Sponsor

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

recent

Ο πόλεμος των Ορθοδόξων (μπασκετικών)... (ο Δημήτρης Κυριακόπουλος που δημιουργεί και εμπνέει...)


Ο Δημήτρης Κυριακόπουλος γνωρίζει από εκλογές, μια και είχε διατελέσει... ένα από τα κορυφαία στελέχη του "Ποταμιού". Ξέρει όμως, να δημιουργεί και να εμπνέει.

Ο αθηναϊκός αθλητικός σύλλογος «Πρωτέας» μεταμορφώθηκε από τότε που ανέλαβε την προεδρία ο τότε 25χρονος, Δημήτρης Κυριακόπουλος. Πήρε ένα σύλλογο-καφενείο συνταξιούχων, έβαλε χίλια ευρώ από την τσέπη του, κινητοποίησε τη γειτονιά για βοήθεια και μετέτρεψε τον «Πρωτέα» σε ζωντανό κέντρο άθλησης και κοινωνικοποίησης των νέων. Γιατί το έκανε; «Ο Πρωτέας μάς μεγάλωσε όλους», λέει. «Ο καθένας μας πρέπει να δει πώς θα αλλάξει τον δικό του κόσμο. […] Αν εγώ φτιάξω τη γειτονιά μου, εσύ φτιάξεις τη γειτονιά σου, ο άλλος φτιάξει τη γειτονιά του, θα έχουμε φτιάξει μια πόλη και αν φτιαχτούν όλες οι πόλεις, θα έχει φτιαχτεί η χώρα.» («Τα Νέα», 12/3/2011) .


Ο Δημήτρης Κυριακόπουλος κατεβαίνει στις εκλογές της ΕΟΚ, στηρίζοντας τον υποψήφιο πρόεδρο, Άγγελο Παπανικολάου. Ο έμπειρος παράγοντας αναφέρει:


Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του μπάσκετ που γίνεται τέτοια ταυτόχρονη και ομαδική αντικατάσταση προσώπων, αφού το άθλημα έχασε διαδοχικά προσωπικότητες όπως ο Καπαγέρωφ, ο Μιαούλης, ο  Μπασούρης και ο Κολοκυθάς τώρα αποστρατεύονται λόγω ηλικίας και οι υπόλοιποι της μεγάλης φουρνιάς που έφερε το ελληνικό μπάσκετ στο κορυφαίο επίπεδο.


Έτσι λοιπόν ήρθε η ώρα τα σωματεία να εκλέξουν ένα νέο Δ.Σ. για την επόμενη ημέρα του ελληνικού μπάσκετ. Κάτι που έπρεπε να γίνει στις 30/5 αλλά δεν το άφησαν τα ΜΑΤ θα γίνει τελικά αύριο χωρίς φυσική παρουσία αλλά με όλα τα σωματεία που ήθελαν να συμμετάσχουν, συνολικά 629 δηλαδή 115 περισσότερα από αυτά που σχεδίαζαν όσοι λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο.


Σε αυτή τη μάχη έγιναν πολλά παράξενα πράγματα αλλά δύο από αυτά είναι που συζητήθηκαν περισσότερο από τους παράγοντες των συλλόγων μας.


1.       Ο μηδενισμός του μπάσκετ από τους και καλά ‘’αναθεωρητικούς’’ που ζητούν να ψηφιστούν για να σώσουν το μπάσκετ από την καταστροφή. Μεγάλη είναι η απορία των παλαιών παραγόντων που χαριτολογώντας του αναφέρουμε πολλές φορές ως ‘’ορθοδόξους’’ τι στο καλό έκαναν τόσα χρόνια στα γήπεδα; Πως μάζεψαν τόσα μετάλλια οι Εθνικές Ομάδες και τώρα πρέπει να ψηφίσουμε κάποιους να μας σώσουν; Από τι να μας σώσουν; Τόσο αποτυχημένοι είμαστε που πρέπει να έρθουν κάποιοι να μας μάθουν πως πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας;


2.       Την εμμονή κατά της συμμετοχής των σωματείων στις εκλογές. Όλοι ξέρουμε ότι ο νόμος έγινε για να αλλάξει διοίκηση στο μπάσκετ, όλοι ξέρουμε ότι ξηλώθηκε όλος ο ελληνικός αθλητισμός για να μπουν στην ΕΟΚ οι εκλεκτοί κάποιων, όλοι ξέρουμε ότι το μητρώο έμεινε κλειστό για 7 μήνες για να μην μπουν τα μπασκετικά σωματεία και όλοι γνωρίζουμε γιατί έβαλαν ένα ασήμαντο σωματείο να ζητήσει από το Πρωτοδικείο να μην ψηφίσουν οι σύλλογοι που 7 διαφορετικοί δικαστές έκριναν ότι πρέπει να ψηφίσουν. Είναι λοιπόν λογικό οι ‘’Ορθόδοξοι’’ και αγανακτισμένοι να είναι αλλά και θυμωμένοι. Είναι απολύτως λογικό να περιμένουν πως και πως την Κυριακή για να στείλουν με την ψήφο τους ΔΥΟ ξεκάθαρα μηνύματα προς όλους.


 


·         Εμείς βγάλαμε τους αθλητές που δόξασαν την Ελλάδα, εμείς υπηρετούμε το άθλημα δεκαετίες και δεν έχουμε ανάγκη από σωτήρες, από διοίκηση που να αγαπά το μπάσκετ και να φροντίζει τους αθλητές και τις ομάδες μας έχουμε ανάγκη.


·         Κάνατε αγώνα για να μας αποκλείσετε τώρα θα κάνουμε και εμείς αυτό που πρέπει για να μην μπορέσει κανένας να μας αποκλείσει ξανά από τις αποφάσεις του αθλήματος μας.


Είναι ξεκάθαρο ότι τόσο εγώ όσο και όλα τα ‘’Ορθόδοξα’’ Σωματεία αύριο θα ψηφίσουμε τον Άγγελο Παπανικολάου για πρόεδρο της Ε.Ο.Κ.


 Δημήτρης Κυριακόπουλος


Υπ. Μέλος Δ.Σ. ΕΟΚ


Ο πόλεμος των Ορθοδόξων (μπασκετικών)... (ο Δημήτρης Κυριακόπουλος που δημιουργεί και εμπνέει...) Reviewed by THE REFEREES on 5:39 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Γκρίζοι Λύκοι © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.