Sponsor

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

recent

Το "πήρε αλλιώς" ο Σταύρος Δουβής στο θέμα διαιτησίας!!! (κατόπιν σχετικών οδηγιών...)

Ο Σταύρος Δουβής προσλήφθηκε στην ΑΕΚ, κυρίως για το κομμάτι της διαιτησίας σε Ελλάδα και Ευρώπη κι αυτό δεν είναι καθόλου κακό...
Οι διαιτητές, θεωρητικά τουλάχιστον, είναι πιο προσβάσιμοι στους συναδέλφους τους, έστω κι αν τους χωρίζουν γενεές. Τώρα για το αν πέτυχε ή όχι στο έργο που του ανατέθηκε, εννοείται ότι δεν είμαστε εμείς αυτοί που θα το αποφασίσουν. 

Αυτό όμως, που εμείς βλέπουμε είναι ότι ο αντιπρόεδρος του ΕΣΑΚΕ έκανε στροφή 180 μοιρών αναφορικά με τα όσα ζητούσε αρχικά. Δεν το γράφουμε εμείς αλλά και ο ιδιοκτήτης του Προμηθέα, Βαγγέλης Λιόλιος, σε έγγραφο που απέστειλε στη λίγκα.

Στη πολιτική εφημερίδα Real δεν μίλησε για εκδίωξη της ΚΕΔ, όπως έκανε το πρώτο χρονικό διάστημα, αλλά για μεγαλύτερη προσοχή εκ μέρους. Κοινώς ζητάει ότι αν ο ΟΣΦΠ ζητήσει την εξαίρεση των Αναστόπουλου, Παναγιώτου, Μάνου, η ΚΕΔ να το πράξει. Κι αν ο ΠΑΟ ζητήσει την εξαίρεση άλλων τριών, τότε να το κάνει κι αυτό. Κι αν η ΑΕΚ καταθέσει αίτημα για άλλη μια τριάδα, τότε κι αυτήν να την εξυπηρετήσει. 

Επειδή τρέφουμε απέραντο σεβασμό στον Δουβή ως έναν ικανό διαιτητή δεν θα πούμε περισσότερα. Έστω κι αν ως παράγοντας ομάδας και κατ' επέκταση ο αντιπρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, βλέπει με ένα εντελώς διαφορετικό τρόπο τη διαιτησία συγκριτικά με το όταν καταλάμβανε θέση στην ΟΔΚΕ. Είναι απόλυτα φυσιολογικό τώρα, να θέλει να εξυπηρετήσει αυτούς που συνεργάζεται και όχι τους πρώην συναδέλφους του...

Διαβάστε τι είπε στη Real:

"Οι Έλληνες διαιτητές ήταν και είναι καλοί. Υπάρχουν κάποια ζητήματα που φαίνεται ότι δημιουργούν την εικόνα που έχει περάσει στην κοινωνία του μπάσκετ, ιδιαιτέρως μετά τα τελευταία γεγονότα που προκλήθηκαν από την αποχώρηση του Ολυμπιακού στο Κύπελλο. 

Ο Ολυμπιακός ζήτησε ξένους διαιτητές, κάτι για το οποίο είμαι κάθετα αντίθετος για δύο λόγους. Πρώτον, επειδή οι Έλληνες είναι καλύτεροι από τους ξένους. Και δεύτερον, οι ξένοι δεν μπορούν να παίξουν στο ελληνικό πρωτάθλημα γιατί το απαγορεύει η διεθνής ομοσπονδία και το νομικό πλαίσιο που καλύπτει τη λειτουργία της διαιτησίας στο άθλημα. 

Πιστεύω ότι οι διαιτητές γίνονται πάντα καλύτεροι σε όλα τα αθλήματα αλλά ειδικά στο μπάσκετ, αν μάλιστα εξασφαλιστεί η συνεχής και άρτια εκπαίδευσή τους από τους καθηγητές διαιτησίας. Και παράλληλα, πρέπει να γίνεται η διαχείριση τους με προσοχή από την Επιτροπή Διαιτησίας προκειμένου να μην ανακύπτουν ζητήματα που στρέφουν την γνώμη των φιλάθλων εναντίον τους. 

Στην εποχή μου, ακόμη και όταν μια ομάδα ένιωθε αδικημένη, πίσω δεν έκανε, θέμα αποχώρησης δεν είχε τεθεί ποτέ, ούτε καν ως σκέψη. Αυτό που γίνεται σήμερα αποτελεί ζημιά για το μπάσκετ - το άθλημα πρέπει να είναι πάνω απ' όλους και απ' όλα, πάνω από πρόσωπα και ομάδες". 
Το "πήρε αλλιώς" ο Σταύρος Δουβής στο θέμα διαιτησίας!!! (κατόπιν σχετικών οδηγιών...) Reviewed by THE REFEREES on 12:37 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Γκρίζοι Λύκοι © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.