Αν κάποτε λέγαμε ότι το ελληνικό μπάσκετ παίζεται στο παρκέ, σήμερα μάλλον το παρκέ έχει αντικατασταθεί από ένα μακρύ ξύλινο τραπέζι με μικρόφωνα, πρακτικά και δικηγόρους. Η νέα μήνυση που ανακοινώθηκε επίσημα από την ΕΟΚ δεν αποτελεί είδηση πια. Είναι απλώς το επόμενο επεισόδιο σε μια σειρά που παίζεται χωρίς διάλειμμα.
Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας για ποινική αναφορά σε προπονητή ομάδας της Basket League δεν συγκλονίζει. Μάλλον κουράζει.
Το μπάσκετ πλέον δεν είναι άθλημα, είναι νομικό εγχειρίδιο. Φάουλ, τεχνικές ποινές, ένσταση, μήνυση, αναφορά, εισαγγελέας. Κάπως έτσι φτάσαμε στο σημείο όπου οι δικηγόροι έχουν μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής από τους αναπληρωματικούς.
Και μέσα σε όλα αυτά, το άθλημα χάνει το νόημά του. Το πάθος μετατρέπεται σε τοξικότητα. Η αντιπαράθεση σε προσωπική βεντέτα. Και οι πραγματικοί χαμένοι είναι οι φίλαθλοι και το ίδιο το προϊόν.
Αν συνεχίσουμε έτσι, δεν θα ψάχνουμε διαιτητές αλλά δικαστές.
.jpg)