Sponsor

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

recent

Οι κορώνες και οι άναρχες φωνές για την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων!!! (ποιο ήταν το σκεπτικό...)

Ο κορονοϊός δεν έφερε τα πάνω – κάτω μόνο στην κοινωνία αλλά και στον αθλητισμό. Και δη στο μπάσκετ.
Τις τελευταίες ημέρες διαπιστώνουμε ότι επιχειρηματίες αποχώρησαν (Ζομπανάκης) ή σκέφτονται ν’ απομακρυνθούν (Μπούμπουρας) εξαιτίας των δύσκολων συνθηκών που αντιμετωπίζουμε. Κοινώς, ήρθε ανάποδα ο ντουνιάς…


Διαχειρίστηκε με τον πιο δίκαιο τρόπο η ΕΟΚ

Η ΕΟΚ, όπως άλλωστε και ο ΕΣΑΚΕ, κλήθηκε να διαχειριστεί την άνευ προηγουμένου κρίση κι όπως αποδείχθηκε, με τον πιο δίκαιο αλλά και ταυτόχρονα, σωστό τρόπο. Τα μέλη της επιτροπής πρωταθλήματος, προεξέχοντος των Αριστείδη Γολέμη, Γιάννη Αλεξόπουλου, Σάββα Λόρτου και Άγγελου Παπανικολάου λειτούργησαν με γρήγορα αντανακλαστικά και προχώρησαν σε προτάσεις με στόχο την αναβάθμιση των πρωταθλημάτων.


Αναντίρρητα, οι προτάσεις που έπεσαν στο τραπέζι των συζητήσεων είχε ως σκεπτικό:


Τη μείωση του λειτουργικού κόστους και,

Την παρουσία ομάδων που θέλουν να ανέβουν ή ακόμα και να πρωταγωνιστήσουν στις κατηγορίες.

Η λογική της αναδιάρθρωσης των εθνικών πρωταθλημάτων εστιάζεται αφενός, στην καταβολή μικρότερου ποσού για μετακινήσεις και αφετέρου, στην ευκαιρία που έπρεπε να λάβουν ομάδες που δεν κατάφεραν να πλασαριστούν στις πρώτες θέσεις. Ως εκ τούτου, πληροφορίες ανάφεραν ότι τα μέλη της επιτροπής πρωταθλήματος είχαν το αρχικό πλάνο αλλά και ένα δεύτερο, που περιήλθε εν γνώσει των παραγόντων που απαρτίζουν την εκτελεστική επιτροπή, η οποία αποφασίζει για τα θέματα. 


Σε πλήρη ετοιμότητα είχαν τεθεί τα μέλη της επιτροπής πρωταθλήματος, παρ’ ότι διανύαμε την περίοδο της καραντίνας και της απομόνωσης και είχαν έτοιμες τις προτάσεις πριν διεξαχθεί η συνεδρίαση. Οι στόχοι που επιτεύχθηκαν ήταν:


1. Ο πιο σωστός και δίκαιος καταμερισμός των ομάδων σε ομίλους.
2. Λιγότερα παιχνίδια, μειωμένα έξοδα.
3. Περισσότερες ευκαιρίες στις ομάδες που δεν τις είχαν.
4. Άνοδος ομάδων από τα τοπικά πρωταθλήματα, που δαπάνησαν χρόνο και χρήμα και δεν κατάφεραν να ανεβούν. 

Ως αποτέλεσμα ήταν οι ομάδες στην Α2 ν’ αυξηθούν στις 18, η Β’ εθνική κατηγορία αυξήθηκε στα 50 σωματεία και δημιουργήθηκαν τέσσερις αντί για δύο ομίλους, ενώ στη Γ’ εθνική θα μετέχουν 68, μοιρασμένα σε ομίλους με την συμμετοχή των 31 σωματείων που παραμένουν, των 17 που ανεβούν από τα τοπικά πρωταθλήματα. Η Α1 γυναικών θα αποτελείται από 14 ομάδες και η Α2 από 43, μοιρασμένα σε ομίλους με την συμμετοχή των 21 σωματείων που παραμένουν, των 16 σωματείων που συμμετείχαν στο ειδικό Πρωτάθλημα που δεν θα διεξαχθεί και των πρωταθλητών στις ενώσεις.  


Τα ...ψιλά γράμματα περί μη αντικατάστασης

Σίγουρα, η αύξηση των ομάδων είναι σημαντική, αλλά για όσους δεν πρόσεξαν τα …ψιλά γράμματα σε περίπτωση αποχώρησης κάποιων δεν θα αντικατασταθούν. Εν ολίγοις, δεν θα ανέβουν άλλες, όπως άλλωστε θα συμβεί και στην Α1 σε περίπτωση την οποία δεν μετέχουν οι Χαρίλαος Τρικούπης και Διαγόρας ή υποβιβαστεί το Ρέθυμνο. 

Κι αν θέλετε την άποψή μας, θα υπάρξουν ομάδες που δεν θα θελήσουν να αγωνιστούν στις κατηγορίες που έχουν προβλεφθεί. Το Ρέθυμνο, παραδείγματος χάριν, αν υποβιβαστεί, τότε θεωρείται απίθανο να μετέχει στην Α2, ενώ στη συγκεκριμένη κατηγορία φημολογείται ότι δεν θα υπάρχουν τη νέα αγωνιστική περίοδο οι Αγρίνιο, Ανατόλια, Δάφνη Δαφνίου, Φίλιππος Βέροιας κ.α. Συνεπώς, τα πρωταθλήματα αναμένεται να «ελαφρύνουν» ποσοτικά αλλά να «βαρύνουν» ποιοτικά. 


Οι όποιες κορώνες και άναρχες φωνές που μιλούν για …καταστροφή προέρχονται από ανθρώπους, που επιθυμούν πραγματικά την καταστροφή του ελληνικού μπάσκετ. Που επιδιώκουν μια πυρκαγιά ίδια μ’ αυτή της Ρώμης, που ξέσπασε το καλοκαίρι του 64 μ.Χ. και σαν άλλοι Νέρωνες να απαγγέλουν ωδές τη στιγμή την οποία η πόλη  καίγονταν…  

Πηγή: basketika.gr
Οι κορώνες και οι άναρχες φωνές για την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων!!! (ποιο ήταν το σκεπτικό...) Reviewed by THE REFEREES on 8:06 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Γκρίζοι Λύκοι © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.