Sponsor

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

recent

Ο πόλεμος ΟΣΦΠ-ΠΑΟ που την πληρώνουν τα βατράχια!!! (η κίνηση των Αγγελόπουλων...)


«Όταν παλεύουν τα βουβάλια», λέει ο σοφός λαός, «την πληρώνουν τα βατράχια».
Στην αέναη και αδυσώπητη μονομαχία μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού φαίνεται να την «πληρώνουν», τόσο παράγοντες ομάδων της Α1, όσο και μέλη επιτροπών που στοχοποιούνται. Εν προκειμένω, αναφερόμαστε στην περίπτωση της ενδεχόμενης ανόδου του Ολυμπιακού. Στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Α2 κατηγορίας τερμάτισε η «ερυθρόλευκη» ομάδα, που σημαίνει ότι:

  • Δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στα πλέι οφς, αν αυτά διεξαχθούν.

  • Δεν έχει δικαίωμα να ανέβει στην Α1, παρά μόνο αν τεθεί σε εφαρμογή η διαδικασία της wild card. Αν, δηλαδή, δεν λάβει τον «μπαλαντέρ» που θα τον οδηγήσει στη μεγάλη κατηγορία.

Τα δεδομένα μέχρι στιγμής είναι δύο:

  1. Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού δεν επιθυμούν να επιστρέψει στην Α1 ο Ολυμπιακός, θεωρώντας ότι αφενός υποβιβάστηκε αναίτια και δίχως σοβαρή δικαιολογία και αφετέρου, με την απόφαση αυτή ζημίωσε το πρεστίζ της κατηγορίας.

  2. Οι υπεύθυνοι του Ολυμπιακού τηρούν «σιγή ιχθύος», δίχως να ανακοινώνουν τις προθέσεις τους. Αν θέλουν ή όχι να επιστρέψουν και πάλι στη φυσική τους κατηγορία, την Α1. Διαρροές μόνο κι αυτές συγκεχυμένες.

  3. Οι παράγοντες των ομάδων της Α1 θέλουν να δουν τους «ερυθρόλευκους» ν’ ανεβαίνουν στην κατηγορία, διότι με την κίνηση αυτή αναμένεται να «γεμίσει το σακούλι» με περισσότερα έσοδα. Αλλά και από την άλλη, θεωρούν ότι ο υποβιβασμός οφείλεται σε εξωγενείς παράγοντες, που έχουν ουδεμία σχέση με το μπάσκετ. Πολλώ δε μάλλον με την ΕΟΚ, δεδομένου ότι αγωνίζεται σε πρωτάθλημα της ομοσπονδίας, το οποίο και διαφημίζει...


Στην χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής πρωταθλήματος της ΕΟΚ τέθηκε το θέμα της wild card. Κατά παράκαμψη του κανονισμού πρωταθλήματος ο Διαγόρας Δρυοπιδέων, ομάδα του Αιγάλεω, ειπώθηκε ότι δεν πρέπει να ανέβει στην Α1 ως 2ος στον βαθμολογικό πίνακα, παρ’ ότι έχει καταθέσει, επί προσθέτως, έγγραφο στην ομοσπονδία και επισημαίνει ότι επιθυμεί διακαώς τη συμμετοχή του στη μεγάλη κατηγορία. Αλλά αντιθέτως, να ενεργοποιηθεί σε πρώτο, κιόλας, βαθμό η διαδικασία της wild card, που είθισται να ακολουθείται στο τέλος και εφόσον οι ομάδες από τη δεύτερη έως και την πέμπτη θέση δείξουν απροθυμία να μετέχουν.


Και το ερώτημα που τίθεται είναι: Πρόκειται για μια δίκαιη και ορθή απόφαση; 


Αναντίρρητα όχι, τη στιγμή την οποία ο 2ος Διαγόρας και θέλει και μπορεί να παίξει στην Α1, όπως τουλάχιστον οι παράγοντές του ισχυρίζονται επισήμως.

