Sponsor

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

recent

Τα λάθη της Ευρωλίγκα έχουν ονοματεπώνυμο!!! (η λανθασμένη προσπάθεια των διοργανωτών...)

 


Το πρωτάθλημα της Ευρωλίγκα θεωρείται ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα υψηλών προδιαγραφών... 
Αυτό όμως δεν μας υποχρεώνει να αποδεχθούμε, ότι όλες οι αλλαγές που έκανε στο αγωνιστικό κομμάτι σε σχέση με τη ΦΙΜΠΑ είναι σωστές και βοηθούν στη διεξαγωγή ενός αγώνα.

Στον αγώνα για το πρωτάθλημα της Ευρωλίγκας μεταξύ των ομάδων Ζαλγκίρις –  Αλμπα Βερολίνου στη Λιθουανία η στατιστική μέτρησε καλάθι που είχαν ακυρώσει οι διαιτητές!

Απόλυτα λογικό,  αφού ο άνθρωπος που κρατάει το Φύλλο Αγώνα δεν είναι επίσημος κριτής αλλά, στατιστικός. Με περιορισμένες γνώσεις στους κανονισμούς και στη συνεργασία με τους διαιτητές.

Οι επίσημοι κριτές στους αγώνες της διοργάνωση είναι 2 (χρονομέτρης αγώνα και χρονομέτρης 24’’). Όλοι οι άλλοι που βρίσκονται στο τραπέζι της Γραμματείας είναι στατιστική υπηρεσία.

Στο ηλεκτρονικό Φ.Α της διοργάνωσης, εκτός από το τρέχον σκορ, τα φάουλ, τις ανάπαυλες, τις αλλαγές κ.λ.π,  απεικονίζουν και όλα τα στατιστικά στοιχεία του αγώνα. Είναι επόμενο λοιπόν, ο στατιστικός να έχει ελλιπείς γνώσεις και μηδενική σχεδόν εκπαίδευση.

Άλλωστε, συχνά οι διαιτητές της παραπονιούνται για το τραπέζι της Γραμματείας και για τα λάθη που  δυστυχώς, πολλές φορές τους εκθέτουν. 

Αυτό βέβαια σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει, ότι και στους αγώνες τις ΦΙΜΠΑ που είναι 4 επίσημοι κριτές δεν γίνονται λάθη.

Απλά, είναι εμφανέστατο και σε αυτή την περίπτωση ,ότι η προσπάθεια αντικατάστασης των παραγόντων ενός αγώνα με άλλους, που δεν προβλέπονται στους επίσημους κανονισμούς για μια φθηνότερη λύση, δεν αποδίδει πάντα τα καλύτερα αποτελέσματα.

Αν αναλογιστούμε δε, ότι το ΝΒΑ συνεχίζει και σήμερα, να παίζει με 4 επίσημους κριτές, τότε ,ίσως αυτό να μας λέει κάτι. Γιατί, μιλάμε για τη χώρα που γέννησε το μπάσκετ!!


Τα λάθη της Ευρωλίγκα έχουν ονοματεπώνυμο!!! (η λανθασμένη προσπάθεια των διοργανωτών...) Reviewed by THE REFEREES on 9:45 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Γκρίζοι Λύκοι © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.