Sponsor

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

recent

Ποιος παράγοντας της ΕΟΚ πήρε ...σκούπα και φαράσι και έπιασε δουλειά...


Θέλετε να μάθετε ποιος παράγοντας της ΕΟΚ πήρε ...σκούπα και φαράσι και έπιασε δουλειά...

Μα, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης και ταμίας της ΕΟΚ.



 Αντιδήμαρχος καθαριότητος του Δήμου Θεσσαλονίκης και ταμίας στην ΕΟΚ; Στόχος σας να «καθαρίσετε» και την Ομοσπονδία;


«Αυτός είναι ο αρχικός μας σκοπός και αυτή είναι η γραμμή του προέδρου μας. Εκ των πραγμάτων δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά γιατί η κατάσταση με την ομοσπονδία έφθασε στο σημείο μηδέν. Οπότε πρέπει να γίνει από την αρχή. Ένα restart μια αναδιοργάνωση όλων των τμημάτων, των κατηγοριών και των πραγμάτων. Οπότε δεν έχουμε άλλη επιλογή».


Στη συνέντευξη Τύπου, ο νέος πρόεδρος ο Βαγγέλης Λιόλιος σε ερώτηση για τα οικονομικά και αν βρήκατε κάποιες δεσμευτικές για εσάς συμβάσεις απάντησε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να κρατήσετε παράτυπες συμβάσεις…Έχετε κάνει κάτι προς αυτή την κατεύθυνση;


«Θα τις εξετάσουμε όλες, θα τις ελέγξουμε και θα πράξουμε αυτό που πρέπει. Απλώς αυτή τη στιγμή δεν έχουμε την πλήρη εικόνα. Ήδη καταλαβαίνετε ότι είναι πολλή δύσκολη η περίοδος που έχουμε αναλάβει.  Είναι Σεπτέμβριος έχουν ξεκινήσει τα κύπελλα, τα πρωταθλήματα οπότε έχουμε καθημερινά θέματα τα οποία τρέχουν και πρέπει να τα λύνουμε. Οπότε καταλαβαίνετε κάποια άλλα πράγματα πηγαίνουν λίγο πίσω μέχρι να μπούμε σε μία φυσιολογική ροή».


Με τις οφειλές στο ΟΑΚΑ που ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο, έχετε κάνει κάποια συμφωνία;


«Έτσι ακριβώς είναι και θα πρέπει να γίνει μια νέα συνάντηση και ενδεχομένως νέα συμφωνία».



Ενωμένοι ως ΕΟΚ; Ως Ομοσπονδία; Θα χρησιμοποιήσετε τις «σημαίες» του ελληνικού μπάσκετ και ας προκρίθηκαν από αντίπαλες παρατάξεις;


«Ήδη έχει ενταχθεί μαζί μας ο Ευθύνης Ρετζιάς. Ήδη έχει κάνει ανοιχτή πρόσκληση ο πρόεδρος προς όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν εξελέγησαν με τις άλλες παρατάξεις. Όποιος θέλει να βοηθήσει να βοηθήσει. Ήδη κάναμε ανοιχτή πρόσκληση για τις επιτροπές των πρωταθλημάτων να συμμετέχουν όσοι επιθυμούν. Έχουμε δείξει και τη διάθεσή μας και όντως αυτό που λέμε και είπε και ο πρόεδρος, πως το μπάσκετ είναι ένα. Δεν έχει χρώματα και θέλουμε να προχωρήσουμε πάνω σε αυτή τη λογική.  Όσον αφορά στο θέμα του Γκάλη, του Γιαννάκη και γενικά ανθρώπων, που έχουν γράψει ιστορία στο ελληνικό μπάσκετ, δεν νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος, ο οποίος δεν θα τους ήθελε δίπλα του.


Επίσης, ο κ. Λιόλιος δήλωσε ότι θα καταργηθεί-αυτό σε βάθος τριετίας-το κόστος για τα δελτία και τα αυτοκόλλητα των ανήλικων αθλητών, των σωματείων, των διαιτητών. Πόσο εφικτό είναι αυτό; Πρόκειται για ένα κόστος που συνολικά φθάνει τα 3 εκατομμύρια ευρώ…


«Είναι εφικτό να γίνει. Ο πρώτος σκοπός μας είναι η οικονομική πολιτική, που θα εφαρμόσουμε σε αυτό το κομμάτι. Προφανώς θα βρούμε από αλλού τους πόρους και τις χορηγίες, για τα χρήματα και αυτό θα το δείτε στο τέλος. Έχουμε βάλει χρονοδιάγραμμα το Μάρτιο να τα τελειώσουμε αυτά τα πράγματα και πιστεύουμε ότι με την καινούργια χρονιά δηλαδή το 2022 το καλοκαίρι τα πρωταθλήματα θα είναι τελείως διαφορετικά  και οι ομάδες απαλλαγμένες από τα έξοδα. Δυστυχώς αυτά δεν μπορούν να γίνουν από τη μια μέρα στην άλλη».


