματία μέσα στο Τόφαλος, όπου προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν παρεμβάσεις και βελτιώσεις στους χώρους του κυλικείου. Μια ενέργεια που έπιασε εξαπίνης τη διοίκηση του Προμηθέα, με τον Χρήστο Μήλα να ζητά άμεσα εξηγήσεις.


Η διοίκηση του ΠΕΑΚ επιβεβαίωσε την παραχώρηση του κυλικείου, εξηγώντας πως πρόκειται για νόμιμη διαδικασία διαγωνισμού, όμως η ουσία δεν αλλάζει. Ο Προμηθέας βρέθηκε ξαφνικά χωρίς καν να ενημερωθεί εγκαίρως.


Η εσωτερική διάσταση της υπόθεσης αφορά και το ερώτημα αν υπήρξε συνεννόηση του Χρ. Μήλα με τον (πρώην) αντιπρόεδρο της ΚΑΕ, Αναστάσιο Χρυσανθόπουλο, ο οποίος είναι και ταμίας στη διοίκηση του ΠΕΑΚ. Ο τελευταίος, θυμίζουμε, είχε αποχωρήσει από τη διοίκηση της ΚΑΕ, όπως είχαν αποκαλύψει μόνο οι Grizoilikoi, αλλά παραμένει ακόμα κρίκος σε ένα περίπλοκο σχήμα.


Το κυλικείο, λοιπόν, είναι μόνο η αφορμή....