Sponsor

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

recent

Περισσότερους οικονομικούς πόρους αναζητεί η ΕΟΚ!!! (ποιο είναι το σχέδιο που ετοιμάζεται..)

 


Η αναζήτηση οικονομικών πόρων και η αυτονομία της ΕΟΚ... είναι ο στόχος για τον 
Γιώργο Αντωνιάδη, ο οποίος μίλησε στη Voria.gr για την απόφαση που πήρε να εμπλακεί ενεργά στην εκλογική μονομαχία της ομοσπονδίας του μπάσκετ.


Κύριε Αντωνιάδη πώς πήρατε την απόφαση να συμμετάσχετε στις εκλογές της Ελληνικής Ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης; 


«Η αγάπη μου για το άθλημα και τον χώρο είναι δεδομένα. Και πως να μην είναι, από την στιγμή που μεγάλωσα στο ίδιο σπίτι με τον Χριστόδουλο Αντωνιάδη. Η δική του παρουσία στα δρώμενα του Άρη ήταν αρκετή για να μου περάσει το "μικρόβιο" και το πάθος για το μπάσκετ. Έτσι λοιπόν, από την παιδική μου ηλικία κι εγώ, όπως χιλιάδες παιδιά, ασχολήθηκα ερασιτεχνικά με το μπάσκετ, ενώ επεδίωκα την παρουσία μου στα γήπεδα της Θεσσαλονίκης και απολάμβανα τις ''παραστάσεις'' της ομάδας του Άρη.


Πέραν αυτών, ανήκω σε μια γενιά που είχε το προνόμιο να δει μια εξαιρετική πορεία των ομάδων της πόλης – του ΠΑΟΚ, του Ηρακλή, αλλά και του ΒΑΟ – ομάδας της γειτονιάς μου, που κατάφερε να σταθεί στη μεγάλη κατηγορία, καθώς επίσης να δω στο γήπεδο σε νεαρή ηλικία μετέπειτα μεγάλα ταλέντα της χώρας όπως τον Χάρη Μαρκόπουλο, τον Λάζαρο Παπαδόπουλο, τον Νίκο Ζήση, τον Χρήστο Ταπούτο και άλλους. Οπότε αντιλαμβάνεστε ότι το μικρόβιο αυτό ζει χρόνια μέσα μου».


Γιατί επιλέξατε τον συνδυασμό του Παναγιώτη Φασούλα για να συμπορευτείτε σε αυτές τις εκλογές;

Οι συστάσεις για τον Παναγιώτη Φασούλα είναι περιττές – το ποιος είναι ως προσωπικότητα, αλλά και η προσφορά του στο ελληνικό μπάσκετ όλα αυτά τα χρόνια είναι δεδομένα. Έχω την τιμή να τον γνωρίζω καλά και μπορώ να πω ότι εκτιμώ πολύ τον ενθουσιασμό, την ενέργεια και την αποφασιστικότητα που δείχνει προκειμένου να βελτιώσει τη μπασκετική πραγματικότητα της χώρας, προσφέροντας ο ίδιος από μια άλλη θέση. Στις συζητήσεις που κάναμε, λοιπόν, κι έχοντας ήδη δει την ομάδα του, αντιλαμβάνομαι πως το "Πρώτα το Μπάσκετ" αποτελείται από εξαιρετικά ικανούς και αποτελεσματικούς ανθρώπους στο κομμάτι της προετοιμασίας και της υλοποίησης του προγράμματος που έχει ήδη ανακοινωθεί».


Τι είναι αυτό στο οποίο εσύ προσωπικά δίνεις μεγαλύτερη βαρύτητα, όσον αφορά στο πρόγραμμα του «Πρώτα το Μπάσκετ»;

«Η άποψή μου είναι ότι ο ερασιτεχνικός αθλητισμός και η ανάπτυξη και υποστήριξη του πρέπει να αποτελεί βασικό στόχο τόσο της κοινωνίας των πολιτών και των δράσεων της αλλά και του κράτους. Η συμμετοχή στον ερασιτεχνικό αθλητισμό παντρεύει πολλά μεγάλα οφέλη για όλους μας – την καλύτερη φυσική κατάσταση και υγεία, την ενίσχυση της κοινωνικής συμμετοχής και συνεργασίας, την διάδοση της αξίας της συμμετοχής, του ευ αγωνίζεσθαι, της αποδοχής της διαφορετικότητας αλλά και της αξίας της στοχοθεσίας και της προσπάθειας. Σε επόμενο επίπεδο έρχονται και οι ατομικές και συλλογικές επιτυχίες, η ανάδειξη ταλέντων, η δημιουργία ομάδων με δυνατότητες διάκρισης. Αλλά η βάση όλων ήταν, είναι και θα είναι ο ερασιτεχνικός αθλητισμός.

