Sponsor

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

recent

Νέες απαντήσεις στα ερωτήματα περί των κανονισμών!!! (μέρος 3ο...)

Συνεχίζουμε τις απαντήσεις στα ερωτήματα των κανονισμών...


31. Ο head προπονητής της Β ομάδας έχει ζητήσει ένα time out.  Ο Α1 χρεώνεται με αντιαθλητικό σφάλμα κατά του Β1. Στην ομάδα Β χρεώνεται time out. Στη διάρκεια του time out, ο Α2 χρεώνεται με τεχνική ποινή. Η ποινή της τεχνικής ποινής θα εκτελείται άμεσα μετά τη χορήγηση του time out.

ΝΑΙ

ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ 2019 18/19-25 Κατάσταση 18/19-27 Παράδειγμα

Οποτεδήποτε ένα time out ζητείται, ανεξάρτητα εάν αυτό συμβαίνει πριν  ή μετά μια τεχνική ποινή, ένα αντιαθλητικό σφάλμα ή ένα σφάλμα αποβολής, το time out θα χορηγείται πριν την έναρξη της εκτέλεσης τις/των ελεύθερης/ων βολής/ών
Μετά το time out, οποιοσδήποτε παίκτης της ομάδας Β θα εκτελέσει 1 ελεύθερη βολή χωρίς κανείς να διεκδικεί το ριμπάουντ. Ο Β1 θα εκτελεί  2 ελεύθερες βολές χωρίς κανείς να διεκδικεί το ριμπάουντ. Ο αγώνας θα επαναρχίζει με επαναφορά για την ομάδα Β από τη γραμμή επαναφοράς στο εμπρός της γήπεδο με 14’’ στη συσκευή (shot clock) των 24’’.

32. Ο Α1 τελειώνει τη ντρίμπλα του και πετά σκόπιμα τη μπάλα στο πόδι του Β1. Ο Α1 πιάνει τη μπάλα και ντριμπλάρει ξανά. Οι διαιτητές καταλογίζουν ως παράβαση την ενέργεια του Α1.

ΝΑΙ

ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ 2019  24-7 Παράδειγμα

Παράβαση διπλής ντρίμπλας του Α1. Η ντρίμπλα του Α1 έχει τελειώσει καθώς η μπάλα δεν αγγίχθηκε από τον Β1. Η μπάλα άγγιξε τον Β1.

33. Ο Α1 με τη μπάλα στα χέρια του, διεισδύει προς το καλάθι σε προσπάθεια για καλάθι 2 πόντων. Σε αυτήν την συνεχόμενή του κίνηση, ο Β1 κάνει φάουλ στον Α1 και μετά ο Α1 διαπράττει παράβαση βημάτων και η μπάλα καταλήγει στο καλάθι. Το καλάθι του Α1 θα μετρήσει.

ΟΧΙ

ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ 2019  25-5 Κατάσταση, 25-6 Παράδειγμα

Εάν σε έναν παίκτη καταλογισθεί υπέρ του σφάλμα στην προσπάθεια για καλάθι, και κατόπιν σκοράρει ενώ έχει διαπράξει παράβαση βημάτων, το καλάθι δεν θα μετρήσει και θα χορηγηθούν ελεύθερες βολές.
Το καλάθι δεν θα μετρήσει. Στον Α1 θα χορηγούνται 2 ελεύθερες βολές

34. Ο Α1 ντριμπλάρει στο δικό του πίσω γήπεδο για 5 δευτερόλεπτα όταν καταλογίζεται περίπτωση ταυτόχρονης κράτησης της μπάλας μεταξύ του Α1 και του Β2. Η ομάδα Α δικαιούται την επόμενη επαναφορά της μπάλας λόγω της εναλλασσόμενης κατοχής και θα έχει στη διάθεσή της 3 δευτερόλεπτα για να περάσει τη μπάλα στο εμπρός γήπεδό της. 

ΝΑΙ

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ 28.1.3

Η περίοδος των 8 δευτερολέπτων θα συνεχιστεί για τον εναπομείναντα χρόνο, όταν η ίδια ομάδα που προηγουμένως είχε τον έλεγχο της μπάλας, αποκτά το δικαίωμα της επαναφοράς της, εκτός ορίων στο πίσω γήπεδο, σαν αποτέλεσμα διαδικασίας αναπήδησης.

ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ 2019  28-1 Κατάσταση, 28-2 Παράδειγμα

Το χρονόμετρο των 24’’ σταματά λόγω μιας κατάστασης jump ball. Εάν η προκύπτουσα εναλλασσόμενη κατοχή είναι  για την ομάδα που είχε τον έλεγχο της μπάλας στο δικό της πίσω γήπεδο, εκείνη η ομάδα θα έχει στη διάθεσή της τον υπολειπόμενο χρόνο των 8 δευτερολέπτων (για να περάσει το κέντρο του γηπέδου).
Η ομάδα Α θα έχει μόνο 3 δευτερόλεπτα για να περάσει τη μπάλα στο εμπρός γήπεδό της.

35. Με 6’’ στη συσκευή των 24άρων, ο Α1 επιχειρεί προσπάθεια για καλάθι. Η μπάλα αγγίζει τη στεφάνη, αναπηδά από αυτό και ο Α2 αποκτά τον έλεγχο της μπάλας στο πίσω του γήπεδο. Ο Β1 κάνει φάουλ στον Α2. Αυτό είναι το 3ο ομαδικό σφάλμα για την ομάδα Β σε αυτό το τέταρτο. Το παιχνίδι θα ξαναρχίσει με επαναφορά για την ομάδα  Α από το δικό της πίσω γήπεδο με νέα 24’’.

ΝΑΙ

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ 29.2.1

Η συσκευή των 24’’ (shot clock)  θα ανανεώνεται οποτεδήποτε ο αγώνας σταματήσει από ένα διαιτητή για σφάλμα από την ομάδα που δεν έχει τον έλεγχο της μπάλας. Η κατοχή της μπάλας θα χορηγείται στην ίδια ομάδα που προηγουμένως είχε τον έλεγχο της μπάλας. Εάν η επαναφορά κατόπιν χορηγείται σε αυτή την ομάδα στο πίσω γήπεδο, η συσκευή των 24’’ (shot clock) θα επαναρυθμίζεται στα 24 δευτερόλεπτα.

ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ 2019  29/50-46 Παράδειγμα

Ο αγώνας θα ξαναρχίσει με επαναφορά για την ομάδα  Α από το δικό της πίσω γήπεδο. Η συσκευή των 24άρων (shot clock) θα δείχνει 24’’.

36. Ο Α4 κερδίζει τον έλεγχο της μπάλας στη διάρκεια του αμυντικού rebound, ντριμπλάρει και ενώ είναι ακόμη στο πίσω γήπεδό του, ο Β2 του αποσπά την μπάλα και τον έλεγχο αυτής. Η ομάδα Β θα έχει νέα 14’’  για την εκδήλωση επίθεσης.

ΟΧΙ

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ 50.1 

Ο χειριστής των 24’’ (shot clock), θα εφοδιάζεται με μια συσκευή 24’’ (shot clock) και την λειτουργεί έτσι ώστε να επαναρχίζει (νέα 24΄΄) όταν μία ομάδα αποκτά τον έλεγχο ζωντανής μπάλας στον αγωνιστικό χώρο.

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ 29.1.1

Οποτεδήποτε ένας παίκτης αποκτά τον έλεγχο ζωντανής μπάλας στον αγωνιστικό χώρο, η ομάδα αυτή πρέπει να κάνει προσπάθεια για σουτ μέσα σε 24 δευτερόλεπτα.

ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ 2019 29/50-47 Κατάσταση 29/50-48 Παράδειγμα

Στη διάρκεια του αγώνα, οποτεδήποτε μια ομάδα κερδίζει μια νέα κατοχή ζωντανής μπάλας είτε στο δικό της εμπρός είτε στο δικό της πίσω γήπεδο, αυτή η ομάδα θα έχει 24’’ στη συσκευή των 24άρων.

Η ομάδα Β θα έχει 24’’ στη συσκευή των 24άρων.


37. Ο Α5 κερδίζει τον έλεγχο της μπάλας στη διάρκεια του αμυντικού rebound, ντριμπλάρει και ενώ είναι ακόμη στο πίσω γήπεδό του, ο Α2 σπρώχνει τον Β1, στην προσπάθειά του να υποδεχτεί την πάσα του συμπαίκτη του. Μετά τον καταλογισμό του απλού σφάλματος, η ομάδα Β θα έχει νέα 14’’  για την εκδήλωση επίθεσης.