Προέρχεστε από τη Θεσσαλονίκη. Αγάπησαν όλοι το μπάσκετ από τη Θεσσαλονίκη. Οι ομάδες της πόλης όμως έχει χρόνια, που δεν πηγαίνουν καλά. Τι πρέπει να αλλάξει για να γίνει και πάλι «μπασκετομάνα» η Θεσσαλονίκη;


«Κοιτάξτε για να ξεκινήσω από τον Άρη. Ο Άρης πιστεύω αυτή τη στιγμή, που συζητάμε είναι σε καλό δρόμο. Έχει γίνει ένα νοικοκύρεμα, που έπρεπε να έχει γίνει χρόνια πριν. Πιστεύω αν συνεχίσει έτσι θα βρει το δρόμο του, γιατί έχει τη στήριξη και τον κόσμο του, αλλά και την αγάπη, ως ομάδα, απ’ όλη την Ελλάδα. Ο ΠΑΟΚ απ’ ότι γνωρίζω έχει μαζευτεί αρκετά είναι σε πολύ καλό δρόμο αυτή τη χρονική στιγμή, γιατί έχει ξεκινήσει το νοικοκύρεμα αυτό, πολύ νωρίτερα και έχει κι έναν πρόεδρο, ο οποίος βάζει χρήματα και ελέγχει πολύ σωστά την όλη κατάσταση.  Όσο για τον Ηρακλή. Ο Ηρακλής κάνει και αυτός μια νέα αρχή, την οποία έχει ανάγκη ως σύλλογος, και αν θα κάνουν σωστή διαχείριση πιστεύω ότι δεν θα έχουν προβλήματα και θα βρίσκεται η ομάδα στο επιθυμητό επίπεδο. Ας ελπίσουμε ότι και οι τρεις ομάδες δεν θα κάνουν παραπάνω οικονομικά ανοίγματα από αυτά που μπορούν, για να μην ζήσουν εκ νέου δύσκολες καταστάσεις».



Το αναπτυξιακό μπάσκετ πως πάει…


«Δεν πάει. Δυστυχώς δεν πάει…Και αυτό είναι ένα επίσης μεγάλο στοίχημα. Και αυτό όπως σας είπα στην αρχή θέλει μια αναδιοργάνωση σε όλα τα τμήματα, σε όλα τα κομμάτια της ομοσπονδίας και σε όλη την Ελλάδα. Είναι ένα πολύ μεγάλο και σημαντικό κομμάτι της ομοσπονδίας. Είναι αυτό που δίνει ζωή στην ομοσπονδία, αυτό που δίνει ζωή στην Εθνικές Ομάδες ανδρών γυναικών και σε όλες τις μικρές ηλικιακά εθνικές και φυσικά αυτό έχει παραμεληθεί πάρα πολύ. Εδώ και τουλάχιστον 10 χρόνια. Όταν θα δώσεις προσοχή και αξιοκρατία στις μικρές εθνικές ομάδες θα μεγαλώσει και η αίγλη της εθνικής ανδρών και γυναικών. Πρέπει να ξεκινήσουμε και πάλι να βγάζουμε τους αθλητές και τις αθλήτριες, που βγάζαμε. Να δοθεί ανάλογη προσοχή στα παιδιά, για να μπορέσουν να ξαναγυρίσουν στο γήπεδο. Να μπορέσει να μεγαλώσει ο αριθμός των παιδιών γιατί έχει μικρύνει πάρα πολύ, έχει πέσει στη μέση και παρακάτω από ότι ήταν στα καλά χρόνια του μπάσκετ και από εκεί θα έρθουν ακόμη περισσότερα παιδιά στο άθλημα, γιατί στο DNA του Έλληνα υπάρχει το μπάσκετ».


