Sponsor

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

recent

Προεόρτια προεκλογικου αγώνα για ΕΟΚ!!! (το έμμεσο μήνυμα της κυβέρνησης που αποκάλυψε διαιτητής...)

 


Λαμβάνεται από πολλούς ως έμμεσο μήνυμα της κυβέρνησης για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών της ΕΟΚ...


Ο Γιάννης Παγώνης, διαιτητής και δικηγόρος στο επάγγελμα, ανάρτησε στο facebook ειδική διάταξη αναφορικά με την αθλητική αναγνώριση των συλλόγων, που για κάποιους ερμηνεύεται ως παράταση στις εκλογές των ομοσπονδιών... Με απλά λόγια, με την παράγραφο 1 του άρθρο 30 του νέου αθλητικού νόμου Ν.4726/2020 δίνεται η δυνατότητα στις διοικήσεις των σωματείων να εναρμονίσουν τα καταστατικά τους έως και τις 30 Ιουνίου 2021. 


Ό,τι τα 
αθλητικά σωματεία χρειάζονται τροποποίηση καταστατικού αλλιώς θα έχουν πρόβλημα με την αθλητική τους αναγνώριση, το γνωρίζαμε. Το θέμα είναι πότε προβλέπεται αυτή η εναρμόνιση. Δεδομένου ότι προβλέπεται μέχρι τις 30 Ιουνίου, τότε καταλήγουμε σε 2 συμπεράσματα:


  1. Οι εκλογές στις ομοσπονδίες δύναται να γίνουν πριν την 30η Ιουνίου 2021, δίχως τα σωματεία να έχουν συμπεριλάβει τις διατάξεις στο καταστατικό τους και άρα δεν θα έχουν αθλητική αναγνώριση. 


  2. Οι εκλογές στις ομοσπονδίες δύναται να γίνουν μετά την 30η Ιουνίου 2021, με τα σωματεία να έχουν εναρμονιστεί πλήρως στα νέα δεδομένα.     



 Προφανώς και το πιο αξιόπιστο σενάριο είναι το δεύτερο, καθώς δεν είναι δυνατό οι εκλογές να γίνουν πριν την εναρμόνιση του κατασταστικού των συλλόγων με τις διατάξεις που έχουν ψηφιστεί.  Άρα, σε μια τέτοια περίπτωση οι εκλογές θα γίνουν ή μέσα στο καλοκαίρι ή το αργότερο μέτά την Ολυμπιάδα του 2021, που μάλλον προς τα εκεί πηγαίνει...


Αναλυτικά το άρθρο 30, παράγραφος 1, που ανάρτησε ο Γιάννης Παγώνης, αναφέρει:

 

Άρθρο 30: 1. Έως τις 30.06.2021, τα αθλητικά σωματεία, οι αθλητικές ενώσεις και οι αθλητικές ομοσπονδίες οφείλουν να τροποποιήσουν το καταστατικό τους με σκοπό την προσαρμογή του στις διατάξεις των άρθρων 5, 14, 22 και 24 του ν. 2725/1999, όπως τα άρθρα αυτά τροποποιούνται και αντικαθίστανται με τα άρθρα 2, 5, 6 και 7 του παρόντος. `Εως ότου γίνει η προσαρμογή του καταστατικού σύμφωνα με την παρούσα, οι διατάξεις του πρώτου εδαφίου κατισχύουν κάθε διαφορετικής καταστατικής ρύθμισης. Σε περίπτωση που παρέλθει άπρακτη η παραπάνω προθεσμία, αίρεται αυτοδικαίως η ειδική αθλητική αναγνώριση που είτε έχει χορηγηθεί σύμφωνα με τα άρθρα 8 και 28 του ν. 2725/1999είτε λογίζεται ως χορηγηθείσα κατά την παρ. 5 του άρθρου 135 του ιδίου ως άνω νόμου. Η σχετική διαπιστωτική πράξη περί της αυτοδίκαιης άρσης της ειδικής αθλητικής αναγνώρισης εκδίδεται από το αρμόδιο όργανο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Προεόρτια προεκλογικου αγώνα για ΕΟΚ!!! (το έμμεσο μήνυμα της κυβέρνησης που αποκάλυψε διαιτητής...) Reviewed by THE REFEREES on 2:48 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Γκρίζοι Λύκοι © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.