$type=slider$count=3$sort=recent

Το τρίγωνο των ...Βερμούδων που απειλεί να "εξαφανίσει" τον Β. Λιόλιο

Τρεις άνθρωποι, ένας αποδεικτικός κορμός. Πώς Στασινόπουλος, Δημητρακόπουλος και Παπαθεοδόρου πολιορκούν τον πρόεδρο της ΕΟΚ.

 



Τρεις άνθρωποι, με διαφορετικούς ρόλους και διαφορετικά κίνητρα, κατάφεραν να συγκροτήσουν έναν αποδεικτικό κορμό που απειλεί ταυτόχρονα την προσωπική αξιοπιστία του Βαγγέλη Λιόλιου και το θεσμικό κύρος της θέσης που κατέχει. Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Αμαρουσίου, Δήμος Στασινόπουλος, ο ποινικολόγος Μιχάλης Δημητρακόπουλος και ο πρώην προπονητής του Προμηθέα, Ηλίας Παπαθεοδώρου δεν είναι απλώς τρεις κατήγοροι. Είναι τρεις διαφορετικές πηγές επαλήθευσης της ίδιας κατηγορίας.


🔴 Τα Βασικα Σημεια

01 | Ο Παπαθεοδώρου παρέδωσε ένορκη κατάθεση με SMS Λιόλιου: το αποδεικτικό θεμέλιο της υπόθεσης.

02 | Ο Δημητρακόπουλος έχτισε πλήρες ποινικό αφήγημα με τον Λιόλιο ως κύριο μάρτυρα κατηγορίας του εαυτού του.

03 | Ο Στασινόπουλος κατέθεσε επίσημη καταγγελία στην Επιτροπή Δεοντολογίας ΕΟΚ: νομικό έγγραφο με πλήρη τεκμηρίωση.

04 | Η μεταβίβαση μετοχών Προμηθέα το 2020 αποδεικνύεται εικονική: τα SMS τον τοποθετούν de facto "αφεντικό".

05 | Η χρήση Εθνικής Ομάδας ως μοχλού μεταγραφών: Η φράση «θα τον έχω στην Εθνική τόσες μέρες» πλήττει τον πυρήνα της θεσμικής αξιοπιστίας.

06 | Οι κατηγορίες δεν βλάπτουν μόνο τον Λιόλιο αλλά και το αξίωμα του Προέδρου ΕΟΚ στο σύνολό του.

Ο Παπαθεοδώρου είναι το θεμέλιο όλης της κατασκευής. Ως πρώην προπονητής του Προμηθέα, ήταν ο άμεσος αποδέκτης των μηνυμάτων του Λιόλιου. Η ένορκη συμβολαιογραφική κατάθεσή του, στις 15 Απριλίου 2026, μετατρέπει μια σειρά ιδιωτικών συνομιλιών σε επίσημο νομικό έγγραφο. Επιβεβαιώνει ότι ο Λιόλιος του γνωστοποιούσε απόρρητους ορισμούς διαιτητών, στους οποίους δεν είχαν πρόσβαση ούτε καν οι διαιτητές πολλώ δε μάλλον οι παράγοντες άλλων ομάδων, ότι ενεργούσε ως de facto διοικητής του Προμηθέα παρ' ότι δεν απαγορεύεται διά ροπάλου και ότι εμπιστευόταν συγκεκριμένους διαιτητές τους οποίους ονομάζει ρητά. 


Ο Δημητρακόπουλος είναι ο αρχιτέκτονας της νομικής στρατηγικής. Δεν αρκέστηκε στη διαρροή του υλικού. Κατασκεύασε γύρω του ένα πλήρες αφήγημα ποινικής και πειθαρχικής ευθύνης, επιλέγοντας να παρουσιάσει τον Λιόλιο ως τον κύριο μάρτυρα κατηγορίας εναντίον του εαυτού του. Η έξυπνη τοποθέτηση ότι τα αποδεικτικά στοιχεία δεν προέρχονται από τρίτους αλλά από τα ίδια τα γραπτά μηνύματα του κατηγορουμένου αφαιρεί από την υπεράσπιση το βασικό της όπλο: την αμφισβήτηση της αξιοπιστίας της πηγής. Επιπλέον, η υποβολή της καταγγελίας σε FIBA, Euroleague και Υπουργείο Αθλητισμού εξασφαλίζει ότι η υπόθεση δεν μπορεί να ταφεί σε εσωτερικές διαδικασίες.


Ο Στασινόπουλος είναι η θεσμική δύναμη που έδωσε στην καταγγελία επίσημο χαρακτήρα. Υπέγραψε καταγγελία ενώπιον της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΟΚ με πλήρη νομική τεκμηρίωση, επικαλούμενος παραβίαση του Κώδικα Δεοντολογίας FIBA, του Κώδικα Δεοντολογίας ΕΟΚ και του άρθρου 27 του Νόμου 2725/1999. Η καταγγελία δεν είναι συνέντευξη Τύπου ούτε δημοσίευμα. Είναι νομικό έγγραφο με ημερομηνία, υπογραφή και ΑΦΜ.


Το αποτέλεσμα αυτής της τριγωνικής επίθεσης είναι πολυεπίπεδο και σοβαρό. Ο Λιόλιος βλέπει το αφήγημα της «κάθαρσης» με το οποίο εκλέχτηκε δύο φορές να καταρρέει μέσα από τα ίδια του τα λόγια. Το SMS της 5ης Μαρτίου 2025 με τη φράση «αυστηρά απόρρητο» αντιφάσκει άμεσα με κάθε δήλωσή του για διαφάνεια και ανεξαρτησία της διαιτησίας. Η αποκάλυψη ότι η μεταβίβαση των μετοχών του Προμηθέα ήταν φαινομενική υπονομεύει τη νομιμότητα της ίδιας του της εκλογής. Και η χρήση της Εθνικής Ομάδας ως μοχλού μεταγραφών πλήττει τον πυρήνα της εμπιστοσύνης που χρειάζεται κάθε πρόεδρος ομοσπονδίας για να ασκεί τα καθήκοντά του.

Οι κατηγορίες αυτές δεν βλάπτουν μόνο τον Βαγγέλη Λιόλιο ως πρόσωπο. Βλάπτουν το αξίωμα του Προέδρου της ΕΟΚ στο σύνολό του, γιατί θέτουν υπό αμφισβήτηση κάθε απόφαση που έχει λάβει από τη θέση αυτή. Και αυτή είναι η βαθύτερη και πιο δύσκολα επανορθώσιμη ζημιά.

"Η τριάδα το Σάββατο είναι: Βάσω, Στέφανος, Χριστινάκης. Μόλις ρώτησα και το έμαθα. Αλλά προσοχή. Είναι αυστηρά απόρρητο."

— Βαγγέλης Λιόλιος, SMS προς Ηλία Παπαθεοδώρου

COMMENTS

BLOGGER
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content