Sponsor

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

recent

4 συμβουλές για να μιλήσετε στους προπονητές!!! (τι πρέπει να αποφεύγετε...)

Η συζήτηση με τους προπονητές είναι ένα κομμάτι που πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα. 

Γι' αυτό και σας μεταφέρουμε 4 συμβουλές, ώστε να αποφύγετε δυσάρεστες καταστάσεις...

Μην απαντάτε σε όσα λένε!

Καλύτερα είναι να ...μασάτε εκείνη την ώρα, παρά να μιλήσετε... Ο κόουτς μπορεί απλώς να θέλει να πει κάτι για τους παράγοντες και τους φιλάθλους ή να καλύψει κάποιες προπονητικές αδυναμίες. 


Οποιαδήποτε αντίδραση θα μπορούσε να δημιουργήσει πρόβλημα στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Και μεταξύ μας, οι προπονητές που βρίσκονται πίσω στο σκορ αυτό επιζητούν!!!

Συνήθως η φράση που λένε είναι: "Ήταν ένα κακό σφύριγμα..." Ο καθένας δικαιούται την άποψή του, δίχως βέβαια ο κόουτς να "ξεφεύγει". Αφήστε το να περάσει...


Μην δείχνετε το συναίσθημά σας όταν μιλάτε

Ορισμένες φορές οι διαιτητές είναι εκφραστικοί και παρουσιάζουν τα συναισθήματά τους την ώρα της κρίσης. Είτε αυτό είναι οργή, είτε δυσαρέσκεια. Όταν ένας κόουτς πει κάτι πίσω από την πλάτη σας καλό είναι να το προσπεράσατε, ώστε να εκτονωθεί η κατάσταση. 

Όταν συνεχιστεί του κάνετε παρατήρηση σαν να κυλάει ...κρύο αίμα στις φλέβες σας. Και να έχετε και χιούμορ, χωρίς όμως να φθάνει στο όριο της ειρωνείας.  

Ένας Αμερικανός διαιτητής όταν ο κόουτς του είχε πει "κακό σφύριγμα ήταν αυτό", του απάντησε: "Τα σφυρίγματά μου είναι κακά εις βάρος και των δύο ομάδων;"  Ή όταν όταν του πει "είστε ο χειρότερος διαιτητής που έχω δει ποτέ", ένας άλλος του απάντησε: "Υποθέτω ότι έχετε δίκιο..." Αυτές οι απαντήσεις είναι αμερικάνικες.

Διότι, στην Ελλάδα η απόπειρα να κάνετε χιούμορ πολλές φορές θα θεωρηθεί ως ειρωνεία ή έλλειψη σεβασμού στο πρόσωπο του κόουτς ή και της ομάδας. 


Εξηγήστε τον κανόνα

Έχει δικαίωμα ο προπονητής ή ακόμα και οι παίκτες να μαθαίνουν απ' εσάς τους κανονισμούς. Είστε άλλο και ...παιδαγωγοί μέσα στο παιχνίδι. Ο προπονητής πρέπει να έχει ενημέρωση για όλες τις ασυνήθιστες αποφάσεις σας. 

Η φράση "αυτός είναι ο κανονισμός" καλό είναι να αποφεύγεται και με χαμόγελο προσπαθείτε να εξηγήσετε τι συμβαίνει. Δεν μπαίνετε στη διαδικασία αν ήταν ή όχι φάουλ, αλλά αναφερόμαστε σε ένα ιδιαίτερο σφύριγμα. 


Παρακολουθήστε τον τόνο της φωνή σας

Ένα σημαντικό κομμάτι της διαιτησίας κι ας μην του δίνουμε μεγάλη σημασία, είναι ο τόνος της φωνής σας. 

Όταν μιλάτε στους προπονητές πρέπει να δείχνετε ήρεμος, ξεκάθαρος, απόλυτος, ενθουσιώδης και κυρίως χωρίς αυξομειώσεις. 


Είτε το συνειδητοποιείτε, είτε όχι, οι άνθρωποι αναπτύσσουν μεγάλο μέρος της αντίληψής τους για εσάς με βάση τον τόνο της φωνής σας. Ο τόνος σας αντικατοπτρίζει τη στάση σας απέναντι στο κοινό.

Δεν θα πρέπει ο τόνος να είναι νωχελικός, ασθενής, δειλός και φοβισμένος. Ούτε βέβαια να φθάσετε στην άλλη πλευρά, όπως οργισμένος.  

Ο τόνος της φωνής σας αλλάζει συνεχώς, είτε το παρατηρείτε είτε όχι. 

Ο τόνος της φωνής διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην παράδοση ενός μηνύματος και πρέπει να το σκεφτείτε, προτού μιλήσετε.

4 συμβουλές για να μιλήσετε στους προπονητές!!! (τι πρέπει να αποφεύγετε...) Reviewed by THE REFEREES on 10:28 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Γκρίζοι Λύκοι © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.