Sponsor

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

recent

Εκτίθεται ανεπανόρθωτα η ΕΟΚ!!! (Μηδέν εις το πηλίκον και χάρες στον «βωμό» του ενός...)

 


Το πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών ολοκλήρωσε και την 4η αγωνιστική του και συνεχίζει να εκθέτει ανεπανόρθωτα την ΕΟΚ...

που έχει μείνει στις φανφάρες και στις υποσχέσεις για τα δήθεν οράματα, την ίδια στιγμή που δεν δίνει δεκάρα για τη πρώτη τη τάξει λίγκα για την οποία είναι υπεύθυνη.

Η έναρξη της νέας σεζόν στην Α1 Γυναικών από πλευράς της Ελληνικής Ομοσπονδίας είναι τουλάχιστον απογοητευτική. Μηδέν εις το πηλίκον και χάρες στον «βωμό» του ενός, που όπως κάθε φορά τυγχάνει να είναι ο... γνωστός. 


Η νέα ΕΟΚ, που εδώ και καιρό διατυμπανίζει το όραμά της, τα σχέδιά της για το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ, γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της την Α1 Γυναικών, το πρώτο τη τάξει πρωτάθλημα που έχει στην κατοχή της. Καλή και η Α2 Ανδρών -ή Elite League όπως την «βάφτισαν» οι εξυγιαντές- αλλά η νούμερο ένα λίγκα παραμένει η Α1 Γυναικών για την ΕΟΚ.


Ποια είναι μέχρι τώρα η μοναδική της ενέργεια; Να αυξήσει τον αριθμό των ξένων παικτριών από 3 σε 4. Και ποια είναι η μοναδική ομάδα που έχει κάνει χρήση του δικαιώματος που προέκυψε από την αλλαγή του κανονισμού; Μα φυσικά ο Ολυμπιακός, δεν θέλει και ερώτημα.


Η στάση της ΕΟΚ στην Α1 Γυναικών είναι επιεικώς προκλητική. Οι ιθύνοντες της Ελληνικής Ομοσπονδίας αδιαφορούν παντελώς για τα αγωνιστικά δρώμενα και οι υποσχέσεις, το οράματα και οι τυμπανοκρουσίες φαντάζουν ανέκδοτα μπροστά στην πραγματικότητα.


Ποια είναι αυτή; Στην 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος μόλις 3 ομάδες να έχουν μετάδοση των αγώνων τους. Παναθηναϊκός, Πρωτέας Βούλας και ΠΑΣ Γιάννινα ανέλαβαν να φέρουν εικόνα από τις αναμετρήσεις, με την ΕΟΚ να είναι εκκωφαντικά απούσα από κάθε ενέργεια που έχει να κάνει με τη βοήθεια και την προβολή της Α1 Γυναικών.


Κάτι που ωστόσο φάνηκε από την αρχή του πρωταθλήματος. Δεν είναι μόνο η αλλαγή των ξένων για τη χάρη του ενός. Που είναι η στήριξη της ΕΟΚ στις ομάδες; Που είναι οι χορηγίες που θα φέρουν έσοδα στους συλλόγους; Που είναι η αναβάθμιση του αθλήματος; Πουθενά! Όλα ήταν ένα ψέμα...


Το μόνο που ξέρει η Ελληνική Ομοσπονδία είναι να «αρμέγει» τις ομάδες για τις ξένες που δηλώνουν. Ποιες ξένες; Αυτές που η ίδια αύξησε, αλλά μόλις ένας σύλλογος έκανε χρήση του δικαιώματος. Κάποια στιγμή και η κοροϊδία έχει ένα όριο.


Κανείς από την ΕΟΚ δεν σέβεται τον κόπο των παικτριών, των προπονητών και των μελών της ομάδας. Ούτε φυσικά αυτών των ανθρώπων που βάζουν τα ωραία τους χρήματα σε τόσο δύσκολες εποχές, γνωρίζοντας πως δεν θα πάρουν ούτε ευρώ πίσω.


Πόσο δύσκολο θα ήταν να μεταδίδεται ένα παιχνίδι κάθε Κυριακή μεσημέρι και να εδραιωθεί στη συνήθεια του φιλάθλου; Γίνεται στην Elite League και δεν γίνεται στην Α1 Γυναικών; Και η συνέχεια θα είναι ακόμα καλύτερη...


Στα τέλη του Νοεμβρίου υπάρχουν τα δύο παιχνίδια για τα προκριματικά του Eurobasket 2023 της Εθνικής κόντρα σε Εσθονία και Μεγάλη Βρετανία. Τότε ξαφνικά θα θυμηθούν τις παίκτριες; Τότε θα έρθει ξανά στο «φως» το μπάσκετ γυναικών; Τότε θα ζητηθούν ευθύνες σε τυχόν αποτυχία; Από ποιον; Από την ήδη αποτυχημένη ΕΟΚ;


Κύριοι, αποτύχατε. Το ελληνικό μπάσκετ γυναικών έχει μέλλον. Έχει μια φουρνιά όμως που αναγκάζεται να ξενιτευτεί για να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Αν δεν μπορείτε, βγείτε να το πείτε. Δεν είναι κακό, η πραγματικότητα είναι άλλωστε...

Πηγή: SDNA

Εκτίθεται ανεπανόρθωτα η ΕΟΚ!!! (Μηδέν εις το πηλίκον και χάρες στον «βωμό» του ενός...) Reviewed by THE REFEREES on 9:00 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Γκρίζοι Λύκοι © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.