Sponsor

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

recent

Οι απαντήσεις στις ερωτήσεις κανονισμών από την ΟΔΚΕ!!! (μέρος 2ο...)

Οι Γκρίζοι Λύκοι σας μεταφέρουν τις απαντήσεις με τις διευκρινίσεις των ερωτήσεων περί κανονισμών διαιτησίας από την ΟΔΚΕ...


11. Περίπου στον ίδιο χρόνο με την κόρνα της λήξης ενός τετάρτου, ο Β5 χρεώνεται με σφάλμα κατά του Α4 στον οποίο  χορηγούνται 2 ελεύθερες βολές.  Οποιαδήποτε ομάδα, ζητά μια αντικατάσταση. Οι διαιτητές την επιτρέπουν και η αντικατάσταση γίνεται άμεσα πριν την εκτέλεση των ελευθέρων βολών του Α4.

ΟΧΙ

ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ 2019 18/19-3 Παράδειγμα

Ηαντικατάσταση μπορεί να χορηγηθεί μόνο μετά την ολοκλήρωση της εκτέλεσης και των δύο των ελευθέρων βολών του Α4 και πριν το διάλειμμα του αγώνα για το επόμενο τέταρτο ή την παράταση,  έχει αρχίσει.

12. Στη διάρκεια της επαναφοράς για την έναρξη του 4ου τετάρτου, για την ομάδα Α,  ο A1 χρεώνεται με επιθετικό σφάλμα (φάουλ) στον αγωνιστικό χώρο. Στην ομάδα Β θα χορηγείται επαναφορά της μπάλας από το δικό της εμπρός γήπεδο στο πλησιέστερο σημείο της κεντρικής γραμμής, με 24 δευτερόλεπτα στη συσκευή των 24’’.

ΟΧΙ

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ 29.2.2

Η συσκευή των  24’’ (shot clock) θα επαναρρυθμίζεται σε 14’’, οποτεδήποτε μια επαναφορά χορηγείται στην αντίπαλη ομάδα στο εμπρός γήπεδό της, μετά που ο αγώνας σταμάτησε από ένα διαιτητή που καταλόγισε σφάλμα στην ομάδα που είχε τον έλεγχο της μπάλας.

ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ 2019 17-24 Παράδειγμα

Στην ομάδα Β θα χορηγείται επαναφορά της μπάλας από το δικό της εμπρός γήπεδο στο πλησιέστερο σημείο της κεντρικής γραμμής, με 14 δευτερόλεπτα στη συσκευή των 24’’.

13. Στην έναρξη του 3ου τετάρτου ο Α1 που εκτελεί την επαναφορά (ιππαστί) από την προέκταση της κεντρικής γραμμής πασάρει τη μπάλα στον Α2 που την αγγίζει πριν αυτή καταλήξει εκτός ορίων στο πίσω γήπεδο της Α ομάδας. Το παιχνίδι θα επαναρχίσει με επαναφορά για την ομάδα Β από το πλησιέστερο σημείο εξόδου της μπάλας στο δικό της εμπρός γήπεδο με 14’’ στη συσκευή των 24άρων.

ΝΑΙ

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ 29.2.2

Η συσκευή των  24’’ (shot clock) θα επαναρρυθμίζεται σε 14’’, οποτεδήποτε μια επαναφορά χορηγείται στην αντίπαλη ομάδα στο εμπρός γήπεδό της, μετά που ο αγώνας σταμάτησε από ένα διαιτητή που καταλόγισε παράβαση (συμπεριλαμβανομένης και της εξόδου της μπάλας) στην ομάδα που είχε τον έλεγχο της μπάλας.

ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ 2019 17-22 Παράδειγμα

Ο αγώνας θα επαναρχίσει με επαναφορά για την ομάδα Β από το πλησιέστερο σημείο εξόδου της μπάλας στο δικό της εμπρός γήπεδο με 14’’ στη συσκευή (shot clock) των 24άρων δευτερολέπτων.

14. Στη διάρκεια της επαναφοράς, από την προέκταση της κεντρικής γραμμής για την έναρξη του 2ου τετάρτου, ο παίκτης Α1 που την επαναφέρει, πατά στον αγωνιστικό χώρο. Το παιχνίδι θα επαναρχίσει με επαναφορά για την ομάδα Β από το σημείο της αρχικής επαναφοράς (ιππαστί) στην κεντρική γραμμή, με 10:00 στο χρονόμετρο του παιχνιδιού. Η κατεύθυνση του βέλους της εναλλασσόμενης κατοχής θα αντιστραφεί υπέρ της ομάδας Β.