Από την άλλη, όμως και δεν νοείται πρωτάθλημα δίχως Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, ΑΕΚ αλλά και ΠΑΟΚ-Άρη, ακόμα και με τα χάλια που έχουν τα τελευταία χρόνια. Μόνο που η Basket League δεν μπορεί να είναι «σκορποχώρι». Δεν μπορεί όποτε θέλει μια ομάδα να φεύγει κι όποτε επιθυμεί να επιστρέφει. Υπάρχουν νόμοι και κανόνες, που ενίοτε μπορεί να παρακάμπτονται αν είναι για το καλό και το συμφέρον του μπάσκετ. Αρκεί να υπάρχει συναίνεση και διαλλακτικότητα. Να πέφτει στο κρασί λίγο περισσότερο νερό. Οι αρχαίοι Έλληνες, άλλωστε, θεωρούσαν το νέρωμα του κρασιού μια συνήθεια εκλέπτυνσης που τους διαχώριζε από τη βαρβαρότητα των άλλων λαών.

Η βασική κίνηση των Αγγελόπουλων

Στην περίπτωση του Ολυμπιακού η πρώτη κίνηση που πρέπει να κάνουν οι ηγέτες, Γιώργος και Παναγιώτης Αγγελόπουλος, είναι να ανακοινώσουν αν, πραγματικά, προτίθενται να επιστρέψουν στην Α1. Επισήμως και χωρίς περιστροφές να γνωστοποιήσουν τις προθέσεις τους. Αν ναι, τότε πρέπει να δοθούν οι αναγκαίες εξηγήσεις με τους παράγοντες των ομάδων της Α1, οι οποίοι θεωρούν ότι η φυγή τους ήταν αναίτια. Ότι δεν είχε σχέση με παράγοντες του μπάσκετ.

Γαλατσόπουλος: "Ο Ολυμπιακός αναίτια αποχώρησε από το πρωτάθλημα"

Το δήλωσε, άλλωστε, ευθαρσώς ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος: «Ο Ολυμπιακός αναίτια αποχώρησε από το πρωτάθλημα, κατά την άποψη της συντριπτικής πλειοψηφίας, παρ’ όλο που είχε προτείνει αλλαγές για το θέμα του πρωταθλήματος και της διαιτησίας. Αυτό που θέλω να πω είναι πως όλοι είναι θετικοί στη συμμετοχή του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα, γιατί εκεί είναι η φυσική του θέση. Πήρε όμως μία άλλη απόφαση και γι’ αυτό είπα ότι είναι και θέμα δικό του».


Αν επιμένουν στην παραμονή της ομάδας στην Α2, τότε πρέπει να «κοπούν μαχαίρι» οι όποιες φήμες αλλά και η προσπάθεια να ακολουθηθεί η διαδικασία της wild card. Σε περίπτωση την οποία δεν θέλουν ή δεν μπορούν να μετέχουν οι ομάδες από τη 2η έως και την 5η θέση στην Α1, τότε ας ανέβει μόνο ο Χαρίλαος Τρικούπης. Κι ας γίνει το πρωτάθλημα με μια ομάδα λιγότερη.  


Στην αέναη και αδυσώπητη μονομαχία του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού πρέπει να πάψουν να την «πληρώνουν τα βατράχια», είτε είναι πρόεδροι συλλόγων της Α1, είτε παράγοντες που καλούνται να λάβουν μια απόφαση. Το «κρυφτούλι» πρέπει να σταματήσει και άμεσα να ληφθεί μια απόφαση για το καλό και το συμφέρον του ελληνικού πρωταθλήματος. Διαφορετικά, η Basket League θα παραμένει βαθιά τραυματισμένη και θα συνεχίσει να αιμορραγεί...   

Πηγή: basketika.gr
Ο πόλεμος ΟΣΦΠ-ΠΑΟ που την πληρώνουν τα βατράχια!!! (η κίνηση των Αγγελόπουλων...) Reviewed by THE REFEREES on 11:14 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Γκρίζοι Λύκοι © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.