Το ματς που "σημάδεψε" κορυφαίο διαιτητή...

 

Ο Μεντί Ντιφαλά άνοιξε την καρδιά του μιλώντας ανοιχτά για τη ζωή και τις προκλήσεις ενός διαιτητή στην EuroLeague, θυμίζοντας μεταξύ άλλων τις δύσκολες στιγμές που έζησε μετά το Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα πριν από δύο χρόνια, αλλά και κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στους Βασίλη Σπανούλη και Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.


Σε συνέντευξή του στο «Triple Threat Show» του «Amerikanos24», ο Γάλλος ρέφερι μίλησε με ειλικρίνεια για τη ζωή του εντός και εκτός παρκέ. Όπως αποκάλυψε, εκτός από τη διαιτησία, είναι καθηγητής Αγγλικών από το 2007 και πλέον διδάσκει σε πανεπιστήμιο, κάτι που –όπως λέει– του προσφέρει ισορροπία και πνευματική ηρεμία.

Αναφερόμενος στη δουλειά του, παραδέχθηκε ότι το «τέλειο παιχνίδι» δεν υπάρχει. «Πάντα θα κάνεις ένα λάθος, μικρό ή μεγάλο. Το ζητούμενο είναι να μην είναι αυτό που θα κρίνει το αποτέλεσμα. Για μένα, ιδανικό ματς είναι εκείνο που στο τέλος κανείς δεν θυμάται τη διαιτησία» τόνισε.

Ο Ντιφαλά στάθηκε και στο περιβόητο ματς Ολυμπιακού – Μπαρτσελόνα, που του στοίχισε ψυχολογικά. «Ήμουν ο διαιτητής στη φάση του φάουλ στον Τζαμπάρι Πάρκερ, το είδα καθαρά και πήρα την απόφαση. Ήταν σωστή, παρότι το ματς κρινόταν στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Μετά, όμως, άκουσα απίστευτα πράγματα. Κάποιοι είπαν ότι ήταν φάση 50-50, αλλά δεν ήταν».

Οι συνέπειες δεν άργησαν να φανούν. «Μετά από εκείνο το παιχνίδι άρχισαν να έρχονται εκατοντάδες μηνύματα, ακόμη και απειλές. Αναγκάστηκα να διαγράψω τα social media μου, δεν έχω πια ούτε Instagram ούτε Facebook. Ήταν σοκαριστικό. Εγώ απλώς έκανα τη δουλειά μου. Δεν με ενδιαφέρει ποιος θα κερδίσει ή ποιος θα χάσει, με νοιάζει μόνο να είμαι δίκαιος και σωστός», εξομολογήθηκε.