Sponsor

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

recent

Η "μάχη" Λιόλιου, Φασούλα για την ΕΟΚ, τα ποσοστά που θα λάβουν και η στρατηγική των "μονομάχων"!!!

 


Η προεδρική μάχη για την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης... μεταξύ του νυν προέδρου, Βαγγέλη Λιόλιου και τον συνδιεκδικητή, Παναγιώτη Φασούλα αποκαλύπτει δύο εντελώς διαφορετικές στρατηγικές επικοινωνίας και προβολής. 


Η αντιπαράθεση των δύο υποψηφίων αναδεικνύει τη σημασία της τακτικής σε επίπεδο επικοινωνίας, προβολής και προσέγγισης του εκλογικού σώματος, δηλαδή των ομάδων της ΕΟΚ. 


Από τη μία πλευρά, ο Βαγγέλης Λιόλιος, ο οποίος κατέχει τη θέση του προέδρου τα τελευταία τρία χρόνια, φαίνεται να ακολουθεί μια πιο εσωστρεφή στρατηγική. Δεν έχει προχωρήσει σε δημόσιο απολογισμό της θητείας του, ούτε έχει δώσει συνεντεύξεις στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας. 


Επιπλέον, δεν προχώρησε σε συνέντευξη Τύπου ή παρουσίαση των συνεργατών του. Η επιλογή αυτή υποδηλώνει μια προσέγγιση που βασίζεται περισσότερο στις προσωπικές σχέσεις με τους παράγοντες των ομάδων, δίχως να επιζητάει την προβολή του έργου του στα ΜΜΕ ή την ευρύτερη κοινωνια του μπάσκετ. 



Από την άλλη πλευρά, οι Παναγιώτης Φασούλας και Γιάννης Μπουρούσης έχουν υιοθετήσει μια πιο επιθετική και εξωστρεφής στρατηγική επικοινωνίας. Οι ίδιοι, αλλά και οι συνεργάτες τους όπως οι Μπουρούσης, Δορκοφίκης, Βουράκης, Ντάνου, Βολωνάκη, δίνουν συνεχώς συνεντεύξεις, προβάλλοντας τις θέσεις και το πρόγραμμα τους. 


Παράλληλα, η παρουσίαση των υποψηφίων συμβούλων του στην Γλυφάδα υποδηλώνει μια προσπάθεια για δυναμική προβολή και δημοσιοποίηση του ψηφοδελτίου τους. Η στρατηγική των Φασούλα - Μπουρούση επικεντρώνεται στην ανάγκη για διαφάνεια, εξωστρέφεια και συνεχή επικοινωνία με τους παράγοντες των συλλόγων, προκειμένου να προσελκύσει τους δυσαρεστημένους και να διαμορφώσει μια ισχυρή εικόνα ανανέωσης και αλλαγής. 


Η αντιπαράθεση αυτή υπογραμμίζει δύο διαφορετικές φιλοσοφίες επικοινωνίας. Ο Λιόλιος επιλέγει μια πιο "σιωπηλή" στρατηγική και οι Φασούλας, Μπουρούσης την άμεση και συνεχή επικοινωνία.


Το ποιος από τους δύο έχει το πλεονέκτημα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις προτιμήσεις και τις προτεραιότητες των παραγόντων των ομάδων. Εάν οι παράγοντες εκτιμούν τη διαφάνεια, την επικοινωνία και τη δυναμική προβολή, οι Φασούλας, Μπουρούσης ίσως κερδίσουν την υποστήριξή τους. Αντίθετα, εάν προτιμούν τη σιωπηλή διαχείριση των υποθέσεων, τότε ο Λιόλιος έχει το προβάδισμα. 


Αλλά πάμε τώρα στις διαρροές των δύο παρατάξεων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πλευρά του Βαγγέλη Λιόλιου μιλάει για "περίπατο", δηλαδή, ένα ποσοστό της τάξεως του 80% στον τομέα της προεδρίας. Για τους συμβούλους αφήνεται να διαρρεύσει ότι μόνο ο Μπουρούσης και ίσως ένας ακόμα, θα συμπεριληφθούν. Δηλαδή, θα αυξήσει το ποσοστό του από το 54,8% που είχε λάβει το 2021 και ο Φασούλας θα το μειώσει από το 30,2% στις προηγούμενες εκλογές. Παράλληλα, θεωρεί ότι θα λάβει εξ ολοκλήρου το 14,7% του Άγγελου Παπανικολάου!!! 


Από την άλλη, η παρουσία πρωτίστως του Μπουρούση αλλά και των υπολοίπων μελών της παράταξης έχει προσδώσει έναν άλλον "αέρα" στο "Πρώτα το Μπάσκετ". Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν, οι σύμβουλοί που θα εκλεγούν στο διοικητικό συμβούλιο θα είναι σίγουρα 8-9, δηλαδή, σχεδόν οι μισοί, ενώ άπαντες μιλούν για ντέρμπι μεταξύ του Λιόλιου και του Φασούλα, όπως άλλωστε θα διαβάσετε και εδώ. Κοινώς, θεωρεί ότι όχι μόνο θα κρατήσει το ποσοστό του 2021 (30,2%) αλλά θα λάβει επίσης:

  • Τουλάχιστον το 10% από τον Άγγελο Παπανικολάου, οι ψήφοι του οποίου προήλθαν από την τριανδρία των Βασιλακόπουλου, Τσαγκρώνη ( ο οποίος κατεβαίνει και έχει αρκετές πιθανότητες να εκλεγεί), Γολέμη...


  • Το 15-20% των δυσαρεστημένων παραγόντων (ναι, υπάρχουν κι αυτοί...), οι οποίοι θα αναζητήσουν άλλον τρόπο έκφρασης...   


Το σίγουρο είναι ότι ουδεμία σχέση είχαν οι περιπετειώδη εκλογική διαδικασία του 2021 μ' αυτή του 2024...
Η "μάχη" Λιόλιου, Φασούλα για την ΕΟΚ, τα ποσοστά που θα λάβουν και η στρατηγική των "μονομάχων"!!! Reviewed by THE REFEREES on 6:36 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Γκρίζοι Λύκοι © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.