Sponsor

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

recent

Το εργόσημο ταλανίζει ακόμα τους διαιτητές!!! (όλες οι λεπτομέρειες...)

Το εργόσημο ήρθε, αλλά τα κενά που παρουσιάζονται είναι πάμπολλα. Ποιες είναι οι λεπτομέρειες περί του σημαντικού αυτού θέματος;
Ο γενικός γραμματέας της ΟΔΚΕ, Παναγιώτης Ντάβαρης, έστειλε μήνυμα στους διαιτητές και τους ξεκαθάρισε:

"Τα ζητήματα με τα εργόσημα συνεχίζονται. Πολλοί απο εσάς είδατε αν πήγατε να κάνετε δήλωση στην εφορία ότι οι αποδοχές που πληρώθηκαν με εργόσημα δεν έχουν περαστεί στην δήλωση Ε1.

Τα προβλήματα δεν σταματούν εδώ. Μετά απο πολύ ψάξιμο, συζητήσεις με λογιστές, ΕΣΑΚΕ, ΕΦΚΑ, συναδέλφους διαιτητές και κριτές καταλήξαμε στα εξής.


  • Ο ΕΣΑΚΕ σωστά έχει εκδώσει τα εργόσημα.
  • Ο ΕΦΚΑ δεν μπορεί να τα καταχωρήσει είτε στο Ε1 είτε ασφαλιστικά ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΟΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΤΣΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΗΜΟΥ. 
  • Η τράπεζα όμως δεν ειδοποιεί τον ΕΦΚΑ πότε πληρώνει. ΜΠΑΧΑΛΟ!!! Η μόνη λύση αυτή την στιγμή -πάρτε ανάσα- είναι η εξής:

Κάθε διαιτητής θα πρέπει να έχει τα αποκόμματα της τράπεζας που πληρώθηκε τα εργόσημα έτους 2018, να τα πάρει αυτά, να πάει στο ΙΚΑ - ΕΦΚΑ της περιοχής του, να πάει στο μητρώο ή στο τμήμα εσόδων και να κάνει μια αίτηση η οποία θα πάει υπηρεσιακά στον ΕΦΚΑ Αμαρουσίου όπου ανήκει ο ΕΣΑΚΕ για να πιστοποιηθεί οτι έχουν πληρωθεί τα εργόσημα και να καταχωρηθούν στον ΑΜΚΑ του καθένα. Αυτά για να ισχύουν τα εργόσημα.

Αν κάποιος δεν έχει τις αποδείξεις της τράπεζας............................. πρέπει να πάει στην τράπεζα και να ζητήσει επανέκδοση αποκόμματος συναλλαγής.


Τώρα για το Ε1 αφού και πάλι δεν έχουν περαστεί τα εργόσημα δεν θα φανούν ποτέ στο Ε1. Κανονικά ΄πρεπε να φαίνονται στον κωδικό 309 ή 310. Πρέπει ο κάθε υπόχρεος να πάει στον κωδικό 311 ή 312 ΠΡΟΣΟΧΗ 311 Ή 312 και να περάσει το ποσό των εργόσημων χειροκίνητα. 

Λυπάμαι πραγματικά για αυτό αλλά δεν μπορούμε να πούμε τίποτα άλλο αυτή την στιγμή. Εδώ και 1 εβδομάδα μιλάμε με λογιστές και ΕΦΚΑ και όλοι σηκώνουν τα χέρια ψηλά. Αυτά για το 2018 και θα κάνουμε προσπάθεια μήπως αυτοματοποιηθεί η διαδικασία του χρόνου. Ευχαριστώ..."








Το εργόσημο ταλανίζει ακόμα τους διαιτητές!!! (όλες οι λεπτομέρειες...) Reviewed by THE REFEREES on 11:43 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Γκρίζοι Λύκοι © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.