Sponsor

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

recent

7 tips που πρέπει να ακολουθήσει ο διαιτητής ώστε να είναι έτοιμος για δράση!!!

Μπορεί οι διαιτητές να έχουν βγει από την καραντίνα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλα έχουν επανέλθει στην κανονικότητά τους. Γι' αυτό και χρειάζεται προσοχή...
ώστε διατηρείστε πάντα σε ετοιμότητα λες και έχετε αγώνα το σαββατοκύριακο. Ώστε να μην χρειαστεί να βγείτε από την χαλάρωση. 

Τα 7 tips που χρειάζεται να έχετε στο μυαλό σας είναι:


1. Παρακολουθήστε την πρόσληψη θερμίδων

Η έλλειψη κίνησης τους τελευταίους δύο μήνες είναι μάλλον πιθανή. Δεν είναι λίγες ημέρες που καταφέραμε να βγούμε από τον "λήθαργο" και αρχίζουμε σιγά - σιγά να κινούμαστε και να αποβάλλουμε το άγχος. Παράλληλα, συνεχίζουμε να έχουμε το μυαλό μας στη διατροφή, κάτι που σημαίνει ότι έχουμε πάρει κάποια παραπανίσια κιλά.

Αν υποθέσουμε ότι συνεχίζετε να εργάζεστε στο σπίτι με τηλε-εργασία και είστε λιγότερο δραστήριος και κυρίως, κινείστε συνεχώς στην περιοχή της κουζίνας, προσπαθήστε να καθορίσετε τη λήψη θερμίδων. 


Υπάρχουν πολλοί μετρητές θερμίδων στο διαδίκτυο για να σας βοηθήσουν να τις προσδιορίσετε.


2. Να είστε ενεργοί


Δεν πρέπει ο κορονοϊός να σας βγάλει εκτός προπονήσεων, άρα μείνετε ενεργοί. Οι ειδικοί λένε ότι μπορείτε να αρχίσετε να χάνετε καρδιαγγειακή αντοχή σε μόλις 3 εβδομάδες από τη διακοπή της τακτικής άσκησης!!! Που σημαίνει ότι αν δεν αθληθήκατε τους 2 τελευταίους μήνες, υπάρχει πρόβλημα. 


Η καρδιαγγειακή άσκηση καίει πολύ περισσότερες θερμίδες ανά ώρα και ανεβάζει το μεταβολισμό σας μετά το τέλος της άσκησης (ειδικά μετά από έντονες προπονήσεις), με αποτέλεσμα την πολύ μεγαλύτερη καύση θερμίδων από μία προπόνηση δύναμης. 

Θέλετε να ανεβάσετε τον καρδιακό ρυθμό; Επιλέξτε ασκήσεις, που θα κινητοποιεί ολόκληρο το σώμα, όπως το burpees και γυμναστείτε πιο σκληρά. Η μέθοδος γυμναστικής Tabata, η διαλειμματική προπόνηση, αναερόβια/σπριντ προπόνηση είναι ορισμένες απ' αυτές. Όλοι αυτοί είναι τρόποι για να εντάξετε τη γυμναστική και το κάψιμο θερμίδων μέσα στη μέρα σας διαθέτοντας τον ελάχιστο χρόνο.



3. Συμπεριλάβετε ασκήσεις αντίστασης


Η προπόνηση με βάρη είναι σημαντική για δύο λόγους. Πρώτον, όσο μεγαλύτερους μυς έχετε, τόσο υψηλότερος θα είναι ο μεταβολισμός σας, άρα θα καίτε περισσότερες θερμίδες ακόμα και σε κατάσταση ηρεμίας. Αλλά οι πραγματικοί αριθμοί που εμπλέκονται σε μια ολόκληρη ημέρα "έξτρα" καύσης θερμίδων λόγω επιπλέον μυϊκής μάζας είναι σχετικά μικροί σε σχέση με τη "μεταβολική ώθηση" που αποδίδεται στην προπόνηση δύναμης.


Μπορείτε να συμπεριλάβετε ασκήσεις αντίστασης με το δικό σας σωματικό βάρος, ζώνες, ελεύθερα βάρη ή ακόμα και αντικείμενα στο σπίτι.




4. Διατηρήστε μια θετική διάθεση και νοοτροπία


Η θετική διάθεση απομακρύνει το άγχος και σας δίνει ισχυρότερο κίνητρο. Θα βοηθήσει επίσης και το οικογενειακό περιβάλλον σας να είναι θετικό, μια και το χαμόγελο είναι μεταδοτικό. 


Είτε το πιστεύετε είτε όχι, η μουσική θα σας βοηθήσει να απολαύσετε την προπόνησή σας περισσότερο και θα σας ευτυχήσει.



5. Γιορτάστε κάθε φορά που προπονείστε


Ενσωματώστε τη θετικότητά σας στην προπόνηση. Δώστε μπόνους στον εαυτό σας αλλά και στην οικογένειά σας. Επιβραβεύστε τον εαυτό σας για την προσπάθεια που κατέβαλε. Υποσυνείδητα θα θελήσετε να δώσετε το 110% του εαυτού σας, γιατί ξέρετε ότι πρέπει να «κερδίσετε” με την αξία σας το περιεχόμενο του σέικερ ή του σκεύους που έχετε στην τσάντα σας...


6. Οι διαιτητές πάνε δυο-δυο


Το να έχετε έναν «workout buddy” έχει διπλό όφελος, αφού σας παρακινεί για προπόνηση αλλά και για ακόμα καλύτερες επιδόσεις. 


Η διάθεσή σας για προπόνηση αυξάνεται κατακόρυφα, ξέροντας ότι θα πρέπει να συναγωνιστείτε το συνάδελφό σας...



7. Αλλάξτε τη ρουτίνα ή το είδος της γυμναστικής που κάνετε

Προσφέρετε τροποποιημένα ερεθίσματα μέσα από τη γυμναστική για να μην βαριέστε. Να θυμάστε ότι πρέπει να αλλάζετε τη ρουτίνα γυμναστικής που ακολουθείτε πριν γίνει «ρουτίνα»…
7 tips που πρέπει να ακολουθήσει ο διαιτητής ώστε να είναι έτοιμος για δράση!!! Reviewed by THE REFEREES on 7:53 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Γκρίζοι Λύκοι © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.