Sponsor

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

recent

Ο "διακτινισμός" των διαιτητών!!! (μήπως πρέπει να λειτουργήσει με διαφορετικό τρόπο;)

 


Είναι πραγματικά δύσκολο να κατανοήσει κάποιος το άγχος... που διακατέχει χρόνια τώρα τη διοίκηση της ΕΣΚΑΣΕ, να θέλει να τρέξει και να τελειώσει την πρώτη φάση των πρωταθλημάτων υποδομών, λες και δεν υπάρχει αύριο, λες και οι ημερομηνίες είναι τόσο πιεσμένες που δεν αφήνουν περιθώρια.


Χθες (12/10) η ΕΣΚΑΣΕ προγραμμάτισε τη διεξαγωγή 23 αγώνων. Αριθμός τεράστιος αν υπολογίσει κανείς το διαχρονικό πρόβλημα που υπάρχει με την έλλειψη διαιτητών.


Από αυτούς τους αγώνες, ο ένας δεν ξεκίνησε ποτέ και ένας ακόμα διεξήχθη με μισή ώρα καθυστέρηση στην έναρξη του.


Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Πάνω στη λογική του ”πρέπει” να γίνουν οι αγώνες, η ΕΣΚΑΣΕ όρισε τους ίδιους διαιτητές σε ένα αγώνα παίδων στη Λιβαδειά με ώρα έναρξης στις 17:00 και ένα στο Μαυρομάτι με ώρα έναρξης στις 19:00. Ο δεύτερος αγώνας ξεκίνησε με καθυστέρηση μισής ώρας, με τους διαιτητές να τρέχουν για να προλάβουν και να ξεκινούν τον αγώνα έστω και καθυστερημένα στις 19:30.


Αλλά υπάρχει και χειρότερο. Ο ίδιος διαιτητής, ορίστηκε να σφυρίξει ένα αγώνα στη Χαλκίδα στο κλειστό της Πειραϊκής στις 19:00 και ένα αγώνα στο ΔΑΚ Χαλκίδας στις 20:30. Ο πρώτος αγώνας ολοκληρώθηκε μετά από τρεις παρατάσεις στις 21:50! Αλλά για να μην προτρέξει κάποιος και πει πως οι τρεις παρατάσεις δεν μπορούσαν να προβλεφθούν και η κανονική του διάρκεια του συγκεκριμένου αγώνα ολοκληρώθηκε στις 20:45.


Άραγε, υπάρχουν πολλά παιχνίδια που τελειώνουν σε λιγότερο από 1:45; Πως ορίζεται λοιπόν ένας αγώνας με χρονική απόσταση μόλις μιάμισης ώρας και μάλιστα σε άλλο γυμναστήριο; Ένας αγώνας παίδων μεταξύ δύο ομάδων της Χαλκίδας (ΧΒΑ-ΠΑΠΕΛ) που θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει μεσοβδόμαδα σε ώρα προπόνησης μιας εκ των δύο ομάδων ή σε άλλη ημερομηνία, από τη στιγμή που η διαθεσιμότητα των διαιτητών ήταν περιορισμένη.


Ένας αγώνας, στον οποίο οι αθλητές των δύο ομάδων (παίδων), οι γονείς τους στις εξέδρες, οι προπονητές, οι κριτές, ο γιατρός, περίμεναν μέχρι τις 22:00 για να βγει η αυτονόητη απόφαση της μη διεξαγωγής του, μια απόφαση που κανένας υπεύθυνος δεν έπαιρνε την πρωτοβουλία εγκαίρως για να την ανακοινώσει στους άμεσα ενδιαφερόμενους.


Θα πρέπει η ΕΣΚΑΣΕ να λειτουργήσει διαφορετικά πάνω σε αυτό σημαντικό κομμάτι, θα πρέπει να πάψει το προφανές να παραμένει ζητούμενο, πόσο μάλλον όταν από την επόμενη εβδομάδα μπαίνουν στη νέα σεζόν και τα πρωταθλήματα ανδρών, σε μια Ένωση που ένα από τα βασικά της προβλήματα, έχει να κάνει με τις μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις, που σημαίνει σημαντικός χρόνιος μετακίνησης για τις ομάδες αλλά και για τους διαιτητές που ούτως η άλλως είναι λίγοι για να καλύψουν ένα τόσο μεγάλο φάσμα αγώνων.


Υ.Γ.: Επειδή τα λάθη είναι για να διορθώνονται και καθώς στην ΕΣΚΑΣΕ στον τομέα της διαχείρισης των πρωταθλημάτων γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια, για να μην τα βλέπουμε όλα ”μαύρα” να αναφέρουμε πως δεν είναι καθόλου εύκολο να έχεις να κάνεις με ομάδες σε 5 διαφορετικούς νομούς και με αιτήματα για αλλαγές στις ημερομηνίες αγώνων πολλές φορές με το παραμικρό. Το stereabasket άλλωστε έχει αποδείξει διαχρονικά πως δεν ”κιτρινίζει” η κριτική του είναι πάντα καλόπιστη για ένα άθλημα στο οποίο όλοι πρέπει να είμαστε συμπαίκτες.


Π. Νικολάου 


Πηγή: Stereabasket.gr


Ο "διακτινισμός" των διαιτητών!!! (μήπως πρέπει να λειτουργήσει με διαφορετικό τρόπο;) Reviewed by THE REFEREES on 6:00 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Γκρίζοι Λύκοι © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.