Επιβεβαίωση των Γκρίζων Λύκων: Ποιοι "σάρωσαν" στην ΟΔΚΕ και ποιοι "τσαλακώθηκαν"...

 


Η μεγάλη έκπληξη των εκλογών της ΟΔΚΕ δεν ήρθε... από κάποιο απρόσμενο αποτέλεσμα, αλλά από την απόλυτη κυριαρχία δύο ονομάτων που, όπως φάνηκε, δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη. 


Οι «Γκρίζοι Λύκοι» πανηγύρισαν μια θριαμβευτική επιτυχία, με την Πέγκυ Γρίβα και τον Παναγιώτη Μακρή να συγκεντρώνουν την απόλυτη στήριξη των μελών, φτάνοντας στο εντυπωσιακό 24 στα 24, αριθμός που από μόνος του επιβεβαιώνει το πόσο ισχυρή ήταν η αποδοχή τους σε όλο το εκλογικό σώμα.


Η Γρίβα και ο Μακρής –δύο πρόσωπα με διαιτητική γνώση, αλλά και διαρκή παρουσία στον χώρο– απέδειξαν ότι δεν χρειάζονται μεγάλα λόγια ή επιφανειακές υποσχέσεις για να κερδίσεις την εμπιστοσύνη. Η στήριξη που έλαβαν ήταν ηχηρή και ξεκάθαρη: η βάση τους θέλει μπροστάρηδες με διαφάνεια, ήθος και προσήλωση στη διαιτησία. Το απόλυτο των ψήφων ήταν η απάντηση σε κάθε αμφισβήτηση.


Πίσω τους, ήρθε ο Κώστας Μπούσιας. Παρότι εξελέγη πρόεδρος κατά το παρελθόν, η «απώλεια» της πρωτιάς στη γενική ψηφοφορία καταγράφηκε και σχολιάστηκε έντονα, τόσο εντός όσο και εκτός αιθούσης. Μαζί του, στην τέταρτη θέση, ισοβάθμησε και ο Κώστας Τεφτίκης, ένα πρόσωπο που χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως «λίρα εκατό», καθώς κατάφερε με την παρουσία του να ισορροπήσει το εκλογικό κλίμα, αλλά και να κερδίσει τη στήριξη σημαντικών συνδέσμων που βλέπουν σε αυτόν έναν σοβαρό παράγοντα για το μέλλον της διαιτησίας.


Αλλά και τη μεγάλη έκπληξη των εκλογών, τον Νίκο Βάτσιο από την Κατερίνη, έναν εξαιρετικό παράγοντα και καθηγητή στο επάγγελμα. 


Αντίθετα, στην τελευταία θέση –και με διαφορά– κατετάγη ο Απόστολος Νικολούλης. Η υποψηφιότητά του έγινε δεκτή με εμφανή δυσφορία από πολλούς συνδέσμους, οι οποίοι φαίνεται πως ψήφισαν... με βαριά καρδιά. Ωστόσο, λόγω της απαίτησης, όπως λέγεται, να σταλούν φωτογραφημένα τα ψηφοδέλτια από αρκετούς συνδέσμους, αρκετοί θεώρησαν ότι δεν είχαν περιθώρια επιλογής.


Η ίδια τακτική βοήθησε –σύμφωνα με πολλούς– και τον Κώστα Μπούσια να διατηρηθεί στην προεδρική θέση, παρά την περιορισμένη απήχησή του στην άτυπη «δημοσκόπηση» των ψήφων. Πηγές αναφέρουν πως αν οι εκλογές διεξάγονταν με ξεχωριστό ψηφοδέλτιο για τον πρόεδρο, τα αποτελέσματα θα ήταν εντελώς διαφορετικά.