Η ΕΡΤ ετοιμάζεται να σηκώσει τη σημαία του Eurobasket 2025, όμως αυτή τη φορά δεν είναι μόνο οι παίκτες που μπαίνουν στο μικροσκόπιο. Στους διαδρόμους του Ραδιομεγάρου και δη στον τρίτο όροφο, εκεί που “γράφονται” οι αποστολές και τα μικρόφωνα, διαρρέεται κάτι πρωτοφανές: για πρώτη φορά μετά από δύο δεκαετίες, το δίδυμο Χατζηγεωργίου – Ιωάννου ενδέχεται να μην μεταδώσει τους αγώνες της Εθνικής.
Η απόφαση, που αν επιβεβαιωθεί θα συνιστά ρήξη με το παρελθόν, λέγεται πως φέρει την υπογραφή του Γιάννη Δάρα. Ο πρόεδρος της ΕΡΤ, φανερά αποφασισμένος να αφήσει το δικό του αποτύπωμα, φαίνεται πως επιχειρεί ταυτόχρονα ένα διπλό "μπλοκ": αφενός να περιορίσει την παρουσία του πρώην διευθυντή αθλητικού τμήματος Δημήτρη Χατζηγεωργίου, και αφετέρου να... ρεφάρει την ήττα που του κόστισε την προεδρία του ΠΣΑΤ από τον Βαγγέλη Ιωάννου.
Ενδεικτικό; Στους αγώνες πόλο της Σιγκαπούρης, η ΕΡΤ για πρώτη φορά δεν «έπαιξε» με τους συνήθεις ύποπτους, αλλά με τον Βασίλη Μότση της ΕΡΑ ΣΠΟΡ. Τυχαίο; Μάλλον όχι.
Αυτό που γνωρίζουμε ρεπορταζιακά –και επιβεβαιώνεται και από το πάντα έγκυρο ρεπορτάζ της Σόνιας Χαϊμαντά– είναι ότι ο Δάρας επιδιώκει να αξιοποιήσει το πλήρες ρόστερ της ΕΡΤ. Όχι μόνο για το Eurobasket, αλλά και για την Basket League.
Και κάτι ακόμα: μέρος των αγώνων θα μεταδοθεί και από την παρθένα αθλητικά συχνότητα του ΕΡΤnews. Ένα κανάλι που μέχρι τώρα είχε την εικόνα... briefing υπουργών, ετοιμάζεται να ακούσει πανηγυρικά "Ζήτω η Εθνική".
Πηγή: Μιντιάρχης