Sponsor

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

recent

Όταν η διαιτησία άλλαζε σελίδα!!! (αξίζει στους 50αρηδες μια δεύτερη ευκαιρία;)

Οι Αναστόπουλος, Καρακατσούνης, Σχινάς οδεύουν σταδιακά προς τη λήξη της καριέρας τους, κάτι που μας έφερε στο μυαλό το ...σωτήριο έτος...
2009, όπου έφευγαν από την ενεργό δράση οι Κουκουλεκίδης, Ζαβλανός, Βορεάδης, Πιτσίλκας και Τσούλης.

Ο Κουκουλεκίδης, Ζαβλανός και Βορεάδης το πάλευαν δικαστικά, με τον δεύτερο να γίνεται μέλος της ΚΕΔ το ίδιο καλοκαίρι, ενώ ο Πιτσίλκας ήταν ο μοναδικός διαιτητής που δήλωσε ότι αποχωρεί με ψηλά το κεφάλι. Αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του Κώστα Τσούλη, ο οποίος στάθηκε στο πλευρό του Γιώργου Βασιλακόπουλου. Κάτι που δεν έκαναν, επί παραδείγματι οι Ζαβλανός-Βορεάδης, οι οποίοι είχε ευεργετηθεί από τον πρόεδρο της ΕΟΚ.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Βορεάδης είχε κοπεί στα αγωνιστικά τεστ, κάτι που το απέδιδε τότε σε "κλείσιμο των διακοπτών"...

Πριν από 11 χρόνια, τέτοιες ημέρες, ο Πάρις Καλημερίδης φιλοξενούσε δηλώσεις των εν λόγω διαιτητών για το αν πρέπει να συνεχίζουν οι ρεφς και πάνω από τα 50 χρόνια.  


Ας θυμηθούμε τι έλεγαν οι εμπλεκόμενοι για το θέμα: 

ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣπρόεδρος ΚΕΔ

«Υπάρχει η κατάλληλη υποδομή στη διαιτησία. Υπάρχουν αρκετοί αξιόλογοι διαιτητές που μπορούν να σηκώσουν το βάρος της διάδοχης κατάστασης. Με μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής, την ανάλογη στήριξη και εμπιστοσύνη θα αποκτήσουν τις κατάλληλες εμπειρίες για να προχωρήσουν σε μια σταδιακή ανανέωση».


ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΟΥΚΟΥΛΕΚΙΔΗΣ

«Εν όψει της αναμονής τής έκδοσης της απόφασης του σεβαστού δικαστηρίου του ΑΣΕΑΔ δεν θα ήθελα να μπω στη διαδικασία δηλώσεων. Θεωρώ τον εαυτό μου πάντως ενεργό και γυμνάζομαι κάθε μέρα επί μιάμιση ώρα γιατί το βασικό κριτήριο για κάθε διαιτητή είναι η αγωνιστική παρουσία και η φυσική του κατάσταση».


ΝΙΚΟΣ ΖΑΒΛΑΝΟΣ

«Η άποψή μου είναι κατηγορηματική. Δεν θα πρέπει να υπάρχει όριο ηλικίας. Αυτό άλλωστε ισχύει σε όλες τις προηγμένες χώρες (Ιταλία, Ισραήλ, Ισπανία, Ρωσία, Γαλλία και στο ΝΒΑ). Η λογική λέει ότι ένας διαιτητής του έτους 2009 στα 50 του δεν έχει καμία σχέση με έναν διαιτητή του 1980 της ίδιας ηλικίας. Και η εξήγηση είναι απλή. Αφορά τη γυμναστική και γενικά το προσεγμένο επίπεδο ζωής και τα πιο σύγχρονα μέσα. Δεν είμαι έτοιμος να απαντήσω αν το πήρα οριστικά απόφαση να κρεμάσω την σφυρίχτρα μου. Την πόρτα την βλέπω μισόκλειστη. Αλλά έχω την εντύπωση, ότι και να μας το επιτρέψει το ΑΣΕΑΔ δεν θα μας καλέσει η ΚΕΔ. Εγώ πάντως είμαι έτοιμος να προσφέρω στη διαιτησία από οποιοδήποτε πόστο και αν μου ζητηθεί".


ΝΙΚΟΣ ΠΙΤΣΙΛΚΑΣ

«Η διαιτησία για μένα πήρε τέλος. Το έκανα γνωστό με επιστολή μου και στους αρμόδιους φορείς πριν από λίγες μέρες και τους ευχαρίστησα όλους για τη συνεργασία.
Ήθελα να σταματήσω όταν θα ήμουν ψηλά για να με θυμούνται με καλές αναμνήσεις. Χρειαζόταν μεγάλη δύναμη, αλλά τη βρήκα και το αποφάσισα. Φεύγω με ψηλά το κεφάλι. Δεν παρακάλεσα ποτέ κανέναν. Τους σέβομαι όμως και τους εκτιμώ όλους. Έχουν σειρά οι δύο γιοι μου. Ο Μανόλης και ο Βασίλης. Είμαι σκληρός κριτής. Αλλά τολμώ να πω, ότι έχουν ταλέντο και θα φτάσουν ψηλά. Ήδη σφυρίζουν στην Β' εθνική».


ΛΑΖΑΡΟΣ ΒΟΡΕΑΔΗΣ

«Η διαιτησία θα κριθεί του χρόνου όταν θα αποχωρήσουν άλλοι τέσσερις διεθνείς διαιτητές. Δεν ήταν πρόβλημα προπόνησης που κόπηκα. Απλώς, ξαφνικά έπεσαν οι... διακόπτες. Απαγορεύονται οι εξηγήσεις. Θα επανέλθω δριμύτερος. Το υπόσχομαι. Για το όριο ηλικίας δεν συμφωνώ. Λένε, ότι υπάρχει επίσημο έγγραφο. Αλλά δεν το είδαμε ακόμη. Όσο αντέχει κάποιος πρέπει να παίζει. Αν δεν αντέχεις, τότε κόβεσαι».


ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΟΥΛΗΣκομισάριος διαιτησίας

«Η ταυτότητα δεν μπορεί να καθορίζει την ικανότητα των διαιτητών. Άλλωστε, τώρα οι διαιτητές επειδή είναι τρεις σε κάθε παιχνίδι τρέχουν 30% λιγότερο. Ο Βασιλακόπουλος είναι σοφός. Θα βρει τη σωστή λύση. Είναι ο άνθρωπος με την μεγαλύτερη μπασκετική ιστορία του τελευταίου αιώνα. Τώρα που τα ζύγισα σωστά τα πράγματα, λέω με ειλικρίνεια ότι θα πρέπει να του κάνουμε και ένα άγαλμα, γιατί έδωσε τεράστια βοήθεια στο μπάσκετ σε όλα του τα επίπεδα».
Όταν η διαιτησία άλλαζε σελίδα!!! (αξίζει στους 50αρηδες μια δεύτερη ευκαιρία;) Reviewed by THE REFEREES on 8:44 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Γκρίζοι Λύκοι © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.