Sponsor

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

recent

Η διαιτησία και τα λάθη από το Ευρωμπάσκετ έως και σήμερα...

 


Λένε πως αντιλαμβάνεσαι καλύτερα ένα πρόβλημα όταν πλήττει το δικό σου «σπίτι».

Η έκτη αγωνιστική της Ευρωλίγκας ήρθε να επιβεβαιώσει το τεράστιο ζήτημα που υπάρχει με τις διαιτησίες στη διοργάνωση, μετά τα σοβαρότατα λάθη που έγιναν σε βάρος Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού. Κι έρχεται ως συνέχεια των πολλών κακών διαιτησιών στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ.

Ουδείς αντιλέγει πως το μπάσκετ είναι το πιο δύσκολα διαιτητεύσιμο άθλημα, με τον αριθμό των επαφών, την ταχύτητα του παιχνιδιού και την πολυπλοκότητα των κανονισμών που το διέπουν. Είναι, ωστόσο, προφανές και όχι μόνο από τις δυσάρεστες εμπειρίες των ελληνικών ομάδων αυτή την εβδομάδα πως ούτε στην Ευρωλίγκα το επίπεδο είναι υψηλό και κρίνονται αγώνες από την ανεπάρκεια των διαιτητών.

Φάσεις σαν το φάουλ του Έξουμ στην προσπάθεια του Μπέικον για κάρφωμα ή αυτό του Κλαβέρ στο σουτ του Σλούκα είναι τόσο εξόφθαλμες, που τα λάθη δεν δικαιολογούνται. 

Πόσω μάλλον όταν κρίνουν παιχνίδια, αφού ο Παναθηναϊκός αντί να πάει στο -4 βρέθηκε στην ίδια φάση στο -10 και ο Ολυμπιακός στερήθηκε δύο βολές που θα μπορούσαν να του δώσουν τη νίκη σε ένα ματς που έχασε στον πόντο. Κι ασφαλώς δεν είναι αυτές οι μοναδικές φάσεις που έγιναν σοβαρά λάθη, αλλά οι πιο χαρακτηριστικές.

Λάθη, ασφαλώς, θα γίνονται πάντα όσο εμπλέκεται ο ανθρώπινος παράγοντας. Συμβαίνει και στο ΝΒΑ, ωστόσο εκεί-σε αντίθεση με την Ευρώπη-ο κανονισμός του challenge έχει πραγματική αξία, έστω κι αν ΚΑΙ εκεί υπάρχει δυνατότητα μόνο για ένα. Γιατί το challenge περιλαμβάνει μια πολύ ευρύτερη γκάμα παραβάσεων για δυνατότητα ένστασης σε σχέση με την Ευρωλίγκα, πέραν φυσικά από την πολυτιμότητα του NBA Replay Center που διαφωτίζει γρήγορα αμφισβητούμενες φάσεις.

Συνέχεια στο sport-fm

Η διαιτησία και τα λάθη από το Ευρωμπάσκετ έως και σήμερα... Reviewed by THE REFEREES on 9:51 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Γκρίζοι Λύκοι © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.