Στο σύγχρονο μπάσκετ, οι μετακινήσεις παικτών και προπονητών είναι καθημερινότητα. Ωστόσο, η περίπτωση του Μιχάλη Παπαϊωάννου παρουσιάζει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς αποτελεί μια σπάνια «μεταγραφή» από τον χώρο της διαιτησίας. Μετά από μια αξιοσημείωτη πορεία στα σαλόνια του ελβετικού μπάσκετ, ο Έλληνας ρέφερι πήρε τη μεγάλη απόφαση να επιστρέψει στις ρίζες του, μεταφέροντας την ευρωπαϊκή του εμπειρία στα ελληνικά παρκέ για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.
Ως μέλος της Swiss Basketball, κατάφερε να καθιερωθεί στη SBL (Swiss Basketball League), διευθύνοντας αγώνες υψηλού επιπέδου και έντασης. Η συνέπειά του και η ικανότητά του στη διαχείριση κρίσιμων φάσεων δεν πέρασαν απαρατήρητες από τη FIBA, η οποία τον ενέταξε στο δυναμικό της για διεθνείς διοργανώσεις, όπως το U16 EuroBasket 2024 (Division B). Εκεί, σφυρίζοντας αγώνες όπως το Εσθονία - Βόρεια Μακεδονία, απέδειξε ότι διαθέτει τη διεθνή παιδεία που απαιτεί το σύγχρονο μπάσκετ.
Η κάθοδός του στην Ελλάδα και η ένταξή του στους πίνακες της ΕΟΚ για τη σεζόν 2025-2026 αποτελεί ένα σημαντικό κέρδος για τις εθνικές κατηγορίες. Ο Παπαϊωάννου κουβαλά μαζί του τη σχολαστικότητα της ελβετικής σχολής και την προσαρμοστικότητα των projects της FIBA στα οποία συμμετείχε.


0 Σχόλια
Καλώς ήρθατε στη Γκρίζα Ζώνη. Ο διάλογος για τη διαιτησία είναι ευπρόσδεκτος, αρκεί να γίνεται με επιχειρήματα και σεβασμό. Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν θα εγκρίνονται.