Sponsor

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

recent

Ποιος μιλάει για "ανίερο πόλεμο" κατά Φασούλα!!! (και γιατί στρέφονται εναντίον των Χρυσικόπουλου, Βασιλόπουλου..)


Διαβάσαμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το... δημοσίευμα του "Ποντικιού" (πατήστε εδώ) αναφορικά με τον πόλεμο ανακοινώσεων μεταξύ του ΠΣΑΚΚ και της παράταξης των Φασούλα, Μπουρούση...


Διαβάστε ακριβώς τι αναφέρει:


 Η πρόσφατη ανακοίνωση του συνδέσμου των επαγγελματιών μπασκετμπολιστών (ΠΣΑΚΚ) εναντίων πρώην μελών του (με αφορμή ένα σχόλιο της παράταξης που βρίσκεται απέναντι στην διοίκηση Λιόλιου) δέκα μέρες πριν τις εκλογές της Ομοσπονδίας μπάσκετ δημιουργεί τεράστια ερωτηματικά για τον πραγματικό ρόλο που έχει. 

Ο ρόλος ενός τέτοιου συνδέσμου είναι προφανώς ως θεσμικά σημαντικός καθώς πρέπει να ακούγεται η φωνή των παικτών μέσω ενός επίσημου οργάνου που τους εκπροσωπεί. 

Το ερώτημα λοιπόν μετά από τέτοιες ενέργειες είναι αν οι άνθρωποι που φέρεται να τον εκπροσωπούν αυτή την εποχή είναι οι κατάλληλοι ή απλά κάποιοι που έτυχε να βγουν μπροστά περισσότερο με δικιά του ατζέντα, σε ένα σύνδεσμο που οι ίδιοι οι αθλητές έχουν απαξιώσει με τον τρόπο που λειτουργεί.  

Μήπως τελικά έχουν δίκιο αυτοί που λένε πως πρόεδρος της ΕΟΚ χρησιμοποιεί τον σύνδεσμο μέσω συγκεκριμένων ανθρώπων στη διοίκηση του για να κάνει ότι θέλει; 

Και εξηγούμαστε για να μη… παρεξηγούμαστε. Πρώτο σημαντικό, στοιχείο που χρήζει προσοχής: Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβόμενων Καλαθοσφαιριστών-Καλαθοσφαιριστριών (ΠΣΑΚΚ) Λίνος Χρυσικόπουλος είναι παίκτης του Προμηθέα. Άρα υπάλληλος του Προμηθέα. Είναι απορίας άξιο γιατί κάποια αρμόδια αρχή δεν έχει ασχοληθεί με την περίπτωση της πραγματικής σχέσης Προμηθέα προέδρου ΕΟΚ ώστε να είναι όλα καθαρά και ξάστερα και να γίνουμε όλοι σοφότεροι.


Την Τετάρτη (4/9) το μεσημέρι, λοιπόν, ο Φώτης Βασιλόπουλος (ταμίας του συνδέσμου) ήταν στα γραφεία της ΕΟΚ μαζί τον εκπρόσωπο της ομάδας που θα αγωνιστεί την νέα σεζόν για να τους φέρει σε επαφές με το δεξί χέρι του προέδρου, Ντίνο Σβερκούνο. 


Ουδείς γνωρίζει αν αυτές οι επαφές…γνωριμίας είχαν σχέση με το “πάρε-δώσε” που γίνεται για τις επικείμενες εκλογές, οπότε μπορεί να ήταν απλά μια επίσκεψη γνωριμίας και να μην υπάρχει κάτι μεμπτό. Ας μην είμαστε καχύποπτοι με όλα…


Πληροφορίες από αυτήκοους μάρτυρες βέβαια αναφέρουν πως ο συγκεκριμένος παίκτης έλεγε:  “Εγώ σας φτιάχνω και φέρνω ψήφους” αλλά μπορεί απλά να…αστειευόταν. 



Βέβαια, όσοι ξέρουν πράγματα και καταστάσεις στο ελληνικό μπάσκετ θυμούνται ότι η φιλική σχέση Βαγγέλη Λιόλιου με Φώτη Βασιλόπουλο ξεκινάει από κάπου στο 2015 όταν ο δεύτερος (ως εξαιρετικός παίκτης που ήταν) έκανε στην Α2 κατηγορία φοβερό πρωτάθλημα με τον Εθνικό Πειραιά, ομάδα που ήταν ένα από τα εμπόδια για την άνοδο του Προμηθέα στη μεγάλη κατηγορία. 