ΝΑΙ

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ 29.2.2

 Η συσκευή των  24’’ (shot clock) θα επαναρρυθμίζεται, οποτεδήποτε μια επαναφορά χορηγείται στην αντίπαλη ομάδα, μετά που ο αγώνας σταμάτησε από ένα διαιτητή που καταλόγισε στην ομάδα που είχε τον έλεγχο της μπάλας. Εάν η επαναφορά χορηγείται σε αυτή την ομάδα: στο εμπρός γήπεδο, η συσκευή των  24’’ (shot clock) θα επαναρυθμίζεται στα 14’’.

ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ 2019 29/50-50 Κατάσταση.

Ο αγώνας σταματά από ένα διαιτητή για σφάλμα που διαπράττεται από την ομάδα που είχε τον έλεγχο της μπάλας. Εάν η μπάλα χορηγείται στους αντίπαλους για επαναφορά από το δικό της εμπρός γήπεδο, αυτή η ομάδα θα έχει 14’’ στη συσκευή των 24άρων.

38. Ο Α1 στο δικό του πίσω γήπεδο πασάρει τη μπάλα στον Α2 που βρίσκεται επίσης στο δικό του πίσω γήπεδο. Ο Α2 δεν πιάνει τη μπάλα η οποία καταλήγει εκτός ορίων στο δικό του πίσω γήπεδο. Στην ομάδα Β θα χορηγείται επαναφορά της μπάλας από το πλησιέστερο σημείο που η μπάλα βγήκε εκτός ορίων στο δικό της εμπρός γήπεδο, με νέα 14’’.

ΝΑΙ

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ 29.2.2

Η συσκευή των  24’’ (shot clock) θα επαναρρυθμίζεται, οποτεδήποτε μια επαναφορά χορηγείται στην αντίπαλη ομάδα, μετά που το παιχνίδι σταμάτησε από ένα διαιτητή που καταλόγισε ή παράβαση (συμπεριλαμβανομένης και της εξόδου της μπάλας) στην ομάδα που είχε τον έλεγχο της μπάλας. Εάν η επαναφορά χορηγείται σε αυτή την ομάδα: στο εμπρός γήπεδο, η συσκευή των  24’’ (shot clock) θα επαναρυθμίζεται στα 14’’.

ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ 2019 29/50-51 Παράδειγμα

 Στην ομάδα Β θα χορηγείται επαναφορά της μπάλας από το πλησιέστερο σημείο που η μπάλα βγήκε εκτός ορίων στο δικό της πίσω γήπεδο, με 14’’ στη συσκευή των 24άρων.

39. Με 30 δευτερόλεπτα να απομένουν στο χρονόμετρο του αγώνος στο 4ο τέταρτο, ο Α1 ντριμπλάρει τη μπάλα στο δικό του πίσω γήπεδο όπου ο Β1 κτυπά (tap) τη μπάλα και την στέλνει εκτός ορίων. Με 19’’ να απομένουν στη συσκευή των 24άρων, στην ομάδα Α χορηγείται time out. Ο head προπονητής της Α ομάδας αποφασίζει να επαναρχίσει το παιχνίδι από το δικό του εμπρός γήπεδο. Η  ομάδα Α θα έχει 14’’ στη συσκευή των 24άρων. 

ΝΑΙ

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ 29.2.3

Μετά το τάιμ άουτ, η επαναφορά θα χορηγείται ως ακολούθως: Εάν είναι αποτέλεσμα της εξόδου της μπάλας εκτός ορίων και γίνεται από το εμπρός γήπεδο της ομάδας και η συσκευή των  24’’ (shot clock) δείχνει 14 δευτερόλεπτα ή περισσότερα, θα επαναρυθμίζεται στα 14 δευτερόλεπτα.

ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ 2019 29/50-60 Παράδειγμα

Εάν ο head προπονητής της Α ομάδας αποφασίσει για την εκτέλεση της επαναφοράς από τη γραμμή επαναφοράς στο δικό του εμπρός γήπεδο, η ομάδα Α θα έχει 14’’ στη συσκευή των 24άρων.
Νέες απαντήσεις στα ερωτήματα περί των κανονισμών!!! (μέρος 3ο...) Reviewed by THE REFEREES on 5:11 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Γκρίζοι Λύκοι © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.