Η ακτινογραφία των ορισμών στους τελικούς της Basket League. Οι 8 που σφύριξαν, οι 8 διεθνείς που αποκλείστηκαν και ο σκιώδης ρόλος του Ηλία Κορομηλά.
Η σκόνη από τους τελικούς της Basket League άρχισε να πέφτει και η ακτινογραφία των ορισμών της ΚΕΔ βγάζει ειδήσεις. Για μια σειρά πέντε αγώνων υψηλής πίεσης, η επιτροπή επιστράτευσε συνολικά 8 διαιτητές για να καλύψει τις 15 διαθέσιμες θέσεις. Η διαχείριση του rotation έδειξε ξεκάθαρη τάση: κλειστό κλαμπ και εμπιστοσύνη σε συγκεκριμένα πρόσωπα, ακολουθώντας τη φιλοσοφία της Euroleague, όπου οι «σειρές» των playoffs βγαίνουν από μια μικρή ομάδα.
Η κατανομή των 15 ορισμών
Ο Γιάννης Τηγάνης αναδείχθηκε ο «MVP» των ορισμών, καθώς ήταν ο μοναδικός που έγραψε τρεις παρουσίες, διευθύνοντας τους κομβικούς 2ο, 3ο και 5ο τελικό.Το βάρος των υπόλοιπων αναμετρήσεων μοιράστηκε ως εξής:
- 3 Αγώνες: Γιάννης Τηγάνης (2ος, 3ος, 5ος)
- 2 Αγώνες: Γιάννης Τσιμπούρης (1ος, 3ος), Βάσω Τσαρούχα (1ος, 5ος), Πέτρος Παπαπέτρου (2ος, 4ος), Ηλίας Καρπάνος (3ος, 5ος), Γιώργος Κατραχούρας (1ος, 4ος)
- 1 Αγώνας: Γιώργος Πουρσανίδης (4ος), Γιώργος Θεονάς (2ος)
Οι ηχηρές απουσίες του «Top 8»
Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο, ωστόσο, βρίσκεται σε αυτούς που έμειναν εκτός κάδρου. Διαιτητές με εμπειρία και γεμάτες χρονιές στην κανονική διάρκεια είδαν τη σειρά από την τηλεόραση.Η λίστα των διεθνών που δεν σφύριξαν ούτε ένα ματς προκαλεί συζητήσεις, αν αναλογιστεί κανείς τα φετινά τους νούμερα:
Διαιτητής Φετινοί Αγώνες
- Μαγκλογιάννης 21 αγώνες
- Χριστινάκης 20 αγώνες
- Πιτσίλκας18 αγώνες
- Χατζημπαλίδης 18 αγώνες
- Μαρινάκης 17 αγώνες
- Σκανδαλάκης 17 αγώνες
- Συμεωνίδης 17 αγώνες
- Μηλαπίδης 15 αγώνες
Το παρασκήνιο και ο ρόλος Κορομηλά
Αυτή η σφιχτή διαχείριση, που θυμίζει έντονα το format που εφαρμόζεται στην Euroleague, δεν είναι τυχαία. Στους μπασκετικούς κύκλους είναι κοινό μυστικό ότι ο σχεδιασμός των ορισμών και η γραμμή της ΚΕΔ είχαν έντονη τη σφραγίδα του Ηλία Κορομηλά. Ο πρώην διεθνής ρέφερι και νυν σύμβουλος του Βαγγέλη Λιόλιου στην ΕΟΚ, λειτούργησε ουσιαστικά ως ένας σκιώδης πρόεδρος της επιτροπής. Δική του επιλογή ήταν η εμπιστοσύνη στο "στενό" group, αφήνοντας εκτός άλλες σφυρίχτρες, πιο έμπειρες όπως οι Πιτσίλκας, Συμεωνίδης.

COMMENTS