Εκείνη την εποχή ο κος Λιολιος ας αφεντικό του Προμηθέα απαίτησε από τον κο Βασιλακόπουλο (τότε πρόεδρο της ΕΟΚ) να καθιερώσει έλεγχο doping στην Α2, όντας σίγουρος ότι δεν παίζεται καθαρό παιχνίδι από όλους τους παίκτες σε ανταγωνιστικές ομάδες. Μάλιστα τα έξοδα θα τα κάλυπτε ο ίδιος.

Ο Βασιλόπουλος ήταν τότε ένας από αυτούς που θεώρησαν ότι στοχοποιούνται (άδικα) και η σχέση με τον κο Λιόλιο ήταν εκρηκτική. Τα πράγματα ηρέμησαν με την παρέμβαση εξωδιοικητικού παράγοντα (τότε) του Εθνικού (και γνωστού καλού δημοσιογράφου του μπάσκετ που απασχολείται μεταξύ πολλών άλλων συναδέλφων του εκτός από το Μέσο στο οποίο είναι αρχισυντάκτης και στην ΕΟΚ, μετά την αλλαγή κατάστασης) που έφερε τις δύο πλευρές σε επαφή και έλυσε την…παρεξήγηση. Στον Εθνικό πιθανότατα να προτιμούσαν να παραμείνει εκνευρισμένος ο παίκτης και να έχει “απαντήσεις” να δώσει γιατί στο παιχνίδι με τον Προμηθέα στον Πειραιά, που ακολούθησε της κόντρας, ο -μέχρι εκείνη τη στιγμή MVP του πρωταθλήματος- ήταν σε κακή μέρα και η ομάδα του έχασε. Αν και αυτά τυχαίνουν στον αθλητισμό.Ο Εθνικός μπορεί να έχασε τότε (πιθανότατα) μια άνοδο, αλλά γεννήθηκε μια εξαιρετική σχέση και από τότε οι σχέσεις των τριών ανδρών είναι άριστες και όποτε απαιτείται συνεργάζονται άψογα για το καλό της ομοσπονδίας. 


Την Τετάρτη το βράδυ, λοιπόν, η παράταξη “Πρώτα το Μπάσκετ” που διεκδικεί την διοίκηση της ΕΟΚ απέναντι στον νυν πρόεδρο κ. Λιόλιο έδωσε συνέντευξη τύπου ώστε να παρουσιάσει το πρόγραμμα της. Ο Φώτης Βασιλόπουλος πιάστηκε από μια κουβέντα που είπε στο πάνελ ο επικεφαλής της κίνησης Παναγιώτης Φασούλας για “45χρόνους παίκτες που αγωνίζονται στην Elite League” όταν ρωτήθηκε για την ανάπτυξη του αθλήματος και την παραγωγή νέων Ελλήνων παικτών.  Την Πέμπτη το πρωί πήρε τηλέφωνο τον κ. Σβερκούνο θεωρώντας πως έχει “λαβράκι” που του δίνει την ευκαιρία να βγάλει ανακοίνωση κατά της παράταξης Φασούλα γιατί (κατά τη γνώμη του) ο τελευταίος επιτέθηκε στους… Έλληνες παίκτες (ενώ το νόημα της τοποθέτησής του ήταν ακριβώς το αντίθετο).



Βέβαια ο συνεργάτης του προέδρου που δεν θα έλεγε κάποιος πως έχει έχει και πολύ καλές σχέσεις με τον ταμία του ΠΣΑΚΚ απάντησε ότι (κατά τη γνώμη του) δεν ειπώθηκε κάτι σοβαρό το οποίο άξιζε να πάρει διάσταση μέσω ανακοίνωσης. Απάντηση που πρέπει να εκνεύρισε τον παίκτη αφού έκρινε ότι κάποιος του αρνείται τη βοήθεια που μπορεί να δώσει την ΕΟΚ σε μια κρίσιμη περίσταση. Για το καλό των παικτών βέβαια! Πληροφορίες αναφέρουν πως μετά από αυτή την απάντηση ο Βασιλόπουλος έλεγε ότι είναι ανίκανοι στην ΕΟΚ, αλλά δεν επιβεβαιώνονται…


Το σίγουρο όμως είναι πως έπαιρνε τηλέφωνα γνωστούς και στην… άλλη πλευρά (στην παράταξη Φασούλα!!!) λέγοντάς τους πως λόγω των φιλικών σχέσεων που έχει με αυτούς (“είστε αδέλφια μου” τόνιζε χαρακτηριστικά) ήταν αυτός που…σταμάτησε την ανακοίνωση που ήθελαν να βγάλουν άλλοι.


Μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης το θέμα δεν είχε εξέλιξη και ο Βασιλόπουλος ήταν καλά με όλες τις πλευρές. Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας όμως οι κύριοι Λιόλιος και Σβερκούνος ταξίδεψαν μαζί για τη Λάρισα στο πλαίσιο της προεκλογικής περιοδείας του προέδρου. Εκεί ήταν που ο δεύτερος ενημέρωσε τον πρώτο για το συγκεκριμένο θέμα και αυτός απάντησε (εκνευρισμένος) πως κακώς δεν βγήκε ανακοίνωση κατά του Φασούλα.


Το αποτέλεσμα ήταν ο κος Σβερκούνος να βρει επειγόντως τον προέδρου του ΠΣΑΚ (και, θυμίζουμε, παίκτη του Προμηθέα) ώστε να βγει ανακοίνωση κατά της παράταξης “Πρώτα το Μπάσκετ”. Κάτι βέβαια που άφησε -τελικά- εκτεθειμένο τον Βασιλόπουλο στην άλλη πλευρά, στην οποία είχε πει πως αυτός σταμάτησε την ανακοίνωση, η οποία τελικά βγήκε και την οποία αρχικά αυτός είχε προτείνει στην ΕΟΚ! Ζαλάδα η οποία δημιουργείται σε όποιον γενικά παίζει σε δύο ταμπλό. Πάμε όμως στην ουσία…


Το πρώτο ερώτημα είναι αν συμπεριφορές σαν αυτή του κου Βασιλόπουλου που εκθέτουν τον Σύνδεσμο που έχει σοβαρό ρόλο και ιστορία βρίσκουν σύμφωνα τα μέλη του. Τελικά ο Σύνδεσμος εκπροσωπεί τους καλαθοσφαιριστές ή είναι είναι όχημα για τις προσωπικές φιλοδοξίες; Το ότι εκθέτει και την ΕΟΚ καθώς δείχνει τον τρόπο σκέψης των ανθρώπων στην ηγεσία της είναι κάτι που μπορούν να το δουν τα σωματεία.


Το δεύτερο ερώτημα είναι αν ο συγκεκριμένος πρέπει να ασχοληθεί περισσότερο με τα γεγονός πως, επι διοίκησης Λιόλιου μπήκαν 2 ξένοι στο πρωτάθλημα της Α2 και κοινοτικός παίκτης στη Β’ και Γ’ εθνική κόβοντας έτσι δουλειές από αυτούς που εκπροσωπεί . Ότι οι ξένοι στην Α1 έφτασαν τους 7 και πάνε για τους 8.Για το ότι οι ελληνοποιήσεις δίνουν και παίρνουν. Γιατί όλα αυτά και ακόμα περισσότερα προβλήματα υπάρχουν και στο γυναικείο μπάσκετ, αφού ο Σύνδεσμος πλέον απασχολεί και τις παίκτριες. Αυτά δεν είναι τα πραγματικά προβλήματα των Ελλήνων παικτών και παικτριών. Αυτά θα έπρεπε ν ασχολείται κι όχι με τις εκδηλώσεις που του κάνει τα έξοδα η ομοσπονδία για να πηγαίνει.


Το μόνο σίγουρο είναι πως ο ΠΣΑΚΚ και οι αθλητές είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση για να εκπροσωπείται από ανθρώπους με προσωπική ατζέντα…

Ποιος μιλάει για "ανίερο πόλεμο" κατά Φασούλα!!! (και γιατί στρέφονται εναντίον των Χρυσικόπουλου, Βασιλόπουλου..) Reviewed by THE REFEREES on 8:00 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Γκρίζοι Λύκοι © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.