ΝΑΙ

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ 12.5.5

Η παράβαση από μία ομάδα κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης της εναλλασσόμενης κατοχής, έχει σαν αποτέλεσμα την απώλεια της εναλλασσόμενης κατοχής. Η κατεύθυνση του βέλους της εναλλασσόμενης κατοχής θα αντιστραφεί αμέσως, υποδεικνύοντας ότι η αντίπαλη ομάδα από αυτή που έκανε την παράβαση θα έχει το δικαίωμα της εναλλασσόμενης κατοχής στην επόμενη περίπτωση αναπήδησης (jump – ball). Ο αγώνας θα ξαναρχίσει με τη χορήγηση της μπάλας στην αντίπαλη ομάδα από αυτή που διέπραξε την παράβαση, για μία επαναφορά από το αρχικό σημείο παράβασης της επαναφοράς.

ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ 2019 17-23 Παράδειγμα

Ο αγώνας θα επαναρχίσει με επαναφορά για την ομάδα Β από το σημειο της αρχικής επαναφοράς (ιππαστί) στην κεντρική γραμμή, με 10:00 στο χρονόμετρο του αγώνα. Η κατεύθυνση του βέλους της εναλλασσόμενης κατοχής θα αντιστραφεί υπέρ της ομάδας Β.

15. Στον Α1 καταλογίζεται αντιαθλητικό σφάλμα κατά του Β1 στη διάρκεια του διαλλείματος μεταξύ 1ου  και 2ου τετάρτου. Ο Β1 θα εκτελέσει 2 ελεύθερες βολές χωρίς κανείς να συμμετέχει στη διεκδίκηση του ριμπάουντ, πριν την έναρξη του 2ου. Το παιχνίδι θα επαναρχίσει με επαναφορά από τη γραμμή επαναφοράς στο εμπρός  γήπεδο της Β ομάδας με 14’’ στη συσκευή των 24άρων δευτερολέπτων. Η κατεύθυνση του βέλους θα παραμένει χωρίς να αντιστραφεί.

ΝΑΙ

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ 17.2.7

Μετά από αντιαθλητικό σφάλμα, ο αγώνας θα επαναρχίζει με επαναφορά  από τη γραμμή επαναφοράς, στο εμπρός γήπεδο της ομάδας, εκτός και εάν αναφέρεται διαφορετικά στον παρόντα κανονισμό.

ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ 2019 17-26 Παράδειγμα

Ο Β1 θα εκτελέσει 2 ελεύθερες βολές χωρίς κανείς να συμμετέχει στη διεκδίκηση του ριμπάουντ, πριν την έναρξη του 2ου τετάρτου. Ο αγώνας θα επαναρχίσει με επαναφορά από τη γραμμή επαναφοράς στο εμπρός γήπεδο της Β ομάδας. Η ομάδα Β θα έχει 14’’ στη συσκευή (shot clock) των 24άρων δευτερολέπτων. Η κατεύθυνση του βέλους θα παραμένει χωρίς να αντιστραφεί.

16. Στη διάρκεια ενός σουτ, η μπάλα είναι στον αέρα μετά από σουτ του Α3, όταν ηχεί η κόρνα της λήξης των 24άρων δευτερολέπτων.  Η μπάλα μπαίνει στο καλάθι. Αυτή τη στιγμή η μία ή και οι δύο ομάδες ζητούν time out. Οι διαιτητές χορηγούν το time out ανεξαρτήτως της ομάδα που το ζήτησε.

ΟΧΙ

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ 18.2.3

Μία ευκαιρία για τάϊμ άουτ αρχίζει για την ομάδα που δεν σκόραρε, εάν ένα καλάθι σημειωθεί.

ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ 2019 18/19-4 Κατάσταση - 18/19-5 Παράδειγμα

Εάν η κόρνα της λήξης των 24’’ ηχήσει ενώ η μπάλα είναι στον αέρα κατά τη διάρκεια ενός σουτ, αυτό δεν είναι παράβαση και το ρολόι του αγώνος δεν σταματά. Εάν το σουτ για καλάθι είναι επιτυχές, τότε πρόκειται για μία ευκαιρία για time out μόνο για την ομάδα που δεν σκόραρε.

17. Περίπου στον ίδιο χρόνο με την κόρνα της λήξης της παράτασης, ο Β1 χρεώνεται με σφάλμα κατά του Α1 στον οποίο  χορηγούνται 2 ελεύθερες βολές.  Οποιαδήποτε ομάδα, ζητά ένα time out.  Οι διαιτητές οφείλουν να το χορηγήσουν.

ΟΧΙ

ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ 2019 18/19-1 Κατάσταση - 18/19-3 Παράδειγμα

Ένα time out δεν μπορεί να χορηγηθεί μετά που ο αγωνιστικός  χρόνος για το την παράταση, έχει ολοκληρωθεί (ο αγωνιστικός χρόνος της παράτασης έχει λήξει).

