Sponsor

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

recent

Τι συμβαίνει με το διαγωνισμό μετάδοσης των αγώνων μέσω διαδικτύου ύψους 6,8εκ. ευρώ; (γιατί καθυστερεί η ΕΟΚ;)

 


Mια ακόμη μετάθεση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής προσφορών... στον διαγωνισμό της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης για την υλοποίηση και λειτουργία «Συστήματος Αυτοματοποιημένης Τηλεοπτικής Μετάδοσης Αγώνων μέσω Διαδικτύου». Πρόκειται για σύμβαση αξίας περίπου 6,8 εκατ. ευρώ (5,5 εκατ. ευρώ χωρίς ΦΠΑ) που αφορά την η υλοποίηση και λειτουργία συστήματος αυτοματοποιημένης τηλεοπτικής μετάδοσης αγώνων από γήπεδα ανά την επικράτεια.



Σύμφωνα με τους όρους της προκήρυξης, για τη μετάδοση θα χρησιμοποιηθούν μία ή περισσότερες στατικές κάμερες ανάλογα με το μέγεθος του γηπέδου, οι οποίες θα λειτουργούν και μεταδίδουν το σήμα με αυτοματοποιημένο τρόπο, με αποτέλεσμα να μην απαιτείται προσωπικό για το χειρισμό τους επί τόπου, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα σημαντική μείωση του κόστους για την προβολή ενός αγώνα. 


Περαιτέρω θα είναι δυνατή η προβολή εικόνων και μηνυμάτων που σχετίζονται με την τοπική οικονομία και κοινωνία από τις τοπικές κοινωνίες με αποτύπωση εικονικών αυτοκόλλητων πάνω στον αγωνιστικό χώρο. Επίσης, θα είναι δυνατή η αυτοματοποιημένη αναπαράσταση των πληροφοριών που αποτυπώνονται στους ηλεκτρονικούς πίνακες στο εκάστοτε γήπεδο, σε γραφικό που θα μεταδίδεται μαζί με την εικόνα και τον ήχο δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο μία ολοκληρωμένη εμπειρία θέασης για τους τηλεθεατές


Σε ανακοίνωση της πριν από περίπου ένα χρόνο τον Αύγουστο του 2023, η ΕΟΚ και συγκεκριμένα η διοίκηση Λιόλιου «πανηγύριζε» πως το έργο είχε μπει σε τροχιά υλοποίησης. «Μία από τις βασικές εξαγγελίες της διοίκησης της ΕΟΚ, με στόχο την υλοποίηση ενός μεγάλου έργου για το σύνολο του ελληνικού μπάσκετ, μπαίνει πλέον στην τελική του ευθεία με την ανάρτηση στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» της έγκρισης χρηματοδότησής του, ύψους 6.123.368 ευρώ, προερχόμενα από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης. Πρόκειται για την «υλοποίηση και λειτουργία Συστήματος Αυτοματοποιημένης Τηλεοπτικής Μετάδοσης Αγώνων μέσω Διαδικτύου» όπως ακριβώς περιγράφεται στην με Α.Π.: ΓΔΟΔΥ/500/2023 (ΑΔΑ:Ψ85Χ46ΜΤΛΠ-4ΨΨ) απόφαση του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Το έργο θα αρχίσει σταδιακά να υλοποιείται και να λειτουργεί και με την ολοκλήρωσή του, σε κλειστά γυμναστήρια της χώρας, θα υπάρχει σύστημα καμερών που θα καταγράφει αυτόματα του αγώνες μπάσκετ που θα διεξάγονται και οι οποίοι θα είναι διαθέσιμοι μέσω σχετικής πλατφόρμας για θέαση κάθε ενδιαφερόμενου. Επίσης, θα είναι δυνατή η αυτοματοποιημένη αναπαράσταση των πληροφοριών που αποτυπώνονται στους ηλεκτρονικούς πίνακες στο εκάστοτε γήπεδο, σε γραφικό που θα μεταδίδεται μαζί με την εικόνα και τον ήχο δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο μία ολοκληρωμένη εμπειρία θέασης για τους τηλεθεατές" ανέφερε σχετικά.


Ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε τελικά επισημά φέτος στις 20 Μαΐου και προέβλεπε την υποβολή προσφορών μέχρι τις 24 Ιουνίου. Το διάστημα όπως φαίνεται ήταν μάλλον μικρό και έκτοτε ακολούθησαν τέσσερις μεταθέσεις της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των προσφορών.


Η τελευταία ορίζει σαν καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών από τους ενδιαφερόμενους την Δευτέρα 16η Σεπτεμβρίου αντί της Τετάρτης 4ης που οριζόταν νωρίτερα.



Σημαντική λεπτομέρεια αποτελεί το γεγονός πως, μια μέρα πριν, την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. της ΕΟΚ. Στις εκλογές αυτές συμμετέχει και ο συνδυασμός «Πρώτα το μπάσκετ», του οποίου ηγείται ο παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής Παναγιώτης Φασούλας, με αρκετούς να θεωρούν πως συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες να αναλάβει την διοίκηση της Ομοσπονδίας.


Πηγή: businessnews
Τι συμβαίνει με το διαγωνισμό μετάδοσης των αγώνων μέσω διαδικτύου ύψους 6,8εκ. ευρώ; (γιατί καθυστερεί η ΕΟΚ;) Reviewed by THE REFEREES on 7:36 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Γκρίζοι Λύκοι © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.