Sponsor

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

recent

Τα 3 συστατικά της συναισθηματικής νοημοσύνης των διαιτητών!!! (Get them to Believe...)


 Όταν μιλάμε για αθλητισμό αναφερόμαστε σε ένα συναίσθημα, σε μια συναισθηματική πρόκληση...


Γι' αυτό και θα δείτε ανθρώπους να "ξεφεύγουν", να παρεκκλίνουν, να αλλάζουν πρόσωπο εν μέσω διεξαγωγής ενός αγώνα. Το συναίσθημα είναι έκδηλο και οδηγεί ακόμα και σε ακραίες συμπεριφορές. Το ίδιο συμβαίνει και με τους διαιτητές, που πολλές φορές τους συνεπαίρνει ο συναισθηματισμός με συνέπεια να κάνουν κακή διαχείριση. 


Η Rachelle Strawther του πανεπιστημίου Gonzaga παρουσίασε σε συνέδριο Sports Officiating παρουσίαση υπό τον τίτλο "Get them to Believe", που αναφέρονταν στους διαιτητές και πως μπορούν να συνδέσμουν τη λογική με την καρδιά. Όπως αναφέρει η συναισθηματική νοημοσύνη έχει τρία βασικά συστατικά: Την αυτογνωσία, την αυτορρύθμιση και την ενσυναίσθηση.


Αυτογνωσία

Όπως αναφέρει η Strawther, ο διαιτητής πρέπει να κατέχει την αυτογνωσία. Να είναι δηλαδή, συνειδητοποιημένος και έτοιμος συναισθηματικά όταν μπαίνει εντός του παρκέ. Και να γνωρίζει ότι πάντα πρέπει να υπάρχει σύνδεση της λογικής με το συναίσθημα ή αλλιώς του μυαλού με την καρδιά... 


Αυτορρύθμιση

Η προσωπική αυτορύθμιση δεν διδάσκεται αλλά έρχεται με τα χρόνια. Αναπτύσσεται εντός παρκέ και είναι αποτέλεσμα της εμπειρίας που απορροφούν οι ρέφερις σε ένα αγχωτικό όσο και τοξικό περιβάλλον. Αναφερόμαστε τελικά, στη ρύθμιση των συναισθημάτων και την ισορροπία.


Ενσυναίσθηση

Η ενσυναίσθηση είναι ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό της ανθρώπινης αλληλεπίδρασης που ωφελεί την επικοινωνία και την ευδοκίμηση των σχέσεων. Απαιτεί την συμμετοχή γνωστικών, αλλά και συναισθηματικών λειτουργιών που οδηγεί τους ανθρώπους να αναγνωρίζουν τις συναισθηματικές και διανοητικές καταστάσεις των άλλων και να δράττουν αντίστοιχα.



Ουσιαστικά πρόκειται για σύνδεση και αλληλέπίδραση διαιτητών με παίκτες-προπονητές. Οι ρέφερις πρέπει να φθάσουν στο επίπεδο μιας βαθύτερης κατανόησης για το τι βλέπουν και αισθάνονται οι άλλοι, ώστε να βελτιώσουν και την επιτυχία.

Τα 3 συστατικά της συναισθηματικής νοημοσύνης των διαιτητών!!! (Get them to Believe...) Reviewed by THE REFEREES on 10:50 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Γκρίζοι Λύκοι © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.