Sponsor

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

recent

Γιατί η θέση των μελών της γραμματείας δεν είναι διακοσμητική!!! (ποια κρούσματα παρατηρήθηκαν...)

 


Η επανάληψη είναι η μητέρα της μάθησης λένε... Εμείς  απλά θα πούμε, ότι η επανάληψη της ανάγνωσης του κανονισμού στο ξεκίνημα μιας αγωνιστικής περιόδου - και όχι μόνο - είναι και αναγκαία και επιβεβλημένη!


Η θέση σας στο τραπέζι δεν είναι διακοσμητική, ορίζεται από τους επίσημους κανονισμούς πεδιάς της FIBA και έχει συγκεκριμένες αρμοδιότητες!


Ο ρόλος σας δε σε έναν αγώνα, είναι η από κοινού με τους διαιτητές εφαρμογή των κανονισμών, η προστασία των διαγωνιζόμενων σωματείων από τυχόν λάθη ή παραλείψεις και βέβαια  η βοήθειά σας ώστε να τελειώσει ομαλά ο αγώνας, σε όποια κατηγορία και αν συμμετέχετε!


Για τον λόγο αυτό και με αφορμή διάφορα ακούσματα για την αναγραφή του αρχηγού ως προπονητή στο Φ.Α. και τις εντολές  που παίρνετε για την ταυτόχρονη αναγραφή και βοηθού προπονητή, παρά τη ρητή απαγόρευση που  προκύπτει από το άρθρο 7 του κανονισμού πεδιάς, κρίνουμε απαραίτητο:


1.     Να αναφερθούμε και να επισημάνουμε τα άρθρα του κανονισμού πεδίας  της FIBA που είναι σε ισχύ.


 


2.   Να επαναλάβουμε για πολλοστή φορά, ότι η παρουσία σας στους αγωνιστικούς χώρους δεν θα πρέπει να έχει συμπεριφορές που παρεκκλίνουν από τις κανονιστικές διατάξεις, κάτω από οποιαδήποτε εντολή.


 


3.     Να σας υπενθυμίσουμε ότι έχετε την ευθύνη για την όποια λανθασμένη  αναγραφή στο Φ.Α.


 


4.      Να σας παροτρύνουμε, να υποστηρίζετε τις γνώσεις σας με παρρησία και παράλληλα, με ευγένεια και σεβασμό να ενημερώνετε τους  συνεργάτες σας!


  


Άρθρο 7ο Προπονητές: Καθήκοντα και εξουσίες


7.9 Ο αρχηγός μπορεί να ενεργεί σαν παίκτης-προπονητής, αν δεν υπάρχει προπονητής ή αυτός δεν είναι σε θέση να συνεχίσει και δεν υπάρχει βοηθός προπονητή καταχωρημένος στο φύλλο αγώνος (ή ο δεύτερος εκ των αναφερομένων δεν είναι σε θέση να συνεχίσει). Αν ο αρχηγός πρέπει να εγκαταλείψει τον αγωνιστικό χώρο, μπορεί να συνεχίσει να ενεργεί σαν προπονητής. Όμως, αν πρέπει να αποχωρήσει λόγω σφάλματος αποκλεισμού ή αν δεν είναι ικανός να ενεργεί σαν προπονητής, εξ' αιτίας τραυματισμού, ο αντικαταστάτης του σαν αρχηγός μπορεί να τον αντικαταστήσει σαν προπονητή.


 


Άρθρο 45ο Διαιτητές, Κριτές και Κομισάριος


45.5 Οι διαιτητές, οι κριτές και ο κομισάριος, θα διεξάγουν τον αγώνα, σύμφωνα με τους παρόντες κανονισμούς και δεν έχουν καμία εξουσία να τους αλλάξουν.


 


Άρθρο 46ο Πρώτος διαιτητής (Crew chief) : Καθήκοντα και Εξουσίες


46.14 Έχει την εξουσία να λαμβάνει αποφάσεις για οποιοδήποτε σημείο, δεν καλύπτεται ρητά από αυτούς τους κανονισμούς.


  


Β - ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΑ


B.4 Τουλάχιστον 10 λεπτά πριν την προγραμματισμένη έναρξη του παιχνιδιού κάθε προπονητής οφείλει:


Β.4.2 Nα επιβεβαιώσει τα ονόματα του προπονητή και του βοηθού προπονητή. Αν δεν υπάρχει head προπονητής ούτε πρώτος βοηθός προπονητή, ο αρχηγός θα ενεργεί ως προπονητής και θα υποδειχθεί με την αναγραφή (CAP) μετά το όνομά του.


 


Σε κάθε περίπτωση, όλα τα παραπάνω είναι κανονισμός που θα πρέπει όλοι όσοι καλούνται να διευθύνουν έναν αγώνα και να τα γνωρίζουν και να  τα εφαρμόζουν,  χωρίς αυτοσχεδιασμούς!


Το Δ.Σ. ΣΚΚΑ

Γιατί η θέση των μελών της γραμματείας δεν είναι διακοσμητική!!! (ποια κρούσματα παρατηρήθηκαν...) Reviewed by THE REFEREES on 11:13 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Γκρίζοι Λύκοι © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.