Αν διαβάσει κανείς το πρόγραμμα του συνδυασμού, θα αντιληφθεί πως έχει δημιουργηθεί με μεγάλη προσοχή και έμφαση στην βελτίωση των συνθηκών που αντιμετωπίζει ο ερασιτεχνικός αθλητισμός. Για όλους στο "Πρώτα το Μπάσκετ" το μείζον είναι η ανάπτυξη του αθλήματος από τα πρώτα του επίπεδα – η ανάπτυξη του ερασιτεχνικού μπάσκετ. Τα σωματεία που απαρτίζουν τις τοπικές κατηγορίες αποτελούν την βάση και τα πιο ενεργά κύτταρα του αθλήματος και ο στόχος μας είναι η βελτίωση των υποδομών και η παροχή των κατάλληλων πόρων για την ανάπτυξη του αθλήματος στην βάση του».


Η εμπειρία σας ως τεχνοκράτης, πού μπορεί να δώσει λύσεις στο ελληνικό μπάσκετ;


«Σε αυτό ακριβώς που ανέφερα νωρίτερα, στην υλοποίηση του προγράμματος που θα φέρει περισσότερους πόρους και προβολή στη βάση του αθλήματος. Η οικονομική αυτοτέλεια του ελληνικού μπάσκετ είναι ένα κομμάτι μείζονος σημασίας ώστε να μπορέσει να πατήσει γερά στα πόδια του και να υποστηρίξει την προσπάθεια για μεγαλύτερη συμμετοχή των πολιτών αλλά και την ανάδειξη νέων ταλέντων. Υπάρχει η δυνατότητα για την ουσιαστική εκμετάλλευση πόρων από ποικίλες πηγές χρηματοδότησης – τόσο από στοχευμένα προγράμματα προβολής και marketing όσο και από την χρήση προγραμμάτων εθνικών και διεθνών φορέων χρηματοδότησης – δίνω εντελώς ενδεικτικά την δυνατότητα ουσιαστικής αξιοποίησης πόρων από τα προγράμματα του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Οι δυνατότητες υπάρχουν, το ταλέντο επίσης, οπότε πρέπει όλοι όσοι λάβουμε την ψήφο εμπιστοσύνης των σωματείων, να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να ανταποδώσουμε αυτή την αγάπη. Το αξίζει το άθλημα!».


Μπορούν να γίνουν όλα αυτά από τη μια μέρα στην άλλη;


«Τίποτα δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη. Όλα απαιτούν σωστό προγραμματισμό, πολλές ώρες δουλειάς και αφοσίωσης και, φυσικά, πίστη στο πλάνο. Πράγματα που υπάρχουν στην ομάδα που έχουμε δημιουργήσει. Αν θεωρούσα πως αυτά που οραματίζεται ο Παναγιώτης Φασούλας δεν είναι εφικτά, δεν θα έμπαινα στη διαδικασία να συμπράξω και να προσφέρω με τόσο μεγάλη αποφασιστικότητα. Ελπίζω να έχω την δυνατότητα να βάλω ένα λιθαράκι στην μεγάλη αυτή προσπάθεια ανάπτυξης του αγαπημένου μας σπορ και να το βοηθήσουμε να ανελιχθεί στις υψηλότερες κορυφές. Εκεί που πρέπει να βρίσκεται!».


Περισσότερους οικονομικούς πόρους αναζητεί η ΕΟΚ!!! (ποιο είναι το σχέδιο που ετοιμάζεται..) Reviewed by THE REFEREES on 8:00 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Γκρίζοι Λύκοι © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.