Sponsor

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

recent

Η παράταξη Φασούλα, Μπουρούση δίνει βαρύτητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση!!! (η συνάντηση με Μώραλη, Παπανικολάου, Κωνσταντάτο...)

 


Η παράταξη του Παναγιώτη Φασούλα και του Γιάννη Μπουρούση... δίνει χώρο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. 


Οι συναντήσεις με δημάρχους θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό τις επόμενες ημέρες, καθώς στόχος είναι η αγαστή συνεργασία. Δείτε τι ανέφερε η "αράχνη":    


  • Θεωρούμε πολύ σημαντική τη συνεργασία της ΕΟΚ με την τοπική αυτοδιοίκηση. Είναι προφανές ότι η Ομοσπονδία δεν μπορεί να προχωρά σε εξαγγελίες για την κατασκευή γηπέδων, ούτε δύναται να ικανοποιεί τις ανάγκες των σωματείων χωρίς τη συνεργασία με τους Δήμους. Είναι μία πραγματικότητα που δεν περιορίζεται στο μπάσκετ αλλά επεκτείνεται στο σύνολο του αθλητισμού. Το ζήτημα είναι εξόχως σημαντικό για εμάς...
  • Σε κάθε περίπτωση, η τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει να στηρίζει τον σωματειακό αθλητισμό. Βλέπουμε, επί παραδείγματι, ότι υπάρχουν διάφορες πολιτιστικές δραστηριότητες που ενισχύονται οικονομικά από το κράτος. Οφείλουμε, λοιπόν, να διεκδικήσουμε περισσότερα πράγματα στο κομμάτι του αθλητισμού. Εκεί, ακριβώς, χρειαζόμαστε τη συνεργασία με τους Δήμους και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας προκειμένου να αλλάξουμε το υπάρχον πλαίσιο σε ό,τι αφορά την άθληση της νεολαίας. Εν προκειμένω, πρέπει να δούμε ξανά το πλαίσιο σύμφωνα με το οποίο λειτουργεί ο ερασιτεχνικός αθλητισμός που αποτελεί τη βάση της πυραμίδας στο “οικοδόμημα” του μπάσκετ. Ξεκινήσαμε τις επαφές μας με τους Δήμους των Νοτίων Προαστίων και συνεχίζουμε σε όλη τη χώρα. Σε προσωπικό επίπεδο, με ενδιαφέρει πολύ το κομμάτι της ΕΣΚΑΝΑ, της Ένωσης Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Νότιας Αττικής...
  • Αρχικά, είχαμε μία πολύ καλή και εποικοδομητική συζήτηση με τον Δήμαρχο Γλυφάδας, τον κύριο Γιώργο Παπανικολάου, ο οποίος παράγει σπουδαίο έργο όσον αφορά τον αθλητισμό και τις μικρές ηλικίες στην περιοχή. Εξάλλου, στο ψηφοδέλτιό μας βρίσκεται ο αντιδήμαρχος Γλυφάδας, Περικλής Δορκοφίκης, ένας πραγματικός τεχνοκράτης που προέρχεται από τον χώρο του μπάσκετ. Τον γνωρίζω από πιτσιρικά στον Ολυμπιακό και πλέον χαίρομαι που συνεργαζόμαστε σε ένα εντελώς διαφορετικό κομμάτι!
  • Συνεχίσαμε με τον δήμαρχο Ελληνικού–Αργυρούπολης, κ. Γιάννη Κωνσταντάτο. Καταθέσαμε επίσημο αίτημα ώστε να δημιουργηθεί -σε χώρο που θα παραχωρήσει ο Δήμος, στην επένδυση του Ελληνικού– το Μουσείο του Ελληνικού Μπάσκετ, αλλά κι ένας χώρος που θα αποτελέσει τη βάση της Εθνικής. Ο κύριος Κωνσταντάτος ανταποκρίθηκε άμεσα! Είναι πράγματα που πρέπει να γίνουν. Και η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούν να γίνουν δίχως τη συνδρομή της τοπικής αυτοδιοίκησης. Το μπάσκετ χαρακτηρίζει τη σύγχρονη αθλητική ιστορία της χώρας. Και, ναι, η ιστορία του ελληνικού μπάσκετ πρέπει να προβάλλεται σε ένα κεντρικό σημείο, αναδεικνύοντας την παράδοση και την κουλτούρα του αθλήματος. Πρέπει να τιμούμε το παρελθόν ώστε να αποτελέσει οδηγό για τα νέα παιδιά. Με πολλή χαρά θέλουμε το Μουσείο του Μπάσκετ να γίνει στη Νότια Αττική. Εκεί όπου υπάρχει ήδη το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, που αποτελεί μνημείο για το ελληνικό μπάσκετ.
  • Από ‘κει και πέρα, είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τον Δήμαρχο Πειραιά, κύριο Γιάννη Μώραλη. Κατά γενική ομολογία, ο Πειραιάς είναι μία… βασανισμένη περιοχή από πλευράς γηπέδων. Όπως συμβαίνει, άλλωστε, με όλες τις περιοχές που διαθέτουν μεγάλα γήπεδα στην περιοχή τους και αποτελούν τροχοπέδη στο να ανοίγονται μικρότερες αθλητικές εγκαταστάσεις. Συζητήσαμε μαζί του για την ανάγκη συνεργασίας της Ομοσπονδίας με την τοπική αυτοδιοίκηση και τον τρόπο που αυτή θα μπορέσει να ενισχύσει αλλά και να αναδείξει τα τοπικά σωματεία.
  • Είδαμε ανθρώπους με τους οποίους μοιραζόμαστε τις ίδιες ανησυχίες, που ξέρουν και οι ίδιοι πολύ καλά πόσο σημαντικός είναι ο αθλητισμός και ειδικά η άθληση της νεολαίας στην περιοχή τους. Είναι πραγματικά δύσκολο γι’ αυτούς, με τις υπάρχουσες συνθήκες, να καλύψουν όλα τα αιτήματα και τις ανάγκες των σωματείων. Πρέπει να γίνει μία κεντρική διάθεση κονδυλίων για μεγαλύτερη βοήθεια στα σωματεία. Θεωρώ ότι η Ομοσπονδία του μπάσκετ πρέπει να γίνει πρωτοπόρος σε αυτήν την προσπάθεια...
  • Βλέποντας τη μεγάλη εικόνα στα Νότια Προάστια, η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι παρούσα στην επόμενη μέρα του ελληνικού μπάσκετ. Πρέπει να είναι παρούσα στην ανάπτυξη του μπάσκετ στη χώρα. Τα προηγούμενα χρόνια η ΕΣΚΑΝΑ είχε μεγάλη παράδοση στην παραγωγή νέων παικτών. Οφείλουμε να μπούμε ξανά σε αυτή τη διαδικασία. Θέλουμε να ξαναδώσουμε ζωή στα σωματεία. Τα μικρά σωματεία οδηγούνται σε μαρασμό. Πρέπει να λειτουργούν σαν πυρήνας για τη γειτονιά και ολόκληρη την πόλη! Να δουλεύουν για την παραγωγή ταλέντων και η περηφάνια τους να είναι να βγάζουν καλούς παίκτες.

Πηγή: noupou

Η παράταξη Φασούλα, Μπουρούση δίνει βαρύτητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση!!! (η συνάντηση με Μώραλη, Παπανικολάου, Κωνσταντάτο...) Reviewed by THE REFEREES on 11:20 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Γκρίζοι Λύκοι © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.