Υπάρχουν οι υποδομές για να γίνει αυτό; Γιατί η δημοφιλία του μπάσκετ στήθηκε-εκτός των επιτυχιών- όλη πάνω στην ευκολία των υποδομών του. Πλέον οι περισσότερες υποδομές έχουν καταστραφεί…Είναι εύκολο να ανακαινισθούν οι υπάρχουσες ή να γίνουν και άλλες;


«Τίποτα δεν είναι εύκολο.  Και στο ποδόσφαιρο είχαμε αναπτυχθεί και εκεί κατακτήσαμε ένα ευρωπαϊκό κάποια στιγμή, αλλά χαθήκαμε στη συνέχεια. Πιστεύω ότι υπάρχουν οι προδιαγραφές έχουμε αρκετά γήπεδα, που πρέπει να αξιοποιηθούν και υπάρχει και ένα πρόγραμμα που έχει στη σκέψη του  ο πρόεδρος, αλλά αυτό θα το δούμε με το νέο χρόνο. Θα ξεκινήσουμε επαφές με διάφορους Δήμους και Περιφέρειες της χώρας, για να εντοπίσουμε τις αναγκαιότητες της κάθε περιοχής και που υπάρχει η δυνατότητα να δημιουργηθούν περισσότερα γήπεδα ανοιχτά ή κλειστά».


Κεφάλαιο εθνική ομάδα. Έχουμε να δούμε μετάλλιο από το 2009.Τι φταίει;


«Φταίνε πολλά  δεν είναι ένα το πρόβλημα. Είναι πλέον πολλές οι υποχρεώσεις των αθλητών. Επίσης, είναι το θέμα της Ευρωλίγκας και το θέμα των εθνικών ομάδων, που δεν το αντιμετωπίζει μόνο η Ελλάδα, το αντιμετωπίζουν όλοι. Οι αυξημένες υποχρεώσεις των αθλητών, όλης της Ευρώπης, κάνουν δύσκολη τη συμμετοχή τους στις Εθνικές ομάδες. Παλαιότερα δεν υπήρχε δεύτερη σκέψη σταματούσαν όλα τα πρωταθλήματα και οι αθλητές συμμετείχαν στις Εθνικές τους ομάδες. Ενώ σήμερα, οι αγώνες συνεχίζονται παράλληλα με τα παιχνίδια των εθνικών ομάδων. Πιστεύω ότι θα λυθεί αυτό σιγά-σιγά.  Ήδη έκανε τις επαφές του ο πρόεδρος με τους ανθρώπους της FIBA και με τους ανθρώπους της Ευρωλίγκα. Εμείς ξεκινάμε με τους προκριματικούς αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος, με τον πρώτο να διεξάγεται στις 25 του μηνός στην Αγγλία, στο Νιουκάσλ και στις 28 παίζουμε στη Θεσσαλονίκη- μετά από 34 χρόνια-με τη Λευκορωσία. Εκεί θέλουμε φυσικά να προκριθούμε δεν είναι εύκολο είναι δύσκολος όμιλος. Υπάρχει και η Τουρκία. Πρωταρχικός μας στόχος είναι η πρόκριση στο Παγκόσμιο και μετά το καλοκαίρι με τη βοήθεια και τη συμμετοχή, πιστεύουμε, όλων των αθλητών, που συμμετέχουν σε ξένα πρωταθλήματα ευρωπαϊκά και ΝΒΑ θα μπορούμε να διεκδικήσουμε ένα μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό».


 Έχετε κάποια επαφή ως νέα διοίκηση;


«Κάνει επαφές ο πρόεδρος συνεχώς με τους αθλητές.  Έχει μιλήσει με όλους έχουν δείξει όλοι τη διάθεση και χάρηκαν πάρα πολύ με την καινούργια διοίκηση και με την αλλαγή που έχει γίνει. Έχουμε τοποθετήσει τον Δήμο Ντικούδη μαζί με τον Κώστα Τσαρτσαρή, στην εθνική ανδρών  και την Άννυ Κωνσταντινίδου στις γυναίκες, γιατί έχουν προσφέρει και γνωρίζουν καλύτερα το κομμάτι των Εθνικών ομάδων. Πιστεύω ότι θα πάνε όλα καλά. Θα είναι μια πολύ ωραία αρχή για το μπάσκετ. Με τη διάθεση των παιδιών να αγωνιστούν για την εθνική τους ομάδα και να έρθει και η διάκριση θα έχει γίνει μια καινούργια αρχή για το ελληνικό μπάσκετ. Άλλωστε  ο Γιάννης (σ.σ. Αντετοκούνμπο) δήλωσε ότι θέλει να πάρει ένα μετάλλιο με την Εθνική Ελλάδος. Θα είναι μια αφορμή για να βγούμε και πάλι στους δρόμους, όπως παλαιότερα».


Ποιος παράγοντας της ΕΟΚ πήρε ...σκούπα και φαράσι και έπιασε δουλειά... Reviewed by THE REFEREES on 11:23 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Γκρίζοι Λύκοι © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.