Sponsor

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

recent

Το ΔΣ της ΕΟΚ θα εγκρίνει την υποψηφιότητα του Βασιλακόπουλου στις εκλογές!!! (η Νέα Δημοκρατία δεν στηρίζει υποψήφιους...)

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες στο θέμα των εκλογών της ΕΟΚ. Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος κατεβαίνει στις εκλογές...
αφου σύμφωνα με το νομικό σύμβουλο, Τάκη Μπαλτάκο, ο νόμος περί ορίου ηλικίας είναι αντισυνταγματικός!!!

Άρα, το ΔΣ της ΕΟΚ θα εγκρίνει την υποψηφιότητα του Γιώργου Βασιλακόπουλου και όποιος έχει έννομο συμφέρον μπορεί να προσφύγει δικαστικά. Να τι είπε ο Τάκης Μπαλτάκος στο SDNA.



  • Συναντήθηκα με τον κ. Βασιλακοπουλο για τις εκλογές. Όποτε γίνουν αυτές. Τις εκλογές, δηλαδή, όλων των ομοσπονδιών και ειδικότερα τις εκλογές της ΕΟΚ. Πιο συγκεκριμένα, γιατί πληροφορούμαι, όπως όλοι μας βέβαια, ότι υπάρχει νόμος και μπορεί να υπάρξει κι άλλος νόμος, δεν ξέρω τι θα γίνει μέχρι τις εκλογές, ο οποίος νόμος θέτει ορισμένους ηλικιακούς περιορισμούς, σε σχέση με το ποιος μπορεί να είναι πρόεδρος ή μέλος του διοικητικού συμβουλίου.



  • Αυτό, λοιπόν, το οποίο με απασχολεί, γιατί πρώτα από όλα είμαι νομικός, αφορά το δικαίωμα του συνεταιρίζεσθαι, δηλαδή το δικαίωμα των Ελλήνων να συμμετέχουν σε σωματεία, το οποίο προστατεύεται από το σύνταγμα. Η ΕΟΚ είναι σωματείο. Όποιος έχει περάσει τα 18, άρα έχει ικανότητα προς δικαιοπραξία, μπορεί να συμμετέχει στη διοίκηση σωματείου και κανένας νόμος δεν μπορεί να του το απαγορεύσει. Εκτός, βέβαια, αν συντρέχουν τα κωλύματα του αθλητικού νόμου, κάτι που εν προκειμένω δεν υφίσταται.



  • Ο Βασιλακόπουλος έχει μία ιστορία στον χώρο του μπάσκετ. Όλοι την ξέρουν, δεν χρειάζεται να την εκθέσω εγώ και να την αναφέρω, γιατί είναι γνωστή στους πάντες. Δεν βλέπω για ποιον λόγο θα πρέπει η κυβέρνηση να παρεμβαίνει σε θέματα ομοσπονδιών. Αν τα σωματεία τον θέλουν και τον ψηφίζουν, αυτό δεν νομίζω ότι πρέπει να απασχολεί καμία κυβέρνηση. Αυτό είναι το γενικότερο πλαίσιο.



  • Στο πιο ειδικό, πώς γίνονται οι εκλογές; Το διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας εγκρίνει κάποιες υποψηφιότητες. Δεν μπορεί κάποιος, ο οποίος για παράδειγμα κρατείται στις φυλακές ή έχει καταδικαστεί σε ισόβια, να βάλει υποψηφιότητα. Πρέπει το διοικητικό συμβούλιο της ΕΟΚ να εγκρίνει τις υποψηφιότητες.



  • Εκείνο το οποίο συζήτησα με τον κύριο Βασιλακόπουλο είναι ότι κατά την άποψή μου, εάν αυτός θέλει να βάλει υποψηφιότητα, την υποψηφιότητά του θα την εγκρίνει το διοικητικό συμβούλιο της ΕΟΚ, γιατί δεν έχει κανένας λόγος να εφαρμόσει νόμο αντισυνταγματικό. Θα εκλεγεί εύκολα και το τονίζω αυτό, θα εκλεγεί εύκολα. Δεν υπάρχει κανείς ικανός να τον αντιμετωπίσει στο θέμα των σωματείων. Στη συνέχεια, αν κάποιος από τους ηττημένους θέλει να προσφύγει στη δικαιοσύνηση, ας προσφύγει. Με τη διαφορά ότι δεν θα καταφέρει απολύτως τίποτα, γιατί η διάταξη, η οποία θέτει ηλικιακούς φραγμούς είναι αντισυνταγματική και κανένα δικαστήριο δεν θα την εφαρμόσει, όπως είπα και πριν. Αυτά συζητήσαμε με τον κύριο Βασιλακόπουλο χθες, αυτός είναι ο λόγος.

  • Διαδίδεται, δεν ξέρω από ποιους, ότι η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει συγκεκριμένους υποψηφίους. Επειδή δικαιούμαι να γνωρίζω πρόσωπα και πράγματα, το έψαξα το θέμα. Μπορώ να βεβαίωσω τους πάντες και να πω δημόσια ότι η Νέα Δημοκρατία δεν έχει δώσει κανένα χρίσμα. Η Νέα Δημοκρατία δεν προκρίνει κανέναν απολύτως υποψήφιο. Δεν υπάρχει κεντρική γραμμή αυτή τη στιγμή. Δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει. Εάν δείτε επίσημη κυβερνητικη ανακοινωση, τοτε μονο να το πιστεψετε.

  • Εάν κάποιο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας ή κάποιος βουλευτής παίρνει τηλέφωνο σωματεία ή ενώσεις υπέρ του Α' ή του Β' υποψηφίου πρέπει να ξέρουν αυτοί που λαμβάνουν το τηλεφώνημα πως όποιος τους καλεί είναι εκτός κομματικής γραμμής. Δεν υπάρχει κομματική γραμμή και η ενέργειά του είναι αυθαίρετη. Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει δώσει κανένα χρίσμα και δεν υπάρχει καμία, μα απολύτως καμία κεντρική γραμμή και μην μου πει κανείς ότι δεν δικαιούμαι να γνωρίζω, γιατί όλοι ξέρουν ότι δικαιούμαι να γνωρίζω και γνωρίζω.



  • Δεν πρόκειται για παράθυρο, αλλά για πόρτα ορθάνοιχτη. Θα πρέπει για τα θέματα που αφορούν τις προσωπικές επιδιώξεις ή τα σχέδια του κύριου Βασιλακόπουλου να μιλήσει εκείνος, όχι εγώ. Δεν μπορώ να δεσμεύσω τον κύριο Βασιλακόπουλο. Ούτε να αναφέρω τι είπε αυτός σε μία ιδιωτική συζήτηση. Πρέπει εκείνος να ερωτηθεί γι' αυτό. Εγώ απαντώ γι' αυτά τα οποία εγώ εξέθεσα στην κουβέντα. Δεν θα πω, όμως, ποτέ τι είπε ο άλλος, ας το απαντήσει εκείνος».



  • Με τον κύριο Βασιλακόπουλο έχω συνεργασία συνεχή και αδιάλειπτη από το 1991 και δεν βλέπω κανέναν λόγο να τη διακόψουμε. Επιπλέον, ήταν φίλος του πατέρα μου και αυτό δεν παίζεται με τίποτα. 
Το ΔΣ της ΕΟΚ θα εγκρίνει την υποψηφιότητα του Βασιλακόπουλου στις εκλογές!!! (η Νέα Δημοκρατία δεν στηρίζει υποψήφιους...) Reviewed by THE REFEREES on 12:12 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Γκρίζοι Λύκοι © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.