18. Χορηγούνται 2 ελεύθερες βολές στον A1. Οποιαδήποτε ομάδα ζητά ένα time out μετά την προσπάθεια της 1ης ελεύθερης βολής.  Οι διαιτητές αρνούνται τη χορήγηση του μετά την 1η ελεύθερη βολή, ακόμη και εάν αυτή είναι επιτυχής. 

ΝΑΙ

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ 18.3.6

Εάν το αίτημα για τάϊμ άουτ γίνει από οποιαδήποτε ομάδα, αφότου η μπάλα είναι στη διάθεση του σουτέρ των ελευθέρων βολών για την πρώτη ή μοναδική ελεύθερη βολή, το τάϊμ άουτ θα χορηγείται εάν η τελευταία ελεύθερη βολή είναι πετυχημένη.

ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ 2019 18/19-6 Κατάσταση - 18/19-7 Παράδειγμα

Εάν το αίτημα για τάϊμ άουτ γίνει από οποιαδήποτε ομάδα, αφότου η μπάλα είναι στη διάθεση του σουτέρ των ελευθέρων βολών για την πρώτη βολή, το τάϊμ άουτ θα χορηγείται εάν η τελευταία ελεύθερη βολή είναι πετυχημένη. (Το time out δεν θα χορηγείται μετά την 1η ελεύθερη βολή, ακόμη και εάν αυτή είναι επιτυχής).

19. Με 0:48 να απομένουν  στο χρονόμετρο του παιχνιδιού στο 4ο τέταρτο, ο Α1 έχει ντριμπλάρει τη μπάλα στο εμπρός του γήπεδο όταν ο Β1 κτυπάει τη μπάλα προς το πίσω γήπεδο της ομάδας Α όπου οποιοσδήποτε παίκτης της ομάδας Α αρχίζει να ντριμπλάρει τη μπάλα ξανά. Ο Β2 τώρα χρεώνεται με  το 3ο σφάλμα για την ομάδα Β σε αυτό το τέταρτο, στο πίσω γήπεδο της Α με 6 δευτερόλεπτα, στη συσκευή των 24άρων δευτερολέπτων. Στην ομάδα Α χορηγείται ένα time out. Εάν ο head προπονητής της ομάδας Α αποφασίσει την επαναφορά από τη γραμμή επαναφοράς στο δικό του εμπρός γήπεδο η ομάδα Α θα έχει 14 δευτερόλεπτα να απομένουν στη συσκευή των 24άρων δευτερολέπτων.

ΝΑΙ

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ 29.2.3

Όταν το ρολόι του αγώνος δείχνει 2:00 λεπτά ή λιγότερο στο 4ο τέταρτο, μετά από ταϊμ άουτ που χορηγήθηκε στην ομάδα που είχε το δικαίωμα της κατοχής της μπάλας στο δικό της πίσω γήπεδο και η επαναφορά ως αποτέλεσμα σφάλματος  γίνεται από το εμπρός γήπεδο της ομάδας, η συσκευή των  24’’ (shot clock) θα ανανεώνεται στα 14 δευτερόλεπτα.

ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ 2019 17-16 Παράδειγμα

Εάν ο head προπονητής της ομάδας Α αποφασίσει την επαναφορά από τη γραμμή επαναφοράς στο δικό του εμπρός γήπεδο,  η ομάδα Α θα έχει 14 δευτερόλεπτα να απομένουν στη συσκευή (shot clock) των 24άρων δευτερολέπτων.

ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ 2019 29/50-58 Παράδειγμα

Εάν head προπονητής της Α ομάδας αποφασίσει για την εκτέλεση της επαναφοράς από τη γραμμή επαναφοράς στο δικό του εμπρός γήπεδο, η ομάδα Α θα έχει 14’’ στη συσκευή των 24άρων.

20. Με το χρονόμετρο στο 1.41’’ για τη λήξη του 4ου τετάρτου, ο Α3 σουτάρει και ενώ η μπάλα είναι στην κάθοδό της ο Β2 την ακουμπά (goal tending). Ο διαιτητής σημειώνει την παράβαση και η ομάδα Α ζητά time out. Οι διαιτητές αρνούνται τη χορήγηση του.

ΟΧΙ

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ 18.2.3

Μία ευκαιρία για τάϊμ άουτ αρχίζει και για τις δύο ομάδες όταν η μπάλα νεκρώνει, το χρονόμετρο του παιχνιδιού είναι σταματημένο και ο διαιτητής έχει τελειώσει την επικοινωνία του με την γραμματεία.

ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ 2019 18/19-14 Παράδειγμα

Η παράβαση προκαλεί το σταμάτημα του χρονομέτρου και το νέκρωμα της μπάλας. Το time outς θα πρέπει να επιτρέπεται.
Οι απαντήσεις στις ερωτήσεις κανονισμών από την ΟΔΚΕ!!! (μέρος 2ο...) Reviewed by THE REFEREES on 10:29 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Γκρίζοι Λύκοι © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.