Αγώνες Διαιτητή · GBL 2024–25
Greek Basketball League · 14 Αγώνες
| Αγωνιστική | Αγώνας |
|---|---|
| MD 2 | Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός |
| MD 3 | Προμηθέας Π. – ΠΑΟΚ |
| MD 4 | Ηρακλής – ΑΕΚ |
| MD 5 | Άρης – ΠΑΟΚ |
| MD 7 | Μύκονος – Πανιώνιος |
| MD 8 | Μαρούσι – Ηρακλής |
| MD 10 | Μαρούσι – ΠΑΟΚ |
| MD 12 | Καρδίτσα – ΠΑΟΚ |
| MD 13 | Κολοσσός Ρ. – Μαρούσι |
| MD 14 | Άρης – Ηρακλής |
| MD 15 | ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός |
| MD 17 | Άρης – Παναθηναϊκός |
| MD 18 | Ολυμπιακός – Προμηθέας |
| MD 19 | Μαρούσι – Καρδίτσα |
Ο Γιάννης Τσιμπούρης αποτελεί αναμφίβολα ένα από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα της ελληνικής διαιτησίας τα τελευταία χρόνια, έχοντας βρεθεί στο επίκεντρο της έντονης κριτικής.
Ο Τσιμπούρης έχει οριστεί σε καθοριστικά ντέρμπι «αιωνίων», με την παρουσία του στο ΣΕΦ να συνοδεύεται συχνά από παρασκηνιακές συζητήσεις. Ιδιαίτερη αναφορά χρήζει ο 2ος Τελικός των Playoffs του 2025, όπου μαζί με τους Μαγκλογιάννη και Χριστινάκη, διηύθυνε ένα επεισοδιακό ματς στο οποίο ο Τσιμπούρης φάνηκε να «χάνει τον έλεγχο», δίνοντας ασυνήθιστο χώρο στον μη διεθνή Μαγκλογιάννη.
Παρά τις αντιδράσεις, η ΚΕΔ συνέχισε να τον εμπιστεύεται στις πιο δύσκολες αναμετρήσεις. Συμμετείχε στον 4ο Τελικό του 2025 με τους Παπαπέτρου και Τηγάνη, αλλά και στο ντέρμπι της 27ης Οκτωβρίου 2024. Η κυριαρχία του στους ορισμούς συνεχίστηκε και το 2025, σφυρίζοντας το ντέρμπι του Οκτωβρίου με τους Καρπάνο και Μπακάλη. Η κορύφωση της εμπιστοσύνης της ΚΕΔ προς το πρόσωπό του επισφραγίστηκε με τον ορισμό του στον μεγάλο Τελικό Κυπέλλου Ελλάδας στις 21 Φεβρουαρίου 2026, δίπλα στους Παπαπέτρου και Κατραχούρα, μια απόφαση που διατήρησε το όνομά του στο προσκήνιο της αντιπαράθεσης με τον Παναθηναϊκό.

0 Σχόλια
Καλώς ήρθατε στη Γκρίζα Ζώνη. Ο διάλογος για τη διαιτησία είναι ευπρόσδεκτος, αρκεί να γίνεται με επιχειρήματα και σεβασμό. Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια δεν θα εγκρίνονται.